A barnítást sosem késő elkezdeni! Ha eddig elhanyagoltuk nyári színünket, de mégsem szeretnénk Hófehérkeként megjelenni a grillpartikon, akkor érdemes kipróbálni az önbarnítókat! Pár jó tanáccsal is szolgálunk használatukkal kapcsolatban!

Sokan tartanak az önbarnítók használatától, mondván, nem akarnak foltokkal és tigriscsíkokkal tündökölni a medencék mellett. Azonban, ha odafigyelünk a helyes használatra és a megfelelő előkészítésre, nincs mitől tartanunk: vágjunk bele bátran!

nyar.jpg

Pár jó tanács önbarnításhoz

1. Ha szőrteleníteni is szeretnénk, vagy manikűrt, pedikűrt is tervezünk, mindenképp önbarnítás előtt tegyük. Ez is hozzátartozik a megfelelő előkészítéshez!

2. A száraz bőr felszívja az önbarnítót, ettől az eredmény foltos lesz, és csúnya. Ezért előbb bőrradírral távolítsuk el az elhalt hámsejteket, főképp azokon a területeken, ahol durvább a bőr (könyök, térd, boka, sarok). Arcunkat enyhe glikolsavas lemosóval és puha arctisztító kefével tisztítsuk meg. Kerüljük a krémes állagú testradírokat, mert zsíros nyomot hagynak a bőrünkön, amitől foltos lesz az önbarnító. Miután megtörülköztünk, várjunk még tíz percet, hogy teljesen száraz legyen a bőrünk.

A kevesebb több: ha érettebb a bőrünk, kevesebb önbarnítót vigyünk fel, és azt is vékonyan, mert könnyen beül a ráncokba, és ott sötétebb lehet.

3. Ha már teljesen vízcsepp mentesek vagyunk, hidratálásra lesz szükségünk, mielőtt felvisszük az önbarnítót. Tegyünk az orrcimpák köré, a térdünkre, a könyökünkre, a bokánkra és minden olyan területre még, ahol száraz a bőr. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy ezeken a részeken sötétebb vagy narancssárga legyen az önbarnító.

2_4.jpg

4. Tiszta kézzel (vagy latex gumikesztyűvel), körkörös mozdulatokkal oszlassunk el egyszerre kb. egy teáskanálnyi mennyiséget. A bokától haladjunk felfelé, a végére hagyva a karunkat és a kezünket, így elkerülhetjük a hajolgatás következtében kialakuló fura foltokat. Ha a barnítás sötétre sikerült, 30 perc a gőzben vagy a szaunában segíthet jelentősen halványítani a színt. Ha nem sikerült elég egyenletesre az eredmény, és helyenként sötét foltjaink lettek, öntsünk citrom- vagy lime-levet egy rongyra, majd tegyük a mikróba. Miután kihűlt, dörzsöljük át vele a foltokat.

Hűtsük le magunkat! Arcbarnítás előtt egy jégkockával dörzsöljük át a bőrt. Ettől bezárulnak a pórusok, s az önbarnító nem ül meg bennük.

5. Miután elkészültünk a barnítással, a hónaljunkra tegyünk egy kis hintőport. Ugyanis az izzadás hatására könnyen összeállhat a szín, és sötétebb lesz az eredmény. Ha szűk ruhába bújunk, azt a részt, ahol a legszűkebb a ruha, szintén hintőporozzuk be, ezzel megakadályozhatjuk, hogy leizzadjuk a barnítást.

3_4.jpg

–ká–

Kapcsolódó írásunk: Bronzbarna vagy répanarancssárga?

web-bannerek-instagram.jpg

Új Nő csapata