Mazsolázzunk! Szokol Erzsike (Komárom) sikeres lakásterveiből közlünk párat.

Kecsesen mozdítja karját, szelíden mosolyog. Szokol Erzsike (34, Komárom) példakép számunkra, mert sokat tanult, és sokat is dolgozik, mégis végtelenül szerény.

belteri_dizajn_6.jpg

Érdeklődése szerteágazó – egy zsizsegő művész, aki a pihenést hírből sem ismeri. Környezettudatossága gardróbszekrényéből is kikandikál, hiszen ruháinak zömét a turiban szerzi be. (A táska kicsit más, az lehet új, mert stílust ad – mondja.) Hogyan kell megélni a fenntarthatóságot? Erzsike sallangok nélkül mesél nekünk róla.

szokol-erzsebet-portre-belso.jpg

Fenntarthatóság: annyit írnak erről, hogy már csak cséplik a szót. Elcsépelt kifejezésnek számít a fenntartható divat – talán azért is, mert a gagyi minőségű fast fashion termékeket vagy a kínai ruhákat nehéz „fenntartani”, hisz pár alkalom után kinyúlnak vagy elformátlanodnak. A minőségibb, márkákhoz köthető darabok viszont új életre kelhetnek a gardróbunkban. Nem olyan könnyű válogatni, mert a turikban bizony nem selyempapírban kínálják a ruhát, hanem szó szerint turkálni kell. Még a jobb turkálókban is.

Divatanyagunk vendégmodellje, Szokol Erzsike elmeséli, hogyan tehetünk szert csupa „luxi” darabból álló ruhatárra – hisz az ő szekrényében csupa Gucci és Moncler lóg. Azt mondja, a keresgélés számára kikapcsolódás, ilyenkor elfelejt minden bút és bajt; és keres. Egy óráig tart, míg átnéz egy üzletet. Nem akarom azt írni, hogy áttúr, de ő nem finomkodik, hanem éles szemével és finom kezével kikapja a legjobb darabokat, mert ismeri az anyagokat és a nagy márkák stílusát. Szenvedélye a divat, s jól tudja: azzal, hogy másodkézből vesz valamit, a környezetét is kíméli.

Szokol Erzsike gyönyörű nő, mindemellett csodálatosan egyszerű: nem bonyolít túl semmit. Tudja, hogy egy szépen kidolgozott Dior szoknya (ebben láttuk meg először, s elájultunk a finom anyagtól) ugyanazt a minőséget képviseli, mint az édesapja tanyasi kertjében termett, napocska érlelte paradicsom. Egyszerű és nagyszerű.

– Mindig úgy festesz, mintha a címlapról léptél volna le. Építész vagy: a kontrollnapokon zord és dühös férfiakkal állsz szemközt. (Ennek tanúja voltam.) Milyen ruhában mész ki egy építkezésre?

– Nem mindig szoknyában, de szeretek szoknyát viselni. Két nővérem van, ezért nálunk magától értetődő volt a divatozás, mindig csinosan öltöztünk. Édesanyám tűsarkúban tipegett, s később a nővéreim is követték a példáját. Az iskolában lehetett is – akkor még mindnyájan ott dolgoztak –, de én ma már inkább sportcipőt húzok, hiszen nap mint nap építkezéseken helyszínelek. Szerintem az épületekről, amelyekhez eddig közöm volt, szintén lerí, hogy szeretem a szépet.

belteri_dizajn_1.jpg

Az új trend szerint a falat díszlécek teszik izgalmassá.

belteri_dizajn_2.jpg

Erzsike kedvence a fürdőszoba, szereti a hangulatfényeket.

belteri_dizajn_8.jpg

belteri_dizajn_4.jpg

belteri_dizajn_7.jpg

belteri_dizajn_5.jpg

belteri-dizajn-1.jpg

belteri-dizajn-2.jpg

belteri_dizajn_3.jpg

Az idei lámpadivat a 70-es éveket idézi. Ezt a színes retró csillárt hatszögletű kristályok díszítik. Az IKEA LINDBYN varázstükre, átmérője 110 cm. A fotel is újdonság, a neve VISKAFORS.

belteri-dizajn-koktel.jpg

minden_reggel_ujno.sk.png

–kórósi, nagyvendégi–
Cookies