Bokros Krisztina „Maja“ (26, Dunaszerdahely) a pozsonyi Comenius Egyetem magyar–szlovák szakos hallgatójaként végzett, majd a magiszteri képzést már kiadványszerkesztőként folytatta.

Fiatal kora ellenére az élet több területén is kipróbálta magát. Volt a Pátria Rádió riportere, a „Színes hírek“ szerkesztője, valamint a „Tízórai“ című élő adás műsorvezetője. Vendégeivel rendszerint kedvenc témáit boncolgatja: életmód, divat, főzés, egészség és nem utolsósorban a zene.

maja-kezdo.jpg

A szlovák köz-szolgálati televízió (RTVS) magyar adásának hírolvasójaként pedig a magyar vidék híreit foglalja össze. S ha mindez nem elég, Maja néven az Arizóna zenekar énekesnője és alapító tagja! Gyerekkora óta énekel, mióta az eszét tudja, énekesnő szeretett volna lenni. Hét éve alakult pop-rock zenekaruknak eddig két nagylemeze jelent meg. Ahogy a zenekar, úgy Maja is folyamatosan megújul és szintet lép, tehát fejlődik. Volt olyan is, hogy skype segítségével vett online énekórákat Fedor Kyra budapesti énekesnőtől.

Az online énekórák ugyanúgy zajlanak, mint élőben – mondja. – Előny, hogy nem kell Budapestre utazni, így több időm marad gyakorolni. Az év elejétől rendszeresen próbálunk a csallóközcsütörtöki stúdiónkban. Áprilistól pedig kezdetét vette a turné. Nyáron Kevicky Tündével zenetáborokat is szerveztünk.

Maja párja Gasparik Fecó, a zenekar menedzsere, hangmérnöke és dalszövegírója. A dalszövegírással már Maja is megpróbálkozott. A „Tiltott gyümölcs“ és a „Nanana“ című daluk szövegét például ő írta. Hangszálai védelme érdekében sosem iszik hideg italokat, még nyáron is a gyógynövényteára esküszik. Szereti a spiritualitást, rajong a latin-amerikai szappanoperákért. Hisz az angyalokban, és fontos neki a mesék világa.

hirlevel_web_banner_1_47.jpg

Kapcsolódó írásunk