Az angliai Great Dixter nevet viselő romantikus ház udvarán nemrégiben egy mesébe illő kampányvideót forgattak, ami azonnal levette a lábáról azokat, akik szeretik a szépet és a divatot. Még a szívem is megdobbant, amikor végignéztem. VÉGRE! Eljött az én időm!

Lássuk, hogy mitől olyan különleges ez a kampányvideó, és hogy miért érdekes a H&M új együttműködése. És ki Simone Rocha, az Amerikában már jól ismert divattervező!

hm-kezdo.jpg

A H&M végre új kollekciót dobott a piacra. Azonnal felcsillant a szemem, hiszen az összes online boltocska ugyanazt kínálja. Bézs, púderrózsaszín, kék, zöld és lila melegítők dömpingje. Semmi új, semmi csini. Amennyiben napjaimat home office-ban múlatnám, akkor már biztosan felvásároltam volna az összes „trendi” melegítőszettet. Ám a változatlanul munkába ingázó hölgyekről, akik nem mackónadrágban szeretnének a munkahelyükön megjelenni, minden portál elfeledkezik. A vírushelyzet miatt az én vigasztaló esti programom vagy a sport (vigasztalan futok frissen beszerzett otthoni kis futógépemen), vagy a vásárlás (az online boltok kínálatát fürkészem). Ám hasztalan, szinte semmi újjal nem találkozom (ámde futás közben sem, mert nem kopogtat látogató, az erdei ösvények is üresek).

Az online áruházak szlogenjeit már kívülről fújom, mindet vagy százszor átnéztem, semmi új a nap alatt, ugyanaz a trükközés az árakkal, a felhozatal viszont szimplább, mint egy instant leves.

Egy ilyen fürkészős estémen bukkantam rá Simone Rocha szépséges kollekciójára a H&M oldalán. Még a szívem is megdobbant. VÉGRE! Lehullott a lepel az új kollekcióról. Habos-babos, cuki-muki, különleges darabok. Egyszerűen imádom! Nem hazudott a sok beharangozó reklámvideó: a divatimádó nagyközönség valóban valami különlegeset kapott.

simone-rocha.jpg
Ismerjük hát meg Simone Rochát! Ki ő? A H&M miért éppen őt kérte fel partnernek az új tervezői együttműködéséhez?

A H&M már több különleges tervezővel működött együtt az évek folyamán. Aki figyelemmel követi a tervezői együttműködéseket, tudja, hogy a piacra dobott kollekciókban nem csalódhat. A márka különleges divattervezőkkel, márkákkal és feltörekvő tervezőkkel kényezteti a divatrajongókat. Az idei év vendégtervezője nem más, mint Simone Rocha, akinek a nevét mi itt, Európában még nemigen ismerjük, de Hollywoodban már nagy népszerűségnek örvend.

simone-rocha-rozsaszin.jpg
Simone Rocha ruhái által egy álomvilágba csöppenünk

Kislányos cukiság

Simone Rocha fiatal divattervező, akinek ruhái álomba ringatják a nőket! Simone valójában John Rocha hongkongi születésű ír divattervező lánya – vagyis édesapja szakmáját viszi tovább. A dublini Nemzeti Művészeti és Formatervező Főiskolán végzett, majd a londoni Central Saint Martins Egyetemen tanult. Első kollekcióját 2014-ben mutatta be a londoni divathéten, majd a Harper’s Bazaar kikiáltotta Az év fiatal dizájnerének, 2016-ban pedig ő lett Az év női divattervezője. Különleges stílusában keveredik a kislányos cukiság és az erőteljes nőiesség, ezzel lopja be magát a lányok és a nők szívébe. A ruhák gyönyörűek, díszesek, ugyanakkor tökéletesen kényelmesek – megvan bennük az a plusz, amitől viselőjük különlegesnek, kiválasztottnak érzi magát!

meghan-fulbevalos.jpg

Tyler Mitchell fényképész és csapata különleges képeket és videókat készített a kollekcióhoz. A filmecske ezekben a nehéz időkben egy kis boldogságot, az összetartozás érzését (mindannyian imádjuk a divatot!), szeretetet és örömöt hozott a mindennapjainkba. A videót és a képeket Northiam városában, egy romantikus udvarházban készítették.

Great Dixter

A Great Dixter Kelet-Sussexben található, valójában egy középkori udvarház. A Dixter néven ismert házat 1909-ben egy üzletember, Nathaniel Lloyd vette meg. A 15. századból származó házat végül felújította – és elnevezte Great Dixternek. A ház kertje szerepel az angol Történelmi parkok és kertek nemzeti nyilvántartásában. Nem csoda, hogy a kampányvideót és képeket ebben a csodálatosan kifinomult kertben készítették, amelyik tökéletesen passzol az édeskés kollekcióhoz.

great-dixter-house-hm-simone-rocha.jpg

A kollekció a H&M oldalán március 11-én debütált. Már elérhetőek a ruhák, és érdemes meglesni őket. A lényeg, hogy végre valami újat és szépet látunk! Van remény a kikeletre.

Mert: „Nem az a különleges, amit mindenki visel. A különleges az, amikor te viselsz egy egyedi darabot, amiben kivételesnek érzed magad, és átéled benne a boldogságot!” (Kiki)

Darnay Krisztina
Galéria 
Kapcsolódó írásunk