A Doria Pamphili- és a Quirinale-palota, továbbá Tivoli, a Villa d’Este és csodálatos kertje, a Hadrianus-villa és még számos csoda, amit az Örök Város és környéke rejteget.

Róma a paloták, templomok, emlékművek, szökőkutak városa, múzeumai a remekművek, szobrok és festmények gazdag tárházai, és akkor a minduntalan felbukkanó, a birodalom gazdag múltjára emlékeztető ókori építményekről még szó sem esett. Ahogy a modern városról sem, amelyben a múltra épülve elevenen lüktet a jelen, kínálja magát megannyi márkás divatholmi, világhírű étel, a híres olasz fagylalt és persze a kávék királya, az olasz cappuccino…

roma-kezdo.jpg
A római Colosseum romjai

PROGRAM

1. nap

Kirándulásunk a bécsi repülőtéren kezdődik, innen indulunk menetrendszerű járattal a városok városába. Érkezés után egyenesen római szálláshelyünkre szállít bennünket az autóbusz. Miután elfoglaltuk szobáinkat, sétára indulunk az esti Rómában. Utunk során érintjük a Colosseumot, a Forum Romanumot, érmét dobunk a Fontana di Trevi vizébe, hogy egyszer majd újra visszatérjünk, és végigsétálunk a Spanyol lépcsőn. Idegenvezetőnk természetesen változtathat az útvonalon aszerint, hogy mit szeretnénk látni. Vacsora a szállodában.

trevi_0.jpg

A Fontana di Trevi

2. nap

Reggeli után a közeli (28 km) Tivoliba indulunk. Az első látnivalót végigjárva rögtön megértjük, miért szánunk rá Tivolira egy egész napot. Az 1550-ben épült Villa d’Este a pápák, bíborosok és arisztokraták kedvenc tartózkodási helye volt. A villa épülete is csodálatot érdemel értékes műkincseivel, de a Villa d’Este fő vonzereje mégis az a pompás kert, amely körülveszi.

villa-deste-1-roma.jpg
Villa d’Este

Nemhiába Európa egyik legnagyobb és legszebb kertjének tartják a benne levő több mint 200 különféle formájú és nagyságú szökőkútnak, valamint csodálatosan viruló növényeinek köszönhetően. Nem véletlenül szerepel az UNESCO Világörökség listáján!

A kényelmes nézelődés után Tivoli másik nagy látványosságához, az ókorból ránk maradt Hadrianus-villa felé visz az utunk, amely i. sz. a 2. században épült és élte virágkorát – még ma is grandiózus romkert.

Hardianus császár építtette nyári rezidenciájának, fürdőkkel, könyvtárral, színházzal és gazdasági épületekkel. Az építmények közül kiemelkedő jelentőségű a 60 oszlop övezte arany tér (piazza d´oro) a térre nyíló termekkel, a tengeri színház (teatro maritimo), valamint egy kerek, felvonóhidakon keresztül megközelíthető sziget, melyet vizesárok, oszlopcsarnok és fal vesz körül. Szép látnivaló Vénusz szentélye. A többi ismeretet az idegenvezető fogja megosztani velünk. A villalátogatás után visszatérünk Rómába, a nap többi részét szabadprogram tölti ki. 

venusz-szentely-hadrianus-roma.jpg
Hadrianus császár nyári rezidenciája és a Vénusz szentély

3. nap

Ezen a napon két csodálatos római palotát tekintünk meg. A Piazza del Quirinale téren a Palazzo del Quirinale uralkodik. Ma a Quirinale-palotában van az olasz köztársasági elnök székhelye, az olasz királyság intézményének 1946-os megszűnéséig az olasz királyok székhelye volt. 1573-ban XIII. Gergely pápa építette, nyári rezidenciájának, 30 pápa lakóhelye volt, sőt számos konklávét is tartottak benne. A gazdag palota luxussal van berendezve, gyönyörű bútorok, szőnyegek, muránói üvegből készült csillárok, festmények, szobrok kápráztatják el a látogatót. Az előkelő kocsik, hintók múzeuma is megtekinthető. A palota nagy nevezetessége a négy hektár kiterjedésű hatalmas kert, amelyben angolparkot, labirintust, gyönyörű szobrokat és szökőkutakat láthatunk. A többi részletet a helyi idegenvezetőtől tudjuk meg.

Ezután egy kis szabadidő következik, amit pihenéssel, kávézással lehet eltölteni. A nap fénypontja a közeli Palazzo Doria-Pamphili felfedezése lesz, amely Róma igazi gyöngyszeme.

A palota a 15. század első felében épült, a századok folyamán sok neves család tulajdona volt, mai lakója a Doria család. A palotában hatalmas magángaléria kapott helyet, amely több mint 400 művel dicsekedhet. A palota pompája Versailles-ra emlékeztet, csupa dísz, aranyozás, tükör és falfestmény. A falakon függő képeket többek között Velasquez, Raffaello, Brueghel, Tiziano, Caravaggio festette, sőt Berninitől is láthatunk itt egy mellszobrot.

pantheon-roma.jpg
Pantheon

4. nap

Reggeli után utasaink programot választhatnak: megtekinthetik valamelyik híres bazilikát, vagy ha nem elmélyedésre vágynak, fölkereshetik a római piacok egyikét. Aki kószálni szeretne ebben a csodálatos városban, vagy vásárolgatni, arra is van lehetőség a szabad program keretében. A finom olasz kávét senki ne mulassza el! Vásárlásra csábít elérhető áron a Via del Corso, a Via Condottin viszont a legnevesebb márkákat találjuk meg. Közkedvelt vásárlóhelyek találhatók a Via Cola di Rienzo, a Via del Tritone utcán, a Campo de’ Fiorin és a Pantheon környékén. 

A délutáni órákban viszont már a repülőtérre indulunk. Bécsbe érkezve a hazautazás egyénileg történik. A napi programok változhatnak az időjárás, a városi közlekedés, a nyitvatartási idők függvényében.

IDŐPONT: 2021. szeptember 1–4.

RÉSZVÉTELI DÍJ: 599 EUR + 150 EUR (repülőtéri illeték)
(Az ár változtatásának jogát fenntartjuk, mert a kirándulás tervezése óta változhattak a repülőtéri illetékek.)

hirlevel_web_banner_1_341.jpg

Mit tartalmaz az ár?

 • a repülőjegy árát és a repülőtéri illetéket,
 • szállást és a reggelit 4**** szállodában (3 éjszaka),
 • 1 háromfogásos vacsorát (az érkezés napján) a szállodában,
 • az idegenvezetést,
 • a csődbiztosítást,
 • az autóbusz bérletét a római repülőtérre oda és vissza, valamint a tivoli kiránduláshoz,
 • a két római palota és a kertek látogatását (6 óra) helyi idegenvezetővel,
 • a két palotába a belépőjegyek foglalásának költségeit,
 • Tivoli nevezetességeinek megtekintését 5 óra időtartamban,
 • a tivoli palotákba a belépőjegy foglalásának költségeit.

Az ár NEM tartalmazza:

 • az egyágyas szoba pótdíját – 30 EUR/1 éjszaka
 • az UNION utazási biztosítást – 10 EUR/4 nap (a sztornóbiztosítással együtt),
 • az új A1 PANDEMIC biztosítást – 4 EUR/nap,
 • a turistailletéket – 18 EUR/3 nap (a szállodában fizetendő),
 • a metrójegyek árát.

Fenntartjuk a programváltozás és a repülési idők változtatásának jogát.

Új Nő csapata
Cookies