Arra vállalkoztam, hogy kipróbálom, milyen egy könyvet nem olvasni, hanem destruktív módszerekkel szétcincálni.

Megcsináltam mindazt, amitől annyira féltjük a könyveket: vízbe mártottam, rágógumit ragasztottam rá, összetéptem az oldalait, fociztam az összegyűrt lapokkal, belenyírtam, dobáltam, és így tovább.

konyvajanlo-kezdo.jpg

  1. Ha rákattintottál erre az oldalra, most már nem hagyhatod el! Csak vicceltem, elhagyhatod, de nem érdemes!
  2. Próbálj meg most az egyszer nem ítélkezni a modern világ felett!
  3. Lazítsd el a vállaid, vegyél egy mély levegőt! Ez sosem árt.
  4. Gondold végig, mit jelentenek számodra ezek a szavak: kreatív, destruktív.
  5. Úgy érzed, hogy sokkal több van benned, de nincs elég bátorságod? Itt egy lehetőség, hogy magadat is kipróbáld egy új, merész dologban! Kalandra fel!Több mint egy hónappal ezelőtt bemutattam egy könyvet, mely azáltal vált híressé, hogy ezt a könyvet bizony tönkre kell tenni! Ez nem más, mint Keri Smith Wreck this Journal (Barmolj könyvet!) című műve.
Rögtön a könyv megvásárlása után nekifogtam a rombolásnak. Így minden egyes nap csináltam valami “rosszaságot” a kis füzetecskével. Rájöttem, hogy ez számomra a mindennapok stresszlevezetője.

Hol meggyűrni, hol széttépni kellett a picike lapokat. Volt, hogy ételeket kellett rákennem, vagy épp a zuhanyba kellett magammal vinnem. S hogy a műalkotás értelmet nyerjen, próbáltam némi költészetet és irodalomszeretetet a kreativitásról szóló könyvembe csempészni. Hogy mivel? Volt például egy olyan utasítás, mely szerint csak egy szót írhatunk le arra a két oldalra. Egyetlen egy szót, amit ismételhetünk, de semmi mást. Ekkor persze gondolkozni kezdtem, melyik is legyen az a szó. Választásom a fülolaj szóra esett, hiszen Kosztolányi Dezső és Karinthy Frigyes szerint a legszebb magyar szó.

web-bannerek-instagram.jpg

Őszintén szólva, eleinte nagyon élveztem, hogy kiélhetem ezt a furcsa „kreativitást”, de később a rombolást valahogy mégiscsak pótolni akartam, így amellett, hogy Keri könyvét tönkretettem, számos új könyvet vásároltam magamnak, melyeket továbbra is védtem és óvtam mindentől. Beleszagoltam az új könyveimbe, és szebbnél szebb könyvjelzőkkel díszítettem azokat. Mégiscsak az ember egyik legjobb barátjáról van szó! Persze, Keri könyve is egészen új dimenziót nyitott meg előttem. Te kipróbálnád?

Derzsi Bernadett