máj 2, 2022
Ez a hang a miénk!
A Felvidék énekesmadara: ahol felcsendül a hangja, szem nem marad szárazon. De vajon milyen kötelék fűzi őt magát a zenéhez? Korpás Éva népdalénekesnővel beszélgettünk.
Ez a hang a miénk!
nov 2, 2021
A zene szárnyán
Ahogy az őszi nap melege átjárta az utcákat, tereket, úgy tért vissza az élet mindennapi teendőinkbe is. Hosszú idő óta szünetelő énekkari próbáink is folytatódtak. Karvezetőnk – Szabó Balázs Szabina – ugyanolyan lelkesedéssel kezdi a beéneklést, mintha mi sem történt volna.
A zene szárnyán
máj 9, 2021
Teste a hangszere
Turtev Erik ősi dorombos dallamok után kutat, hogy életre hívja a feledésbe merült magyar, szlovák, ruszin és sváb dallamokat. Ha valaki, hát ő színpadra termett.
Teste a hangszere
jan 21, 2021
A zene a szagtalan gáz?
A zene mindenhol ott van, és befolyásolja mindennapjainkat. Egy jól lejátszott és meghallgatott zene mélyen megérinti a lelkünket. Ugyanígy vagyunk a rossz zenével, ami viszont frusztrációt okoz. És a fülünk olyan, mint egy feleség, egyszerűen nem felejt...
A zene a szagtalan gáz?
nov 6, 2020
Egyszerűen Maja
Bokros Krisztina „Maja“ a pozsonyi Comenius Egyetem magyar–szlovák szakos hallgatójaként végzett, majd a magiszteri képzést már kiadványszerkesztőként folytatta. Fiatal kora ellenére az élet több területén is kipróbálta magát.
Egyszerűen Maja
szep 30, 2020
Az operett koronázatlan királya
A szürke valóság elől elmenekülhetünk egy különleges mesevilágba. Gyönyörű díszletek és pompás jelmezek közé, ahol randevút ad egymásnak a szépség és a harmónia. A romantikus hangulatú zenékhez Lehár Ferenc zeneszerző romantikus történetet is passzít, a végén az elmaradhatatlan happy enddel – ez az operett.
Az operett koronázatlan királya
ápr 20, 2020
Pósfa szülők
Honnan indult a Pósfa, és hogyan lehet sikeres gyerekeket nevelni? Ezt kérdeztük a Pósfa zenekar alapítójától, Iván Lajostól és feleségétől, Máriától. Iván...
Pósfa szülők
Cookies