Van, aki kész tervekkel vág neki a nyári hónapoknak, de olyan is akad, aki még csak most kezdi keresgélni az olcsó repülőjegyeket a külföldi kiruccanásra. Nem mondjuk, hogy nem számít, mikor foglalod le az utazásodat, mert tény és való, hogy sokkal költségesebb közvetlenül a nyári hónapok előtt lefoglalni a kirándulást, hacsak el nem csípsz egy jó kis last minute nyaralást! 

Mi most arra szeretnénk ösztönözni téged, hogy igenis szánj magadra egy kis időt (nem utolsósorban pedig pénzt), és menj el kikapcsolódni egy csöppet! Egyszerűen csak azért, mert indul a nyár, tombolni fog a hőség, csökkeni fog a munkakedv, és mert igenis, neked is szükséged van egy jó kis nyári kalandra! Kell hozzá: néhány szabadnap, egy kis összespórolt pénz, egy jó kis úti cél, egy jó fej útitárs és egy olcsó repülőjegy. S természetesen egy kisebb hátizsák, amibe alapholmikat pakolsz. Lássuk!

Lazulós szett
Ez azt jelenti, hogy a döglesztő hőségben mindig legyen nálad egy-két olyan ruhadarab, amiben kényelmesen ejtőzhetsz az egész napos strandmaraton után. Ha véletlenül leégnél, vagy elszívná az összes energiádat a nap (merthogy ebbe is bőven bele lehet fáradni), készíts be egy selymesen könnyű ruhát vagy rövidnadrágot és egy csíkpántos felsőt, finom, leheletkönnyű anyagokból. Mindezt azért, hogy a bőröd állandó kényeztetésnek legyen kitéve, s hidd el, te is jobban fogod érezni magad, ha nem szűk és testhezálló farmerben feszítesz. Az idei nyár jelszava: a lazaság!

web-bannerek-hirlevel-02_0.jpg

Strandszett
Mit is takar ez pontosan? Egy bikini, egy kisebb kalap, 1 napszemüveg, 1 napolaj és egy kedvenc kis törcsi máris mehetnek a strandtáskába, és irány a part! Ne vidd túlzásba a rengeteg kiegészítőt és sminkes szütyőt, élvezd a nap simogató erejét, pirítsd magad aranybarnára, és pihenj! Relaxálj, és igyekezz elfelejteni minden fárasztó dolgot, munkahelyi problémát. Foglalkozz csak magaddal! Ehhez nem kell más, csak a strandszett és a jó kis láblógatás a parton.

Legjobb barátunk idén nyáron is: a könyv
Mindig nagy dilemma, hogy melyik könyv jöhet velünk a nagy útra, hiszen ha megfog minket az első néhány oldal, pillanatok alatt elolvassuk... Akkor lehet, hogy többet kéne vinni? Á, nem! Mi van, ha az egyiket sem fogom elolvasni? S különben is túl sok helyet foglal... Erre a dilemmára idén nyáron két megoldást is találtunk. Az egyik vékony kis e-book, amivel rengeteg helyet spórolunk neked a táskádban, ráadásul így válogatnod sem kell, hiszen egyszeriben millió könyvet vihetsz így magaddal. A második megoldásként azt javasoljuk neked, hogy az utazás előtt egy nappal irány a könyvesbolt, ahonnét csak egy könyvvel távozhatsz, így biztosan átgondolod majd, melyik legyen az. Mi a bestsellerkupacot és a szépirodalmi polcokat javasoljuk neked.

Játék!
Bárhová mész is nyaralni, a tengerhez, egy tó mellé vagy akár egy nagyvárosba, mindig legyen nálad valamiféle társasjáték. Kártya vagy kisebb dobozban tárolható játékok. Nincs is annál kellemesebb kikapcsolódás, mint amikor játékkal üthetjük el az időt! S ha már játék, akkor a papír és a toll sem hiányozhatnak a játékos tasakból!

+ 1 futócipő!
Na jó, engedékenyek leszünk, mehet a bőröndbe a jógaszerkó is! Elvégre a nyaralást és a kikapcsolódás arról szól, hogy végre van időnk magunkra. Akkor, kérem szépen, idén nyáron tényleg kezdjünk el magunkkal foglalkozni és legfőképp az egészségünkkel törődni! Félre a sok kacattal, csinálj egy kis helyet az edzőcuccaidnak is!

Néhány nap nem a világ, legalább kicsit kiszellőzteted a fejed. Éppen ezért üzenjük neked: Vigyázz, kész, bikinialakot bekészíteni, vízipisztolyt az övtáskákra csatolni, és teljes gőzzel indulhat a nyár!

Dunai Mira

web-bannerek-hirlevel-01_1.jpg

Teljes gőzzel indul a nyár!
forrás: huffingtonpost.com