Tisztelt Szerkesztőség! A 40 éves kor vízválasztó lehet egy nő életében, legalábbis sokan úgy élik meg. Ha az elmúlt évben megkérdezték tőlünk, hány évesek vagyunk, ezt válaszoltuk: Most voltam / leszek negyven.

Erre érkeztek a kedves bókok: Üdv a 40-es klubban, nem is nézel ki annyinak, idősebbnek gondoltalak... Ettől persze nagyon jól érezzük magunkat, és gyorsan lefaragunk gondolatban öt évet a korunkból.

leveltitok-sargas.jpg

Sok nő kifejezetten boldog 40 évesen, el sem tudnának maguknak szebb életszakaszt képzelni. Már nyugodtan kiléphetünk a megszokott komfortzónánkból: úgy mehetünk el színházba, fesztiválra, koncertre, hogy nem kell háromóránként hazaszaladni megetetni, átpelenkázni a gyereket. Sőt, ami előny ebben az életszakaszban, hogy a gyerekeinkkel együtt járhatjuk a múzeumokat, várakat, és akár éjszakába nyúló programokon is részt vehetünk.

Ez a nagyobb többség. Persze vannak nők, akik 40 évesen szülnek. Minden tiszteletem az övék, mert ők tényleg mondhatják, hogy ebben a korban megfiatalodnak.

A 40 éves nő már nem kíséri el a párját focimeccsre, nem megy vele horgászni sem. Inkább más elfoglaltságot űz: kertjét-udvarát csinosítja, lakását díszíti, vagy éppen sütit süt a gyerekeinek. Ő már szereti a csendet maga körül. Ennek az életkornak vannak megható pillanatai. Mikor a gyerekünk ott áll előttünk kész felnőttként, talpig ünneplőben a próbabálon vagy a ballagás napján, az anyai büszkeségünk leplezetlen. Meghatottan törölgetjük ki a boldogság könnycseppjét a szemünkből.

Ilyenkor büszkék vagyunk a korunkra, mert még fiatalok vagyunk, de már nagy gyerekeink vannak. Ami még 40 felett az előnyünkre szolgál, sőt, jogosultak vagyunk rá, az a mellrák szűrővizsgálata, a mammográfia. A saját érdekünkben részt kell vennünk rajta, mert a betegséget nem kezelni, hanem megelőzni kell / kellene. Mégiscsak jó 40 éves nőnek lenni! Azt üzenem azoknak a nőknek, akik 1983-ban születtek (mert idén ők lesznek terítéken!), hogy pánikra semmi ok. A 41-gyel nem is fogunk foglalkozni.

Dargó Enikő

minden_reggel_ujno.sk_0.png

Kedves Olvasóink! Továbbra is várjuk leveleiket! Amennyiben szeretnék velünk és olvasóinkkal megosztanünnep a haji örömüket, bánatukat, problémáikat, szívesen állunk az önök rendelkezésére: akár névtelenül vagy álnéven is írhatnak. Kérjük, az ímél tárgya ,,LEVÉLTITOK'' legyen! 

Ímélcímünk: office [at] ujno.sk

Cookies