Bemutatkoznak munkatársunk, Sallay Erika kedves karácsonyi díszei, melyek értékét pont a „sajátkezűség” adja. Ne várjunk nagy csodákat, de ezekben a díszekben nem is ez a lényeg. Hanem hogy gyermekeink megtanulják: ezek csak a mi díszeink, nincs másuk a föld kerekén.

Ha pedig mégis van, a miénk pont azért értékesebb, mert a mi anyukánk rendelte vagy készítette őket.

diszek-kezdo.jpg

Az adventi kalendárium egy csallóközi művészlélek, Boženík Henrietta keze munkája. A fiaimnak készíttettem ezt a kis meglepetést, egyetlen megrendelői kívánságom az volt, hogy a naptár színes, gyermekszemet gyönyörködtető legyen. Sikerült is, imádják a gyerkőcök! A 24 darab kartonablakocska ideális kisebb nasik elrejtésére.

adventi-naptar.jpg

A természetesség híve vagyok, így mi másból készülnének a karácsonyi díszeim, ha nem terményekből? Nagy sétáink alatt folyamatosan gyűjtögetjük az erdő-mező kincseit: a parkból a tobozt, a tó mellől a csipkebogyót. A fahéj pedig igazán mutatós kiegészítő.

fahej.jpg

Ez a kis karácsonyfa természetes alapanyagokból készült. Egy kúp alakú polisztirolformára ragasztópisztoly segítségével rögzítettük a natúr díszeket. A fa nővérem, Almási Krisztina keze munkája. Előnye, hogy minden évben elővehető, így ma már a családi karácsony tartozéka. Természetessége okán pedig sosem megy ki a divatból.

termeszetes-fenyofa.jpg

Szárított narancshéj és házi mézeskalács kerül nálunk a fára: idén natúr barna zsinegre fűztem fel a díszeket.

mezeskalacs-narancs.jpg

A zenélő és forgó karácsonyfa családi kedvenc. Szüleim ajándékozták még pár éve az unokáknak: a budapesti adventi vásárban szerezték be (történetét az egész család fújja). A díszek átrakása kiváló adventi elfoglaltság gyerkőceimnek, akik naponta „újragondolják” a fa kinézetét. A gyönyörű melódia pedig a varázslat letéteményese: gondoskodik róla, hogy az ember lánya csillogó tekintettel belefeledkezzen ebbe a pici csodába.

zenelo-karacsonyfa.jpg

A mézeskalács tésztájából bármilyen alakzat kivágható. Önmagában is mutatós dísz lehet, idén azonban hosszú láncot fűztem a narancshéjból és a mézeskalácsokból...

mezeskalacs-sziv.jpg

Mikor a részletekben rejlik a szépség... Imádom, amikor tobzódik a látvány!

gomb-fenyo.jpg
(Fotó: Dömötör Ede)

Sallay Erika
Cookies