A vigaszpasi a válás után a felkorbácsolt női vágyat csillapítja. Csak bele ne szeress!

Sóhajt a nő: egy igazi férfi kéne...
Az elvált nők első éve érdekes forgatókönyv szerint zajlik. A válás után hamarosan szerelembe esnek egy grál lovaggal. Kivirulnak, boldogok, úgy érzik, végre megtalálták a nagy Ő-t. A szerelem lángja magasra csap, aztán előbb-utóbb – többnyire előbb – hamvába hal. Eddig csupán egyetlen barátnőm volt, akinek „összejött”. Ők úgy turbékoltak három éven át, mint egy galambpár...
Egészen tegnapig. Tegnap ugyanis a barátnőm halálra váltan felhívott: – Képzeld, Marián elköltözött. Amíg én körmösnél voltam, összecuccolt, és angolosan lelépett. Azt se mondta, jó napot... Döbbenten hallgattam. Aztán eszembe jutott: igen, Marián is csak egy „vigaszpasi” volt. Sose lett volna szabad vele összeköltözni. A vigaszkapcsolatoknak sajátos dinamikájuk van.

Ezért kell neked vigaszpasi
A jelenségnek megvan az objektív oka és magyarázata. A „vigaszpasi” a női lélek orvosa, aki a szakítást követő gyászfeldolgozási folyamat főszereplőjeként a lépcső legelső fokán vár ránk. Abszolúte fontos, hogy belépjen az életünkbe, és egyáltalán nem arról van szó, hogy kihasználjuk őt vagy ő kihasznál bennünket, mikor beleesünk vele a szerelem legmélyebb gödrébe. A vigaszpasi lehet a szomszédod, akiről kiderül, hogy mindig is bukott rád; a gyerekkori szerelmed (ő is most vált el – nahát, ilyet!); a munkatársad, akit eddig egy unalmas alaknak hittél; lehet egy nyári kaland a Balatonon; vagy valaki, akivel összejöttél a társkeresőn. Teljesen mindegy. Fontos, hogy a vigaszpasi romantikus férfi legyen, akinek a vállán kisírhatjuk magunkat. Ki tudja, hogyan csinálja, de valahogy vigaszt nyújt, és megnyugtat... Egy óra múlva pedig megnevettet, és jókedvre derít.
A vigaszpasi jó hatással van ránk: vele újra nagybetűs Nőnek érezzük magunkat, és visszahozza rég elveszett önbizalmunkat. Neki köszönhetően úgy érezzük, hogy a válással nincs vége az életünknek, és negyvenévesen is ránk találhat a szerelem. Igenis vonzó nők vagyunk, s bennünket is lehet forrón szeretni, s mi is tudunk forrón szeretni. Egyszóval: grál lovagunk visszaadja a nőiségünkbe vetett hitünket.

Fontos
Amíg az új szerelmünkkel vagyunk, addig sem sírunk a régi után. Ám azért vigyázzunk, nehogy megégessen bennünket a szerelem lángja. Ne csapjuk be magunkat. 10-15-20 évet nem lehet néhány hónap alatt elfelejteni és feldolgozni – bármennyire is szeretnénk. S hogy miért nem voltunk okosabbak a házasságunk során? Sose bánjuk: akkor és ott arra volt belső lehetőségünk, hogy úgy cselekedjünk, és úgy szeressünk, ahogy szerettünk. Hogy megcsaltak? A legszebb és legtökéletesebb nőket is megcsalják és becsapják, ámde utána fordul a kocka...

Igenis vonzó nők vagyunk, s bennünket is lehet forrón szeretni, s mi is tudunk forrón szeretni.

Amit a barátnők mesélnek – és amit a férfi mond
Nagyon érdekes, hogyan nyilatkoznak a nők a válás utáni első szerelmükről. Eddig minden barátnőm a következőket állította: „Megtaláltam a másik felemet.” „Közös karmánk van.” „Ő az én ikerlángom.” „Még senkivel nem volt ilyen jó a szex, mint vele.” Egyszóval: teljes meggyőződéssel hiszik, hogy megtalálták az Igazit, és hogy ez bizony a sors akarata. (Ez is a forgatókönyv része.)
– Egy szállodában voltunk – meséli Adrienn. – Egész éjjel szerelmeskedtünk. Reggel átkarolta a vállam, és a szemében, mint egy tükörben, viszontláttam magamat... Borzongató volt!
– Mellette biztonságban érzem magamat, először egész eddigi életemben – így Viktória. – Végre el tudom engedni magam, és nő lehetek, vágyakkal teli, igazi nő.
Adrienn és Viki valóban átélték a csodát. Szép dolog. Ám azért hallgassuk meg a másik felet is, egyik férfi ismerősömet, aki közismert grál lovag: – A frissen elvált nők a „legfinomabbak“, különleges zamatjuk van. A legapróbb figyelmességért is hihetetlenül hálásak. Éppen ezért mindig szívesebben kezdek elvált nőkkel...

web-bannerek-hirlevel-02_2.jpg

Ugye, értjük a különbséget? A legtöbb történet arról szól, hogy a szeretetre éhes nő egy hosszú, belső magánnyal, csalódásokkal teli időszak után hirtelen találkozik valakivel, aki végre odafigyel rá. Nem csoda, hogy az egész sztori először misztikusnak tűnik. Ám ha a végén vesztes helyzetbe kerülünk, ne tartsuk magunkat sült bolondnak. A bevonódás, a felfokozottság nagyon is természetes emberi érzés – s mi, nők érzékeny teremtmények vagyunk. És ha vége lesz egyszer? Rázzuk meg magunkat, köszönjük meg a sorsnak, hogy megint átéltünk valami szépet. Aztán menjünk tovább, és erősítsük meg magunkat más frontokon is, keressünk egy szép hobbit, tanuljunk valamit, vadásszunk egy jobb állásra. Végre tudjuk, hogy a szerelem igenis a mi számunkra van kitalálva. Nincs veszve semmi, bármikor beléphet az életünkbe!

Sose költözz össze vele
Három éve hagyott el a férjem – meséli Eszti. – Még el se váltam, amikor Feri rám szállt. Egyszerűen csak sodródtam az árral, és mire észbe kaptam, már egy idillikus szerelem kellős közepében találtam magamat. Feri úgy elhalmozott bókokkal és csókokkal, hogy igazi bombázónak éreztem magam. Sokan meglepődtek, hogy milyen gyorsan túljutottam a váláson. Én is... Nos, hamar kiderült, hogy Feri csak kalandot keresett. Tetszettem neki, bejöttünk egymásnak – de esze ágában se volt mellettem lehorgonyozni. Akkor nagy csalódás volt, sokat sírtam miatta. Ma viszont hálásan gondolok rá. Ha ő nincs, valószínűleg összeroppanok. Egy év múlva elkezdtem az exemmel álmodni – nekirohantam, ütöttem-vertem, ordítottam. Ezek az álmok rádöbbentettek, hogy még mindig nem dolgoztam fel a válást. Még mindig fáj, csak visszanyomtam a tudatalattimba... Feri rendkívül fontos dolgot adott nekem: segített túllendülni életem mélypontján. Míg vele vigasztalódtam, lassan kimásztam a gödörből. Most a válás utáni harmadik évemben járok. Jobban érzem magam a bőrömben, mint húszévesen. Pontosan tudom, kit keresek. Randevúkra járok, bízok benne, hogy előbb-utóbb megtalálom azt a férfit, akivel kiépíthetek egy hosszú távú, akár életre szóló viszonyt.

Egy év múlva elkezdtem az exemmel álmodni – nekirohantam, ütöttem-vertem, ordítottam. Ezek az álmok rádöbbentettek, hogy még mindig nem dolgoztam fel a válást.

Komorabb Éva története, aki összeköltözött vigaszpasijával
Mindent elsöprő szerelemnek indult az övék, közvetlenül a válás után. Sors keze, ikerláng stb. Éva elhatározta, hogy most aztán nem hibázik, MINDENT jól fog csinálni. Nem kér semmit, nem hisztizik, ő lesz az édes-kedves, aranyos, mindig csinos nő, terülj-terülj asztalkám és szexkazán egyszerre. Óriási energiával vetette bele magát az új életébe. Ha a férfi éjjel kettőkor szexre vágyott? Megkapta. Ha este 10-kor esett be? Terített asztal várta, forró húslevessel. A rezsibe sem kellett befizetnie, Éva csupán annyit kért, hogy vásároljon be néha. Munkát is szerzett a férfinak, akit azidáig egyik munkahelyén sem becsültek meg. Azonban telt az idő, és Éva bizony kezdett türelmetlen lenni – jó lenne most már, ha kedvese is letenne valamit az asztalra... Pár eurót például. Nos, ennél a fejezetnél be is fejeződött a románc. A férfi összepakolt – és visszament a volt feleségéhez.
– Egy dolog bánt – mondja Éva. – Én buta, bevezettem őt a gyerekeim életébe is. Pedig voltak arra utaló jelek, hogy csak a kenyér vajas felét akarja nyalogatni, de én ezt nem akartam észrevenni. Csak utólag jöttem rá, mit jelentett egy-egy mondata... Nagyon fáj az egész, nem tudom, képes leszek-e újra megbízni valakiben. Pali három évet elrabolt az életemből... Már látom, hogy több megfontoltságra lett volna szükségem az újrakezdéshez – és kicsivel több időre. Sajnos, elvakítottak az érzelmek, és hazudtam magamnak egy álomvilágot.

Ha a férfi éjjel kettőkor szexre vágyott? Megkapta. Ha este 10-kor esett be? Terített asztal várta, forró húslevessel.

Bárhogy legyen is: ha épp elváltál, és van ilyen férfi az életedben, örülj neki! Egy percet se tétovázz, hogy bele menj-e a viszonyba, vagy sem. Sokat emelhet rajtad egy ilyen szerelem. Ugyanakkor maradj eszednél. Vedd úgy ezt a kapcsolatot, mint egy mentőövet a legmélyebb vihar közepén. Ragadd meg, övezd magadra – de ha partra értél, engedd el. A további utadra (sajnos, vagy nem sajnos?) a legtöbbször már nem tudod magaddal vinni.

vigaszpas01.jpg

Ingyenszex és -kaja
Sajnos, a vigaszpasi gyakran nagy zsivány... Általában nős ember vagy listás nőcsábász, aki virágról virágra száll, s a nők feléje irányuló rajongását doppingszerként használja. Általában jó beszélőkével van megáldva, de halovány elköteleződési hajlammal. Sőt, a felelősség, mint olyan, csak nyomokban található meg a génjeiben. Jólesik neki, ha az ingyenszex mellett még főzünk is rá – s ha még a rezsibe sem kell beszállnia, akkor tényleg nagyon fogjuk szeretni egymást. Pár hónapig biztosan, míg új, illatosabb virágot nem talál...

Dráfi Anikó

Kapcsolódó írásunk: Nagyító alatt a nő és a vágya

web-bannerek-hirlevel-01_5.jpg

Új Nő csapata