Pár napja olvashattatok már a Budapest Central European Fashion Weekről, most itt a folytatás! A régió legnagyobb divateseményére idén több nemzetközi stylist és neves magazin divatszerkesztője is érkezett a magyar fővárosba. S hogy ez miért is jó a magyar márkáknak?

A hétvégén bemutatott brandek közül szinte az összes a fő bevételét a nemzetközi piacról nyeri, és több márkának már csak presztízs egy budapesti bolt, na meg egy budapesti bemutató. Épp ezért mára a legújabb magyar kollekciók mellett két cseh márka gyűjteményéről is olvashattok!

bfw-2-kezdo.jpg
(© Budapest Central European Fashion Week)

Tomcsanyi

Végre a tervező elhagyta a magyar retró ihlette mintákat, és így egy egészen nemzetközi kollekciót alkotott meg. Printekből most sem volt ugyan hiány, ellenben Tomcsányi Dóri sokkal kifinomultabb mintákat kreált az őszi szezonra. Nektek hogy tetszenek az összeállítások? 

tomcsanyi_0.jpg
(© Budapest Central European Fashion Week)

Celeni

Cselényi Eszter is a magyarság múltjához nyúlt vissza legújabb kollekciójának megalkotásakor, ugyanis a koronázási ékszerek motívumait gondolta újra és építette bele a márka 2019-es őszi darabjaiba. Egyszerűen imádjuk, hogy nem tolja az arcunkba a nemzeti jelképeket, mégis finoman fellelhetőek ezek a motívumok.

celeni_0.jpg
(© Budapest Central European Fashion Week)

Laformela - cz

Olykor-olykor felüdülés egy nemzetközi márka, és a cseh Laformela épp ilyen volt a divathét forgatagában. Nektek is ajánljuk, hogy bátran inspirálódjatok a lentebb látható összeállításokból, ugyanis a télen újra divat lesz a monokróm!

laform_0.jpg
(© Budapest Central European Fashion Week)

Romani

Lehet szeretni vagy utálni a roma gyökereket ápoló márkát, de egy biztos, hogy biztosan senki számára sem lehet közömbös. Minket mindig lenyűgöznek az emlékeinkben élő roma népviseleti motívumok újraértelmezései, és az, ahogy azt a tervezők átemelik a hétköznapi viseletbe. 

romani_0.jpg
(© Budapest Central European Fashion Week)

Chatty - cz

Egy újabb cseh márka, amelybe azonnal beleszerettünk! A Chatty dizájnere komorabb színvilágot álmodott ugyan az őszi szezonra, de, lányok, figyelem: a hidegebb napokon is bátran viselhetitek régi kedvenc piros bőrruháitokat!

chatty_0.jpg
(© Budapest Central European Fashion Week)

Artista

A korábbi szezonokhoz képest sokkal kreatívabb, de még mindig teljes mértékben hordható kollekciót alkotott az Artista csapata.

Imádtuk a kollekció színvilágát, ami a sötétebb tónusokra épült ugyan, de egy-egy feltűnő részlet valahogy mindig feltűnik a darabokon.

A mi kedvenceink a pliszírozott selyemsálakra hajazó részletek voltak. És a tieitek? 

artista_0.jpg
(© Budapest Central European Fashion Week)

Cukovy

A tervezőváltás után az új Cukovy számunkra még mindig tetszetős ugyan, de picit csalódtunk is a márka új kollekciójában. A sok-sok fekete összeállítás között a kedvenceink a neonsárga pufikabátok lettek. Legyetek bátrak ti is színeket viselni majd az őszi szezonban, ahogy azt a kifutón is láthatjátok. 

cukovy_0.jpg
(© Budapest Central European Fashion Week)

Áeron

A divathét egyik nagy visszatérője volt az Áron Eszter vezette márka. Szezonról szezonra mindig lenyűgözött minket a brand látásmódja, és egyszerűen imádjuk, hogy egy ennyire jópofa színes kollekcióval készülnek az őszi szezonra is. Nagy kedvenceink a szafari ihletésű darabok, amelyekkel azt próbálja hirdetni a márka, hogy a téli szezonban sem kell tetőtől talpig harsány színekbe öltöznünk.

aeron_0.jpg

Nanushka

Sándor Szandra a 2019-es tavaszi kollekcióját folytatta az őszi szezonban, amit mi egyszerűen imádunk. A Nanushka is a természethez tért vissza inspirációs forrásként, és a a brand 2019-es őszi kollekciójában a pasztellárnyalatok mellett a homokszínek uralkodnak. Nem mellesleg a márka most debütáló férfivonala is fergeteges, amiből a hétköznapi férfiak is bátran inspirálódhatnak.

nanushka_0.jpg
(© Budapest Central European Fashion Week)

Nubu

A márka tervezői a már jól megszokott minimalista vonalvezetést gondolták újra. A klasszikus fekete-fehér kombó mellett a Nubu is a homokszínre esküszik, amit az új szezonban pirossal kombinál. A bemutató szettjeiből ti is bátran meríthettek ötleteket, hogyan érdemes az elegánsabb darabokat sportos ruhákkal kombinálni. 

nubu_0.jpg
(© Budapest Central European Fashion Week)

elofizetes_uj_no_305.png

Kász Attila
Cookies