Stílustippjeink, ha esküvőre mész.

s01_1.jpg

A  RUHA SZÍNE
Köztudottan nem illik sem fehér, sem fekete vagy piros színben megjelenni az esküvőn. A fehér, illetve annak árnyalatai kizárólag a menyasszonyt illetik meg. A legsokoldalúbb „kis fekete ruha” is kirívó egy barackvirágos hangulatú, tavaszi esküvőn. A piros is a menyasszony színe! A régi magyar hagyományokat követve, a legtöbb menyasszony az este során piros menyecskeruhába öltözik át. A minták terén a kevesebb több, így az állatkert mintáit felvonultató ruhákat is hagyjuk otthon a fogason. Ajánló: lapozzuk át az angol királyi család esküvői fotóit – most májusban esküszik Harry herceg és az amerikai színésznő, Meghan Markle. Ne hagyjuk ki, merítsünk ötleteket a násznép divatjából!

A RUHA FAZONJA
Ha a pár meghatározza a dress code-ot, akkor az öltözéknek mindenképp ahhoz kell igazodnia. Az esküvő napja ugyanis nem a büszke lázadók napja. Mellőzendő minden olyan szoknya, ami helyettesítheti a tortán lévő habot; semmi giccs, semmi habos-babos alj.

A RUHA STÍLUSA
Az örömanya után szabadon nem kell örömlánynak öltözni, így mindent, ami túlságosan kihívó, megmutató, kivillantó, hagyjunk meg a szombati bulikra. Különösképp a templomban tartott ceremónián nem szerencsés a kivágott toalett – sem az Úr, sem a család színe előtt. A kényelem is fontos szempont! Csak olyan öltözéket válasszunk, amihez nem kell tartalék lélegeztetőgép, hogy levegőt kapjunk benne. A kényelmes cipő alapvetés, de persze nem az otromba platformcipő: a törpesarok vagy az elegáns lakkcipő lehet az opció.

NADRÁGOT AZ ESKÜVŐRE?
Rengeteg jól szabott overall közül lehet manapság választani, amelyek legalább olyan elegánsak, mint egy alkalmi ruha.

s02.jpg

FRIZURA ÉS KALAPOCSKA
A kontyok és a könnyed loknik ideális választásnak bizonyulnak. A kis kalpagocska pedig a szükséges plusz: mindenkinek jól áll!

A VŐLEGÉNY
Rengeteg színű, fazonú és anyagú esküvői öltöny áll ma a férfiak rendelkezésére, de általában hosszított fazonúak, visszafogott színűek. Világos színű, elegáns inggel, divatos mellénnyel, nyakkendővel vagy kendővel néz ki a legjobban, de fontos, hogy a menyasszony ruhájával is harmonizáljon az öltözék!

Cipő
A fekete a jó választás, a fekete lakk pedig az ászok ásza. Vékony fűző, bőrtalp és bőr felsőrész – ezzel nem lehet melléfogni. 

Inspirálódjunk!
Legtöbbünknek már kész terv van a fejében, hogyan képzeli el „jelenését” az esküvőn. Egyre többeket inspirálnak az esküvő KONKRÉT színei és stílusa. Jobb helyeken a hűvősebb nyári estéken a hölgyvendégek csodaszép pasminákat és vállkendőket terítenek magukra (szépeket rendehetünk Nagy Mari kézműves oldalán: NAMAK). Egy selyemszállal átszőtt kendőnél nincs elegánsabb – a zakó vagy kardigán nem illik elgáns ruhához. Ejtsünk pár szót a kesztyűről is. Emeli az elegáns megjelenés fényét. Kezdjünk el néhány Pinterest mappát gyártani az elegáns ruhákról, ahova rengeteg kis részletfotót elmenthetünk. Na és ne hagyjuk ki a sorból a magazinunkat és weboldalunkat sem, ahol a divat rovatban rengeteg ötlet vár arra, hogy olvasóink megvalósítsák.
–varga–

web-bannerek-instagram.jpg

Stílustippek
Új Nő csapata