Napfényes tér, lágy földszínek, barátságos atmoszféra. Finomságoktól roskadozó polcok, ínycsiklandozó frissítők – s a város egyik legfinomabb jegeskávéja. Ahogy végigsétálunk a terasz mentén kialakított tavacska partján, úgy érezzük, mintha a nyugalom szigetén járnánk… Pedig valójában a dunaszerdahelyi Sagax Klinika mellett működő Kukkonia Kávézóban vagyunk.

Miért fontos, hogy éppen a klinika mellett kapott helyet ez a kis ékszerdoboz? Mert családias légkörével oldja azt a feszültséget, amit az ember egy ilyen intézmény hangulatához társít. És mert tökéletes lehetőségeket rejt magában ahhoz, hogy a jövőben az egészségről való diskurzus egyik meghatározó helyszínévé váljon. Ugyanis – nagy hírünk van: a Kukkonia Kávézó hamarosan az Új Nő tematikus klubestjeinek ad majd otthont!

kukkonia_kavezo_pr_1.jpg

Mindig is kedvesek voltak számomra azok a vendéglátóhelyek, amelyek mögött van valamiféle gondolatiság. Ahol az üzemeltetők folyamatosan azon ötletelnek, miként nyújthatnák a legtöbbet vendégeiknek.

Ugyanakkor – talán a saját negatív tapasztalataimból kiindulva – sohasem gondoltam volna, hogy egy klinikai kávézó is működhet küldetéstudattal. Pedig a Kukkonia víziójában nemcsak a kínált termékek magas minősége, de az edukáció is alapszempont.

kukkonia_kavezo_pr_5.jpg

Enteriőr

Mihelyt belépek a faltól falig üvegfelületek szegélyezte helyiségbe, kellemes, melengető érzés jár át a beáramló napfénynek köszönhetően. A tér nem nagy, mégis tágas: színeiben a zöld, a sárga és a világos árnyalatok dominálnak.

Augusztus van: a vendégek többsége kint, a fedett teraszon élvezi a meleget, mi mégis inkább a hűs beltér egyik kényelmes kanapéja mellett döntünk. A rendelésünk – két jegeskávé és egy uborkás limonádé – hamar megérkezik, s mi az italaink kortyolgatása közben átböngésszük a teljes kínálatot.

A kávé-, limonádé- és üdítőfajták bő felhozatala mellett, ha épp harapnivalóra vágyunk, szendvicsek, pogácsák, rétesek és egyéb cukrász finomságok közül válogathatunk. De találkozhatunk kukkoniás termékek – szörpök, lekvárok, mézek, gyümölcslevek, ízesített italok – széles választékával is.

Végül teszünk egy sétát a terasz mellett kialakított zöldövezetben. Míg a tavacskában úszkáló koi pontyokat csodáljuk, konstatáljuk: nem gondoltuk volna, hogy éppen egy klinikai közegben talál majd ránk ez a nyugalom és harmónia.

kukkonia_kavezo_pr_3.jpg

JÖN! JÖN! Új Nő klubestek a Kukkonia Kávézóban

„Miként adhatna egy kávézó, ami ennyire szorosan kapcsolódik az egészségügyhöz, még többet a vendégeinek?” – merült fel a kérdés a vezetőségben. A válasz alighanem kézenfekvő volt. Tájékoztatás. Preventív szemlélet. Kommunikáció…

Ezen a ponton pedig az Új Nő és a Kukkonia Kávézó sorsa alighanem összeforrt, hiszen, ha újságíróként valamiben hiszünk, az a kompetens emberek megszólaltatása és az információátadás. Álmodtunk hát egy nagyot, s elhatároztuk: újraindítjuk az Új Nő klubestjeit! Tematikus, testi-lelki egészséghez kapcsolódó beszélgetéseinknek pedig a Kukkonia Kávézó ad majd otthont.

kukkonia_kavezo_pr_2.jpg

Közös missziónk, hogy végre olyan témákat boncolgathassunk, amelyekről csak kevésszer esik szó. A különféle betegségekről (s megelőzésükről) való tájékoztatás mellett pótolni szeretnénk azt az űrt, ami a női testtel kapcsolatos információink helyén tátong.

Ön tudta például, hogy az egészségügy alapvetően férfiközpontú? Hogy nem készül elég kutatás, mely a betegségek s az ellenük fejlesztett gyógyszerek női testre gyakorolt hatásait vizsgálná?

Célunk, hogy beszélgetéseink által hidat emeljünk erre a szakadékra, s megszüntessük a női testet övező tabusítást.

Egészségre hangolva

A Kukkonia Kávézó üde színfolt ebben az egészségügyi miliőben. A Sagax Klinika pácienseit, családtagjaikat, de a városból betérő vendégeket is bőséges kínálattal várják minden hétköznap 8-tól 19 óráig. Térjen be Ön is barátaival, kapcsolódjanak ki ebben a kellemes, családias közegben, rendeljenek egy finom kávét, és a szeptemberi 1+1 akció keretén belül minden második kávét ingyen fogyaszthatják!

nevtelen_terv-140.png

Ősztől pedig találkozzunk klubestjeinken, ahol közösen hangolódunk majd egy sokkal tudatosabb, egészségesebb – ezáltal örömtelibb – életre!

minden_reggel_ujno.sk_0.png

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk 
Cookies