A karácsony egyik legnagyobb kérdése mindig az ajándékozás. Idén a színházjegyek és élményajándékok kiesnek a kosárból, és sokkal inkább előtérbe kerülnek a kézzel, helyi kereskedők által készített termékek. Ugyanakkor ne féljünk adni saját magunk által barkácsolt dolgokat se!

Tartsuk észben: a karácsony főleg arról szól, hogy együtt töltsük a szeretteinkkel! Természetes, hogy nem szeretnénk üres kézzel állni a fa alatt, azonban túlzásokba sem kell esni – idén főleg nem!

ajandek-kezdo.jpg

A legfontosabb, hogy ne olyan ajándékot válasszunk, amelyet esetleg mi látnánk szívesen a nekünk szánt dobozok közt, hiszen annak a megajándékozott nem biztos, hogy örülni fog. Fürkésszük ki, hogy mire vágyik a másik, s ha valóban azt kapja, amire titokban régen áhítozik – legyen az akármilyen apróság is – biztosan örülni fog neki.

Technikai kütyük

Nagyon jó ötlet lehet a külső adathordozó, melyre minden ráfér, ami a számítógépen van! Mostantól nem kell majd attól rettegni, hogy hirtelen minden eltűnik a gépről. Ide aztán pakolhat az ajándékozott: képeket, filmeket, fájlokat, dokumentumokat, sorozatokat. Hasonlóan hasznos és praktikus, ugyanakkor értékálló meglepetés lehet a külső akkumulátor: többet sehol nem kerül majd olyan helyzetbe az ember, hogy hirtelen lemerül majd a telefonja. Persze csak ha nem felejti el feltölteni az akkumulátort...

Akinek alma, azaz Apple telefonja és kütyüje van, felfedezheti a varázslatos Innocent Store világát. Számtalan tok, adathordozó és kiegészítő található az oldalon: karácsonyi dizájnok előnyben!

Rokoni gondok

Nagynénik, nagybácsik vagyunk, és fogalmunk sincs, mit vegyünk a kicsiknek? Mindig valami hasznosat! Az IKEA-ban mulatságos ágyneműhuzatok, párnák, dobozok találhatók, amelyek jókedvre derítik az ágyba bújó gyereket! Nem szégyen előre egyeztetni a szülőkkel, hogy mire lenne szüksége a gyerekeknek, és megkérdezni, milyen aktuális meséért rajonganak éppen!

Kreatív tervezés

A csodálatos, kézzel készített határidőnapló ideális ajándék azoknak, akik szeretik a szépet, és szeretnek fontos dolgokat felírni. A stílusos ajándékokat keressük helyi kézműveseknél, ezzel őket is támogatjuk. Az ilyen naptárakat általában színes lapokkal, inspiráló képekkel és idézetekkel egyedivé varázsolhatja az ajándékozott, mert a belsejét úgy állítja össze, ahogyan ő szeretné. Amelyik lap meg már nem kell, azt egyszerűen kiszedjük. Remek, személyre szabott ajándék.

web-bannerek-instagram.jpg

Házilag készített megoldást is bevethetünk, mely mögött extra figyelmesség húzódik meg. Ha már utazni nem nagyon lehet, lepjük meg párunkat egy otthoni ajándékkártyával, amely használatával részt vehet egy kellemes, hangulatos vacsorán vagy egy masszázson. Keressünk egy szép képet, írjuk rá, mire váltható be a ,,házi kupon", majd lamináltassuk le! Egyedi, és igazán személyre szóló ajánlat.

Szépségápolás

Bár a többség véleménye szerint ciki tusfürdős és dezodoros ajándékcsomagot adni (hiszen ez tipikusan annak a jele, hogy nem tudjuk, mit adjunk annak, akit meg akarunk lepni), azért ha továbbgondoljuk ezt a sztereotípiát, jó ajándék is kisülhet belőle. Ha tudjuk, hogy barátnőnk, keresztlányunk vagy anyukánk milyen kozmetikumokat használ, akkor rá is vethetjük magunkat az internetre: minden márkából igazán igényes karácsonyi csomagokat találhatunk, melyek sminktermékeket, krémeket, és szérumokat tartalmaznak – vagyis tusfürdőt és dezodort éppen nem!

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk 
Cookies