Divatba jöttek az aranyásó férfiak. Rég nem igaz (talán sosem volt az), hogy szexet, szerelmet, gyengédséget csak a férfiak vásárolnak. Nők is. Ők tartják ki az aranyásó férfiakat.

Egy ideje, ha utazom, akkor az Instagramon lógok. Nézem az agyonretusált, agyonfilterezett életeket, és osztogatom a szívecskéimet. Dani szinte naponta posztol a világ különböző pontjairól. Egyszer egy moszkvai ötcsillagos szállodai reggelijét osztja meg, máskor a firenzei Four Seasons-ben szelfizik. Dani kiváltságos, „high class” életet él, nem vitás. Danit az egyetemi kollégiumban ismertem meg, csórók voltunk mindketten, de azzal az ifjonti lelkesedéssel jöttünk a fővárosba, hogy mi majd megváltjuk a világot.

vedett-ferfiak-kezdo.jpg

Dani egy multinál helyezkedett el, sokáig kiszámítható ritmusban élt, tisztességes pénzt keresett. Imádta a nőket, gyönyörű fiatal lányokkal jött össze pár napra, hogy aztán a következő pár napon más gyönyörű fiatal lányokkal jöjjön össze. Gyors folyóban evezett, kikötő nélkül. Aztán megismerkedett Klárával. Klára ötven körüli nő, egyetemista gyerekekkel. Elvált rég, azóta minden erejét a cégének szenteli. Dani az elején tartott a szigorú „főnökasszonytól”, aztán kis idő után ők ketten összejöttek.

Dani otthagyta a munkáját, és beköltözött egy olyan villába, ahol a garázs előtt melegítették a havat, hogy ne fagyjon a beállóra. Van benti medence, panorámás kilátás, szauna és fitneszterem is. Meg persze kertész, takarítónő, személyi edző, a fodrász házhoz jön, és hétvégén a szakács is.

Dani egy kollégista találkozón mesélte el a sztorit. Drága cuccai alapján nem kételkedem szavaiban. Egy ismerősünk járt náluk, és leesett az álla. Daniból kitartott fiú lett, aki elkíséri a barátnőjét konferenciákra, s míg a nő dolgozik, addig Dani járja a várost, vásárol, filmeket néz a szállodai szobákban, aztán este együtt vacsoráznak egy jó étteremben. Hogy ez meddig tart ki, nem tudhatjuk. Ki tudja, hogy ez a viszony lesz-e tartósabb, vagy a szerelemből köttetett házasság.

Feri már teljesen más típus, nem az az entellektüel fajta Harmincas évei elején jár, izmos fiú, aki a Tinderen ismerkedik. Állása nincs, a szülei házában van az állandó lakhelye, de általában a randiportálokon összeszedett nőknél tölti az éjszakát – és a nappalt is. Feri okosan felmérte a lehetőségeit. Középiskolai végzettsége van, de 800 eurós havi fizetésért ő „az ágyból sem kel ki”. Ezt ő maga mondta így, Linda Evangelista után szabadon. Nem tervezte, hogy idősebb és gazdag nők kitartott szeretője lesz majd, csak így alakult. A fiatal lányok, akikkel „együtt lógott”, mind elvárták, hogy ő fizesse a vacsorájukat, értük menjen autóval. Ehhez Ferinek se kedve nem volt, se elég pénze. A fiatal, egyetemista lányoknak meg semmi pénzük nem volt, így nem volt velük kihívás az élet.

minden_reggel_ujno.sk.png

– Ráadásul kérették magukat, nem akartak szexelni. Elvárták volna, hogy hónapokig fussak utánuk – meséli. – Én az érett nőket szeretem, akik nem hisztiznek a holnapi vizsga miatt, és nem kuporgatják a pénzüket a H&M-es ruhákra. Iveta a barátnőm. Négy hónapja vagyunk együtt, most nála élek. Ivetának sok a munkája, igyekszem besegíteni neki. Ha kell, postára megyek, múlt hónapban téli gumikat cseréltettem az autóján. A gardróbjában leszakadt egy polc, ma azt szereltem meg. Szó sincs róla, hogy élősködnék rajta. Csak éppen nálunk ő az idősebb, neki van több pénze. Bezzeg, ha ő lenne a férfi, senki nem ütközne meg rajtunk...

Egy pozsonyi kávéházban ültünk. Éppen teát rendeltünk, mikor ezt mondta... A barátnője az irodában volt, Ferinek pedig sok volt az ideje. Nem ítélkeztem felette, nem tettem megjegyzéseket, talán éppen ezért nyílt meg előttem.

Olyan dolgokat árult el, amit még talán a haverjaival sem osztott meg. Azok amúgy is csak az új öltönyöket meg a márkás cuccokat látják. Irigykednek. Aranykalitkában vergődni könnyebb, mint építkezésen lapátolni, de Ferit ez momentán nem boldogítja.

– Napközben unatkozom. Elintézek ezt-azt, főzni szoktam, lenyírom a füvet, de arra is van külön ember, bejár a kertész. Megszerelem, ami elromlik, gyúrok a fitneszben, nézem a tévét. Ilyesmivel telik a nap. Aztán mindig megunom. Voltak már gazdag csajaim, jártam velük a világot, élveztem a luxust, de aztán elkezdtem unatkozni. A pezsgőfürdő jó, de nincs kedvem egyedül ücsörögni benne, a haverokat meg nem hívhatom át. Unalmas ám. Aztán ilyenkor mindig újra visszaszököm a Tinderre, elkezdek írogatni, és egy idő után kiborul a bili. Körforgás. Jön egy jó nő sok pénzzel, nagy házzal, jó kocsival, egy ideig élvezem, aztán érzem, hogy odébb kéne állni. Valami pezsgés, új kaland kell, mert megpenészedek az Armani fotelben. Ilyenkor mindig hazaköltözöm anyámékhoz a régi gyerekszobámba.

– A nők mindig azt akarják, hogy várjunk rájuk otthon, beszélgessünk sokat, nézzük esténként a Netflixet. Ez egy idő után őrült unalmas tud lenni. Azt érzem, hogy depressziós leszek, ha nem váltok. Kérdezik sokan, hogyan lehet kijönni ekkora luxusból, de én szó szerint menekülök. Aztán jön a sajtos kifli olcsó sonkával, de nekem ez megkönnyebbülés, hidd el. Vannak negyvenes nők, akik mindjárt gyereket akarnak. Na, azoktól már az első héten menekülök. Én nem akarok spermabank lenni. Nem arról van szó, hogy nem akarok gyereket. Egyszer majd biztosan, az igazival, de nem most. Sok olyan nő van, aki apát keres a gyerekeinek. Volt már, hogy a gyereket úgy megszerettem, hogy miatta maradtam még egy ideig... Szóval, nagyon résen kell lenni...

Ďurica Katarina
Cookies