Stílustippjeink, ha esküvőre mész.

Milyen színű ruhát illik felvenni, milyenek legyenek a kiegészítők és hogyan öltöztessük fel a párunkat?

stilustippek_kezdo.jpg

A ruha színe

Köztudottan nem illik sem fehér, sem fekete vagy piros színben megjelenni az esküvőn. A fehér, illetve annak árnyalatai kizárólag a menyasszonyt illetik meg. A legsokoldalúbb „kis fekete ruha” is kirívó egy barackvirágos hangulatú, tavaszi esküvőn. A piros is a menyasszony színe! A régi magyar hagyományokat követve, a legtöbb menyasszony az este során piros menyecskeruhába öltözik át. A minták terén a kevesebb több, így az állatkert mintáit felvonultató ruhákat is hagyjuk otthon a fogason.

Ajánló: lapozzuk át az angol királyi család esküvői fotóit – most májusban esküszik Harry herceg és az amerikai színésznő, Meghan Markle. Ne hagyjuk ki, merítsünk ötleteket a násznép divatjából!

A ruha fazonja

Ha a pár meghatározza a dress code-ot, akkor az öltözéknek mindenképp ahhoz kell igazodnia. Az esküvő napja ugyanis nem a büszke lázadók napja. Mellőzendő minden olyan szoknya, ami helyettesítheti a tortán lévő habot; semmi giccs, semmi habos-babos alj.

web-bannerek-instagram.jpg

A ruha stílusa

Az örömanya után szabadon nem kell örömlánynak öltözni, így mindent, ami túlságosan kihívó, megmutató, kivillantó, hagyjunk meg a szombati bulikra. Különösképp a templomban tartott ceremónián nem szerencsés a kivágott toalett – sem az Úr, sem a család színe előtt. A kényelem is fontos szempont! Csak olyan öltözéket válasszunk, amihez nem kell tartalék lélegeztetőgép, hogy levegőt kapjunk benne. A kényelmes cipő alapvetés, de persze nem az otromba platformcipő: a törpesarok vagy az elegáns lakkcipő lehet az opció.

Nadrágot az esküvőre?

Rengeteg jól szabott overall közül lehet manapság választani, amelyek legalább olyan elegánsak, mint egy alkalmi ruha.

Frizura és kalapcsoka: a kontyok és a könnyed loknik ideális választásnak bizonyulnak. A kis kalpagocska pedig a szükséges plusz: mindenkinek jól áll!

A vőlegény

Rengeteg színű, fazonú és anyagú esküvői öltöny áll ma a férfiak rendelkezésére, de általában hosszított fazonúak, visszafogott színűek. Világos színű, elegáns inggel, divatos mellénnyel, nyakkendővel vagy kendővel néz ki a legjobban, de fontos, hogy a menyasszony ruhájával is harmonizáljon az öltözék!

Cipő

A fekete a jó választás, a fekete lakk pedig az ászok ásza. Vékony fűző, bőrtalp és bőr felsőrész – ezzel nem lehet melléfogni. 

stilustippek-gyuruk.jpg

Inspirálódjunk!

Legtöbbünknek már kész terv van a fejében, hogyan képzeli el „jelenését” az esküvőn. Egyre többeket inspirálnak az esküvő konkrét színei és stílusa. Jobb helyeken a hűvősebb nyári estéken a hölgyvendégek csodaszép pasminákat és vállkendőket terítenek magukra (szépeket rendehetünk Nagy Mari kézműves oldalán: NAMAK). Egy selyemszállal átszőtt kendőnél nincs elegánsabb – a zakó vagy kardigán nem illik elgáns ruhához.

Ejtsünk pár szót a kesztyűről is. Emeli az elegáns megjelenés fényét. Kezdjünk el néhány Pinterest mappát gyártani az elegáns ruhákról, ahova rengeteg kis részletfotót elmenthetünk. Na és ne hagyjuk ki a sorból a magazinunkat és weboldalunkat sem, ahol a divat rovatban rengeteg ötlet vár arra, hogy olvasóink megvalósítsák.

–varga–
Cookies