Minden évben meggyűlik a bajod azzal, hogy megint túlvállaltad magad? Már októberben elkezdted a vásárlást, és még mindig nem látod a végét?

Ha magadra ismertél, akkor a következő néhány sort neked szántuk!

ajandek_orom.jpg

A listák listája!

Feltétlenül készíts listát, bármennyi ajándékot is tervezel venni. A lista segítségével ugyanis könnyedén átlátod, mi az, amit még pótolnod kell, sőt a kiadásaidat is vezetni tudod! Erre a karácsonyi listára továbbá ötleteket gyűjthetsz, melyekből egyszerűbben válogatsz majd, sőt sokkal átláthatóbbá válik számodra minden!
Tippünk: Ha félsz, hogy megtalálja valaki a listádat, akkor idén mindezt a számítógépeden vagy online készítsd el. Rendszerezd a gondolataidat, jelöld színekkel, mi az, amit már beszereztél, és zárd le jelszóval a dokumentumot.

Vásárolj online!

Ne légy rest időben elkezdeni készülni a karácsonyra! Ez nem azt jelenti, hogy csavarodj be teljesen az ajándékok miatt, hanem éppen ellenkezőleg. Ha elkészítetted a listádat, és ennek ellenére meglátsz valamit a boltban, amiről úgy érzed, hogy sokkal jobb lenne, mint az eredeti terved, akkor ne habozz! Ha időt akarsz spórolni, akkor rendeld meg az ajándékaidat az internet segítségével. Persze azzal is számolj, hogy minden időben megérkezzen!

Ajándékozz élményt: koncert-, színházjegy, film, wellness, masszázs. Tuti jó ötletek, melyekkel garantáltan örömet szerzel! Pár kattintással pedig mind a tiéd lehet.

Következetes karácsony

Ha valóban eleged van abból, hogy kismillió csomagot és ajándékot készíts, ráadásul úgy érzed, hogy lassan már egy vagyont költöttél különféle ajándékokra, akkor idén karácsonykor le kell ülni a családdal, és meg kell beszélni velük az elkövetkezendő évek karácsonyait. Csak szűk családi körben ajándékozzátok meg egymást, az unokatestvérek és barátok körében pedig húzzátok meg a határt. Az őrületes vásárlásokat igenis meg kell fékezni!
Tippünk: Ne érezd úgy, hogy te leszel a Grincs, aki ellopja a karácsonyt, egyszerűen törekedj arra, hogy az elkövetkezendő ünnepeket meghittebben, boldogabban tudd megélni te is és a családod többi tagja is. Valószínűleg ők is hasonló állásponton vannak, csak lehet, hogy még nem mertek előhozakodni ezzel...

hirlevel_web_banner_2_272.jpg

Csomagolás

A csomagolás mindig a legizgalmasabb és egyben a legkreatívabb része az ajándékozásnak, amit szintén időben kell elkezdeni. Tudni kell, hogy idén az egyszerű csomagolás hódít igazán: egyszínű, barna csomagolópapírok, vékony piros-fehér vagy zöld-fehér madzaggal átkötve, amit megbolondíthatunk egy kis fenyőággal.
Tippünk: Karácsonyi dalokat hallgatva és forralt bort kortyolgatva biztosan megjön a kedvünk és az ihletünk is a karácsonyi ajándékok csomagolásához. Ne hagyjuk a csomagolást az utolsó pontra!

Az ajándékozás pillanata

Tegyük különlegessé ezt a pillanatot, és ha már rászántuk az időt és a pénzt a vásárlásra és a csomagolásra, akkor az ajándék átadásakor is mondjunk néhány kedves szót annak, akit megajándékozunk. Ne feledjük: adni a legjobb érzés a világon! Hiszen jól tudjuk, megvehetjük mi a világ legnagyobb, legdrágább ajándékát is, de ha azt nem szeretettel adjuk, mit sem ér...

Dunai Mira
Cookies