Fotózáshoz kulisszaként szolgál a szép enteriőr és a pompás kert. Nászlakosztály ingyen.

Manapság divatosak a vintage esküvők – a dunaszerdahelyi Villa Rosa panzió enteriőrje ehhez ideális. – Fényképes katalógusunk rengeteg apró ötletet rejt – mondja Szabó Réka, a panzió vezetője. – Sok esetben uzsonnával indítunk a teraszon, ahol a padokat kidíszíthetjük a kert virágaival. Az ördög mindig a részletekben rejlik: a terítésnél a tányérokból nem hiányozhatnak az apró dobozok vagy a sütis ajándékok, nyáron a szalvétákat levendulával díszítjük. Néha a legegyszerűbb megoldások a legmutatósabbak.

Ma már nemegyszer külön teremben vigad az idősebb korosztály, és külön a fiatalok. Erre is van lehetőség?

– Rendelkezésünkre áll a terasz, a szalon, a nagyterem (itt hetven fő fér el), a reggeliző, a pompás kert: bátran játszhatunk a terekkel. A kisebb esküvőkhöz a szalonunkat ajánljuk, ahol 21 vendég fér el. A szalon közvetlenül a teraszra nyílik, ahol szép időben a vendégek ejtőzhetnek, kávézhatnak, sütizhetnek. Néha ott terítünk a svédasztalon uzsonnára, vagy a desszertet már ott kínáljuk. A nyári hónapokban a süteményeknek hűtőautót biztosítunk. Házi süteményeket kínálunk, de a vendégek behozhatják a kedvenc édességeiket is. És a ráadás: az ifjú pár ingyen eltölthet egy éjszakát a nászlakosztályunkban. S már reggel a rendelkezésükre bocsátjuk a szobát, ahol nyugodtan készülődhetnek. Hiszen ez az ő nagy napjuk! A fotózáshoz kulisszaként szolgál az enteriőr, a szobák, a pompás kert a filagóriával – tehát nem kell fotóstúdióba menni. S míg az ifjú pár fotózkodik, a szalonban a kivetítőn a vendégek megnézhetik a már előre elkészített DVD-t. A film a fiatalok életének legszebb pillanatait mutatja be. Ez mindig nagy sikert arat. 

esk01.jpg

Esküvői menü már 29 eurótól

 

– Miben rejlik a sikeres esküvő titka? – kérdezem az étterem neves főszakácsát, Bindics Imrét (aki idén a legnagyobb szakácsverseny, a Bocuse d‘Or budapesti döntőjének zsűrijében is szerepelt). 

– Mindent aprólékosan megbeszélünk. Én mindig arra ösztönzöm a jegyeseket, hogy ne kövessék a régi szokást, miszerint mindent tálakon adjunk fel az asztalokra. Inkább a tányérszervizt javaslom, ami sokkal elegánsabb: lehetőség van többfajta különleges fogást is felszolgálni. S nem utolsósorban: az ízek nem keverednek egymással. S hogy mit ajánlunk menünek? Repertoárunk a csallóközi lakodalmas ételsortól a kifinomult élménymenüig terjed. Nincs két egyforma esküvő – ami számunkra kihívás! Vannak, akik pezsgős uzsonnát kérnek a teraszra, megint mások ragaszkodnak a libamájpástétomhoz, vagy épp könnyű ételeket kérnek. Több esküvőn a fiatalok fényes fogadást adtak svédasztallal, és az esketési szertartásra a kertben került sor. Nálunk a hozzávalók a helyi kistermelőktől származnak, sok esetben kézműves alapanyagok, nem használunk mesterséges adalékot, a tésztákat házilag készítjük, és a többi. Várjuk kedves vendégeinket! (www.villarosa.sk)
–x–

web-bannerek-hirlevel-02_0.jpg

 

Új Nő csapata