Bál, farsang és takarékosság... Okosak vagyunk, felkészülünk a recesszionalistább létre. A társasági életről azonban ne mondjunk le! Kutassuk fel gardróbunk régebbi, akár évtizedes báli ruháit! Felcseperedett kamaszlányok elsőbálozós ruhája lehet a mami egykori hercegnős szettje. A régi vonalak ma is vállalhatók: a divat, ahogy a swingkorszak, örök! A helyszín pedig egy felvonulási terület, a Kukkonia Farm készülő vendégháza Patonyban. Édes kis állatkák figyelik takarékos divatozásunkat.

Fekete, flitteres masni, fehér, fodros gallér! Máris kész a „régiből az új“, csilivili, diszkós miniruhából bohókás koktélmez. Céges buliba, színházba, randira, koncertre, koktélos fogadásokra kiváló (ruha: Miu Miu)

allatmesek-divat-kezdo.jpg

A vidéki népi világ szemezget itt velünk.

allatmesek-divat-nyuszi.jpg

Hoppá! Ión oszlopsor, növényes-állatos fríz: izgalmas kultúrkörnyezet sejlik fel, a szomszédságban malackákkal, báránykákkal! Háromrészes nagyestélyi, mely kiállta az idők próbáját: vintage darab, még Náray Tamás tervezte.

allatmesek-divat-cimlapos-1.jpg

Míder, tányérszoknya, stóla színt játszó, barackos organzából. Gyöngyházfényű, kagylószirmos nyakékével és arany foglalatú gyöngyklipszével a finom elegancia megtestesítője. A la Grace Kelly.

allatmesek-divat-cimlapos-2.jpg

„Állati” veszedelem, avagy tyúkrazzia egy neoreneszánsz kandallópárkányon.

allatmesek-divat-cimlapos-3.jpg

A kinti vizes csallóközi hóban pedig szelíd birkaszemek bambulnak...

allatmesek-divat-birka.jpg

Mattság és fényesség játéka, virágözön 3D-ben a hosszú rakott szoknyán (ruha: Pesti Divat, táska: Anya Hindmarch).

allatmesek-divat-fekete-1.jpg

A fekete nagyestélyi tartozéka a selyemkesztyű és a selyemszalag, melyet stóla vagy öv gyanánt is használhatunk. A gyufásskatulyát utánzó kis kézitáska csak fokozza az extravaganciát (ruha: Pesti Divat, táska: Anya Hindmarch).

allatmesek-divat-fekete-2.jpg

A jövendő tankonyhában a 60-as évek ,,homokóraruhája” hódít megkötős övvel, vállvillantós nyakkal, petróleumzöldszaténból. Igazi koktélruha: nem túl sok, ellenben felejthetetlen! (Ruha: Cosmopolitan.)

allatmesek-divat-zold.jpg

Kétrétegű kisestélyi halvány zsályazöldben. A tüllréteg csavart megoldása a ruha fókuszpontja. Az ejtett vállú ujj és az A vonalban bővülő, hosszú szoknya angyalian nőies (Cosmopolitan).

allatmesek-divat-zsalya.jpg

Melengető érzés viszontlátni ezt a pamutszatén kisestélyit, melynek vonalvezetése a 30-as évekbe kacsint. Munkatársunk, Mórocz Sziszi (a tervezője) kortalan modellnek szánta. Fonatosan dekoratív felsőrésze harang aljban folytatódik, klasszikus bézsben. Gyöngyös tiarával elsőbálozó kisasszonyok remek belépője lehet (tiara: H&M).

allatmesek-divat-bezs.jpg

• Helyszín: Kukkonia Farm, Dióspatony • Modell: Marcell Claudia (22, Dunaszerdahely) • Fotó: Dömötör Ede • Haj: Bartal Vlkan Viola

elofizetes_uj_no_0.png

Új Nő csapata
Cookies