A sminkipar tarol, a nagy cégek naponta rukkolnak ki olyan új termékekkel, melyek fenekestül felforgatják a trendeket. Minden hírességnek make-up-brandje van, Kardashianék is sminkcuccokkal nyomulnak, nem ruhamárkákkal.

Ma mindenki sminkelni akar! Varga Lívi (LIV‘s Visage) az egyik legdivatosabb sminket mutatja be. 

vizes_hatas_1.jpg

Ragyogó, vizes hatás New Yorkból

Varga Lívia (LIV‘s Visage, Dunaszerdahely) egy igazán ragyogó, vizes hatású sminket készített el nekünk, amit egyenesen New Yorkból hozott el. Lívi a világ egyik első számú sminkesének, Danessa Myricksnak a workshopján leste el ezt a ragyogó sminket. Képes anyagunkban megmutatja, hogy készül 2020 egyik legmenőbb sminktrendje.

Modellünk Vasmera Kata, aki az Új Nő Szépe harmadik helyezettje volt anno, majd egyre feljebb lépett: a Miss World Hungary és a Miss Universe Slovakia döntőseként debütált 2016-ban. Az ő tökéletes, már érettebb arcán mutatjuk be az új, vizes hatású sminket.

– Fontos tudni, hogy a fényes hatású sminknél soha nem az alapozással kezdünk – mondja Lívi. – A tiszta arcbőrbe juttatott olajok és krémek ugyanolyan fontosak, a segítségükkel érhetjük el a kívánt ragyogást. Első lépésben megtisztítottam Kata arcbőrét, amelyhez egy Bioderma arctisztítót használtam. Ezután egy Embryolisse hidratálókrémet masszíroztam a bőrébe, majd Danessa Myricks Beauty Oil-ját. Az olaj aranyszemcséket tartalmaz, s fénylő textúrát ad – ha a bőrünk hajlamos a szárazságra, igazi csodaszerként működik!

vizes_hatas_2.jpg

– Mivel lágy, természetes hatásra törekedtünk, az alapozó felvitelénél nem használtam sminkszivacsot. A Giorgio Armani alapozót (4-es árnyalatban) finom sörtéjű ecsettel dolgoztam be a bőrfelszínbe. Ezután következett a korrektor – én kizárólag NARS márkával dolgozom. A korrektort a szem alatti területeken és az orrnyeregnél Laura Mercier púderrel fixáltam. A kontúrozást egy krémes állagú MAC palettával végeztem: több színt kombináltam, akárcsak a pirosító esetében.

vizes_hatas_3.jpg

– Kata mellkasára és a highlighter helyére Danessa Myricks Dew Wet Balm-ja került, ami egy különleges termék: ez adja ugyanis a ragyogó, vizes hatást. A szemsminknél Danessa Myricks Colorfix-szét használtam, metál rózsaszín árnyalatban, majd két színt satíroztam össze Charlotte Tilbury palettájából. Utána következett a smink egyik leghangsúlyosabb része, a szemöldökformázás.

vizes_hatas_4.jpg

– A natúr hatást szemöldökszappan segítségével értem el. Kata esetében elég volt kis fixálót fújni rá, majd felfésülni (ha nem elég sűrű a saját szemöldök, a hiányzó szálak pótlására Anastasia Beverlly Hills szemöldökpomádéját használom). Utolsó lépésként a rúzs került fel: egy mályvaszínű árnyalatot választottam Danessa Myricks Luxe Cream Color Lip palettájából. A smink elkészítése közben James Molloy My Kit Co. ecseteit használtam.

vizes_hatas_5.jpg

– Kata sminkje csodás lett! Te mennyire találtad meg ebben a trendben a saját stílusod? 

– Maximálisan. Igazság szerint az utóbbi néhány hónapban sokat változott a rutinom. Egyre inkább tetszik ez a natúrabb vonal. Tizenegy éve dolgozom sminkesként: ennyi idő alatt rögzülnek a sminkes sémák. A New York-i utam nagy hatással volt rám: szerencsém volt, mert az első sorba kaptam jegyet, és Danessán kívül James Molloyjal is találkozhattam, aki szintén vérprofi. Amit itt láttam, az megerősített abban, hogy érdemes elindulni a kevésbé járt, szokatlan ösvényeken. Áprilisban készülök Isabelle De Vriesnek a londoni workshopjára: ettől is sokat várok. Ugyanakkor ma egyre nehezebb megmondani, hogy mi az aktuális sminkdivat: a lényeg, hogy mindenki találja meg a hozzá illő színeket.

vizes_hatas_6.jpg

– Ami időtlen, az a gyönyörű bőrkép, ezért mindenkinek azt tanácsolnám, hogy fordítson elegendő időt az arcápolásra, és járjon kozmetikushoz! Ha nem ápoljuk a bőrünket, ha nem használunk fényvédőt, a legszuperebb sminktermékek sem tudnak csodát tenni. Ajánlatom: a piros rúzzsal és a tusvonallal semmit nem ronthatunk el, a tavasz közeledtével pedig a rózsaszínes vagy lazacosabb árnyalatokkal érdemes kísérletezni. Ezek soha nem mennek ki a divatból! Jó dolog egyébként az Instán és a YouTube-on inspirálódni, rengeteget tanulhatunk a sminkes videókból.

hirlevel_web_banner_2.jpg

Olláry Ildikó
Kapcsolódó írásunk 
Cookies