Nagyon előkelő és ezzel együtt, persze, szívrabló darabokkal kecsegtet az idei ősz-tél csizmadivatja. Nem kell, mivelhogy nem óhajtjuk vele megvárni a hideglelős időt!

Idejekorán is megsétáltathatjuk kedvenceinket egy kora őszi napon. Rövid állású dzsekikkel, blézerekkel, prémekkel viselve, csizmánkra helyeződik a figyelem.

csizma-kezdo.jpg

Nézzünk hát pár csizmás viseletet, amellyel a borongós őszi napokban is magunkra terelhetjük a napsugarakat!

bordo-csizma-kek-csillag.jpg
A figyelem nem terelődne csizmánkra egy hosszú szövetkabát takarásában. Az extrahosszú, térdig érő csizmaszárak viszik a prímet: a letisztult forma egyben a legelegánsabb is.

karamell-csizam-karamell-szoknya.jpg
Az A vonalú midiszoknyák társaságában letűnt korok klasszikus nőiességét jelenítik meg. És a melegséget ontó őszi paletta árnyalataiba időről időre beleszerelmesedik az ember.

bordo-csizma-szurke-szoknya.jpg
Karamella, padlizsán, ökörvér, burgundi – ezekben képzelhetjük el a fényes, illetve hasított, velúrbőr felületeket. Persze, fekete is akad.

sarga-csizma-lila-szoknya.jpg
Új színfolt a banánsárga, mely a magyar kora újkor végvári vitézeinek kedvelt csizmaszíne volt.

bordo-csizma-kek-szoknya.jpg
Formatervezésüket tekintve most a felületi egyszerűség, ám a sokféle kaptafahasználat figyelhető meg, hiszen van hegyesedő és kerek orr, tű- és tömbsarok. 

feket-csizma-sargas-ruha.jpg
A csizmák torka – a bokarész – viszont széles, akárcsak a népművészetben sok helyütt. Cipzárra ez esetben nincs is szükség.

web-bannerek-instagram.jpg

Mórocz Szilvia