Amióta tombol a szuper újkor, a posztposztmodern, a hi-tech 21. század, azóta minden megváltozott! Felgyorsult a világ! Sokan úgy vélik, ez visszataszító, mert romboló hatással van a társadalmunkra. Igaz, hiszen kevesebbet beszélgetünk egymással, de azzal is egyet kell értenünk, hogy a külföldön letelepedett családtagokkal – hála az internetnek – ingyenesen tudjuk tartani a kapcsolatot.

Ha van internetünk, akkor két perc alatt még a legnehezebb találós kérdésre is tudni fogjuk a választ! Levelezünk, ruhákat rendelünk, könyveket olvasunk, böngészünk és okosodunk. Az is érthető, hogy 50 év felett bonyolultnak és értelmetlennek találjuk mindezt, sőt, egyenesen utáljuk ezt a világot. Mert idegen, és félünk tőle!

internet-kezdo.jpg

Mutatjuk, miért érdemes időt szánni arra, hogy megtanuljuk használni az internetet:

Google a barátunk!
Mindent egy helyen megtalálhatunk. Sport, üzletek, könyvek, tudás! Bármi, ami érdekel minket, azt az interneten, a Google segítségével megtaláljuk! Blogok, klubok, közösségek – amit csak szeretnénk!

Kapcsolattartás!
Felkereshetjük rokonainkat, régi osztálytársainkat és a barátainkat! A közösségi oldalak – Facebook, Instagram, Twitter, Whatsup, Viber, Skype – mind erre szolgálnak! Ráadásul ezek egytől egyig ingyenesen letölthető programok (applikációk).

Nem kell plázázni! Rendeljünk házhoz! Élelmiszert, ruházatot, barkácsolási kellékeket! Mindent házhoz szállítanak, ki sem kell tenni otthonról a lábunkat!

Utazni indulunk?
Előre megnézhetjük, mi az, amit érdemes megnézni külföldön! Hogy jutunk oda, mennyibe kerül a városi bérlet, útvonalakat tervezhetünk, repülőjegyeket, hotelt, motelt, panziókat foglalhatunk. Megszervezhetjük az egész kirándulást!

Receptek, főzési tippek és diéták!
Kaják Kánaánja! Egészséges ételek, magyaros, francia, olasz konyha, amit csak szem-száj megkíván! Képek, elkészítés, leírás, tippek és videók! Kell ennél több?

Zene, játék, szórakozás!
Kártyázhatunk, videókat nézhetünk, régi zenék dallamait hallgathatjuk! Fotókat, filmeket, sorozatokat nézhetünk. Nagyon sok kreatív dolgot fedezhetünk fel a böngésző által.

hirlevel_web_banner_2_177.jpg

Lakberendezés!
Ma már közismert a DIY – tehát a (do it yourself) csináld magad „mozgalom”, mellyel számos blog, webodal foglalkozik. Hogy tudunk mi magunk jobbnál jobb megoldású lakberendezési tárgyat elkészíteni? Ötlettengerek vannak az interneten!

Programok!
Nincs tervünk a hétvégére? A kereső által biztosan találunk valamit! Borkóstolók, vacsorák, éttermek, Wellness & Spa hotelek – mindent kikereshetünk! Mi van a legközelebb hozzánk, hogyan jutunk oda a legegyszerűbben, és mennyiért! Gyerünk!

Olvassunk! A könyvtárak lassan töltögetik fel a világhálóra a könyveket, ezzel egyrészt archiválnak, másrészt elérhetővé teszik a könyveket a messzi távolból is. Az újságok, napilapok és havilapok pedig a friss híreket rögtön elérhetővé teszik az interneten keresztül. Az információ gyorsabban jut el az emberhez, mint valaha!

Nyitvatartások és hivatali órák
Mikor kezdenek a hivatalokban, és mikor tartanak ebédszünetet? Mindenre rákereshetünk! Sőt, interneten keresztül intézhetjük az ügyeinket! Nem kell már a bankba menni, ha utalni akarunk! E-mailen keresztül is felvehetjük az illetékesekkel a kapcsolatot, ami kevesebb időt vesz igénybe, mintha rászánnánk egy fél napot!

Haladjunk a korral! Nemcsak az idősebb generációnak, de a fiataloknak is sokszor nehéz nekivágni ennek a zord és idegen virtuális világnak. Hiszen rémisztő! Viszont értünk jött létre, mert leegyszerűsíti a világot körülöttünk. Merjük hát használni!

Derzsi Bernadett
Cookies