SZABÁLYOK 

Mit viseljünk egy vadászbálban vagy falusi bálban? A helyszíntől is függ, mit válasszunk: egy kis kultúrházban megrendezett bálba a koktélruha és öltöny párosítás a megfelelő. Elegáns termekben viszont jobb, ha a kisestélyi/szmoking mellett döntünk. (Ez a black tie.)
A ruhatárban a férfi elsőként a hölgyről lesegíti a kabátot, majd a sajátját veti le. Távozáskor pedig fordítva, hogy a hölgy ne melegedjen be, elsőként a férfi veszi fel a kabátját, végül felsegíti a hölgyre az övét. 

kekito01.jpg
A nyakbakötős, rejtett fodorral ékesített sima bársony koktélruhát csíkos szüttyő egészíti ki. Ruha: Pietro Filipi, kistáska: Zara

OFFICIEL
A „kisfeketét” Coco Chanel hozta divatba. Fogadásokra, színházba, ünnepi öltözékként viselhetjük – és ha nem akarunk olyan szigorúak lenni (márpedig nem akarunk), ma már bálba is viselhetjük. Schiffer Miklós stílusszakértő szerint az officiel „öltönyös megjelenés: az úriember sötét öltönyben van, elegáns nyakkendővel viseli kötelezően fehér ingét, míg a hölgy alkalmi ruhában, koktélruhában vagy kisestélyiben kíséri, amelynél nem kötelező letakarni a vállakat.” A kísérő férfi feladata, hogy előzékenyen viselkedjen, valamint a hölgyet táncba vigye.

 

A „kisfekete“ a legkedveltebb koktélruha, fogadásokra, színházba, ünnepi öltözékként viselhetjük – és ha nem akarunk olyan szigorúak lenni (márpedig nem akarunk), ma már bálba is viselhetjük.

 

 

kisfekete-illustr.jpg
Coco Chanel találta ki a „kisfeketét", s hozzá a gyöngyöket

web-bannerek-instagram.jpg

Új Nő csapata