2023.dec.31.
A koncert eleven varázsa
Az ünnepi időszakban egymást érik a koncertek – menjünk el egyikre-másikra, felejthetetlen élményben lesz részünk. Agyunk kitisztul, lelkünk szárnyalni kezd, s megérint a zene eleven varázsa.
A koncert eleven varázsa
2023.nov.6.
„Amit a szívemben érzek, azt adom a világnak”
A komolyzene rajongói közül is kevesen tudják, hogy a korai romanticizmus képviselője, Franz Schubert egész életét Ausztriában töltötte. Kivételt csak az a néhány hónap jelent, amikor elfogadta Esterházy gróf meghívását, hogy töltsön velük egy kis időt a zselízi kastélyban.
„Amit a szívemben érzek, azt adom a világnak”
2023.szep.6.
Hangokba zárt intimitás
A gazdagabb társadalmi osztálybeliek régen is tudtak élni. Az ő kedvtelésükre találták fel a kamarazenét is, ami a kis tér intimitásának köszönhetően még inkább magával ragadta (és ragadja ma is) a zenekedvelőt.
Hangokba zárt intimitás
2022.dec.19.
Mennyből az angyal...
Az üzletközpontokban a Have Yourself a Merry Little Christmas szól, a rádióban pedig Michael Bublé énekli andalítóan: Its beginning to look a lot like Christmas. Én, amikor meghallom, táncra perdülök, akár portörlés közben is.
Mennyből az angyal...
2022.máj.2.
Ez a hang a miénk!
A Felvidék énekesmadara: ahol felcsendül a hangja, szem nem marad szárazon. De vajon milyen kötelék fűzi őt magát a zenéhez? Korpás Éva népdalénekesnővel beszélgettünk.
Ez a hang a miénk!
2021.nov.2.
A zene szárnyán
Ahogy az őszi nap melege átjárta az utcákat, tereket, úgy tért vissza az élet mindennapi teendőinkbe is. Hosszú idő óta szünetelő énekkari próbáink is folytatódtak. Karvezetőnk – Szabó Balázs Szabina – ugyanolyan lelkesedéssel kezdi a beéneklést, mintha mi sem történt volna.
A zene szárnyán
Cookies