Van egy kifejezés, amit nem nagyon szeretek, mert már annyira elcsépelték. Az elején nemigen értettem, mit jelent az önazonosság, hisz magunkkal lehetünk csak azonosak, egyelőre nem tudunk más bőrébe belebújni.

Igyekszünk is a kifejezést kerülni, csak a női interjúkkal annyira összetartozik, mint borsó meg a héja. Mostani számunkból sem igen tudjuk kihagyni (de nem is akarjuk), hisz valóban „önazonos” nőket mutatunk be.

ut-a-szepseghez-kezdo.jpg
Mihálko Erika és Prémus Marianna

A nő szépsége akkor tud igazán megmutatkozni, ha önazonos, vagyis vállalja sajátosságait – mert a nő pont attól szép, hogy nem tizenkettő egy tucat belőle. Minél szimmetrikusabb az arc, annál átlagosabb. Mindenkiben az egyedisége a szép, s az a jó, ha ezt fedezzük fel, és nem Kim Kardashian vonásait keressük magunkon.

Szépségünket azonban nem olyan könnyű kihozni magunkból – s ugyanez érvényes vezető témánkra, a nőiességre is –, hisz ömlik ránk a rengeteg tökéletes arc az online térből. Hatalmas a nyomás rajtunk: nem csoda, ha nemigen találjuk meg magunkat, hisz annyi út áll előttünk.

Például hogyan sminkeljünk?

A sminkünk egy maszk legyen, amellyel tökéletesítjük magunkat, vagy alakítsuk az arcunkat olyanná, amilyenek lenni szeretnénk? Az első lenne a jobb, ha a saját arcunkat írnánk az arcunkra, kiemelve egyedi vonásainkat. Nemrégiben indítottunk egy sminkes sorozatot online oldalainkon, amelyben Erika Visage (Mihálko Erika) mutatja meg, hogyan használhatjuk helyesen az alapozót, a csontosítót vagy a highlightert.

Erika elég sok anyagot visz fel az arcra, de nála minden pontosan oda kerül, ahová kell, s pontosan annyi, amennyi az elég. Ilyen tökéletes sminket csak egy profi tud készíteni. Erika tudja, hogy a hétköznapokban a szolidabb sminket szeretjük, leheletnyien kevés anyaggal, amelyik harmonizál a saját tónusainkkal – erről is beszél majd.

minden_reggel_ujno.sk.png

Az alap úgyis a jó állapotban levő bőr, de ez talán még nehezebb dió, mint az önazonos smink. Rengeteg ugyanis az információ, s a nők elvesznek benne, ezért a fiatalok sokszor még hidratálót sem használnak – vagy bonyolult, tízlépéses rutint építenek ki rengeteg felesleges termékkel. Nehéz itt is az arany középutat meglelni; mikor pedig ráncosodni kezdünk, nemigen segítenek a krémek.

Érdemesebb bőrorvoshoz fordulni, akinek feszesítő gépei vannak, na meg hialuronsava és botoxinjekciója. (Ehhez Prémus Marianna orvos esztéta nyújtott segítséget.) E havi anyagainkban a szépség keresésének ebbe a körhintájába is beleülünk. Jó olvasást!

Nagyvendégi Éva
Cookies