Azt állítják, manapság a karácsony akkora hatalmas stresszel jár, hogy már azt is ki kell pihenni. Igen, valóban sok egyszerre, hogy mindent megtervezz, beszerezz, előkészíts, azonban ne hagyd az utolsó pillanatra a pihenést! Ilyenkor ugyanis hajlamosak vagyunk könnyűszerrel azt mondani: „Majd az ünnepek alatt szusszanok egyet!” Egy fenét! A karácsonyban tudunk a legjobban elfáradni, pláne, ha állandóan sürgünk-forgunk, meg sem állunk.

Van megoldás! Az ünnepeket nyugodt szívvel és lélekkel, kipihenten is lehet várni. Mutatjuk, milyen apró trükköket kell bevetned az elkövetkezendő, karácsonyváró napjaidba!

karacsonyi-stressz.jpg

Közös vacsora és „brainstorming”

Nem, nem a céges vacsira gondoltunk! Hanem egy közös baráti összejövetelre és ötletelésre, ahol csak csajok vagy csak pasik vannak. Szervezzetek meg egy estét a barátnőiddel vagy a haverokkal, rendeljetek pizzát, és cseréljetek ötleteket, legyetek kreatívak. Amellett, hogy kiöntitek egymásnak a szíveteket, és végigveszitek a karácsonyi őrület egyes stádiumait, készítsetek saját kezűleg is ajándékokat.

A kézimunka – varrás, kötés, rajzolás – ugyanis lecsillapítja az elmét, nyugtatja a szellemet. Emellett, ha jó a társaság, teljesen feltöltődhetünk energiával. Rajta, pihenjünk aktívan!

Kellemeset a hasznossal!

A főzés, mosás, takarítás, ajándékvásárlás és a teljes megőrülés közé sűríts be 3 szabad órát, amikor elmész egy jó masszázsra vagy beülsz a szaunába. Csináld mindezt egyedül, pihentesd az agytekervényeid, a tested, mert a karácsonyi hajtásban jócskán szükséged lesz még rá! Ha sajnálnád magadra az időt, fogd fel úgy, mintha feltérképeznél egy jó kis ajándékötletet. Ergo, ha kipróbáltál egy újfajta masszázstechnikát, és meg voltál vele elégedve, akkor ajándékozhatsz masszázsutalványt karácsonyra. Nyomás pihenni!

Esti szieszta

Ki ne szeretné az esti fényeket, finom ételeket, forró és gőzölgő italokat a téli, karácsonyi vásárban? A kürtőskalács ilyenkor rendesen utánunk kiabál: Gyerünk, egyél belőlem! S bizony nem is tudunk nagyon ellenállni... Ám néha annyi is elég, hogy munkából hazafele – amikor már úgyis sötét van – megállunk egy kicsit körülnézni, sétálunk 20 percet a nyüzsgő árusok között, és ünnepi dallamokat hallgatunk. Ekkor szusszanhatunk egyet, sétálhatunk, finomságokat majszolhatunk, és ráhangolódhatunk az ünnepekre. Érdemes kipróbálni!

hirlevel_web_banner_2_271.jpg

Forró fürdő, könyv és egy jó karácsonyi film

Ha egyáltalán nem vágysz a vásárba, és csak bosszant a tömeg, a nyüzsgés az egész napi munka után, és tényleg semmi esélyt nem látsz arra, hogy a karácsony előtt még néhány órát magadra szánj, akkor nálad az esti relaxé lesz a főszerep. Készíts kényeztető habfürdőt, mártózz meg, pihenj a meleg vízben, utána pedig készíts egy pohár bort és némi rágcsálnivalót, és indulhat máris az esti mozizás! Igazából szerelem, Karácsonyi vakáció és megannyi vicces film, melyeket igaz, hogy már százszor láttunk, de még így is jóleső számunkra, főleg a sűrű hétköznapok forgatagában. Tanulj meg pihenni és kikapcsolni a karácsonyi őrületben is!

Derzsi Bernadett
Cookies