Megint elrendeztek bennünket. Módosították az abortusztörvényt. Nem arról van szó, hogy igazuk van a döntőshozóknak, vagy nincs igazuk – hanem hogy megint a nő nélkül döntöttek a nő testéről.

A férfi politikusoknak ez annyira nem volt téma, hogy még csak meg sem említették az aktuális sajtótájékoztatóikon. A női politikusok számára meg azért nem volt téma, mert azok szinte nincsenek is. A népesség fele nő, de a képviselői padokban alig ülnek nők. Hogy miért? Mert sem nem jelentkeznek politikusnak, sem nem szavazzák meg őket, ha jelentkeznek is. Akkor ki rendezett el itt kit?

abortusz-kozod-kezdo.jpg
(Kép forrása: pinterest.com)

A nő nem bízik meg a másik nőben. A nő nem politikába való – mondják a női szavazók. De akkor hogyan fognak megszületni olyan törvények, amelyek a  nőknek is jók? Nem mintha a női politikus jobb lenne, mint a férfi politikus. A nők között is van jó és rossz politikus, ahogy a férfiak között is van.

Viszont a nők olyan törvényeket is beterjesztenének, amelyek figyelembe veszik, hogy nők is élnek ebben az országban. Sőt, a lakosság fele nő. S hogy miért van erre szükség? Az egyensúly miatt.

Tudjuk, hogy a  politika férfiterep – és a nő nem ököllel áll bele az életbe, mint a férfi. Ezért is van nehéz dolga a politikában. Ám ha sok női képviselő ülne a parlamentben, a politikai klíma is megváltozna. Megjelenne benne a női minőség, a nő ugyanis „fluidan” alkalmazkodik az élethez, a kevésbé jóból is kihozza a jót.

minden_reggel_ujno.sk_57.png

Befogadóbb, gondoskodóbb, gyengédebb – kiegészíti a férfienergiát. Persze, a nők megjelenésével az egyeztetés nehezebben menne, és sok volna az intrika. (A nők intrikusabbak.) Amennyiben a nők számottevően megjelennének a képviselői padsorokban, a politika végre a valódi életet képezné le. És akkor az abortuszról sem csak a férfiak döntenének.

–nagyvendégi–
Kapcsolódó írásunk 
Cookies