Párizsba vágyakozunk, a divat fővárosába. Azért is, mert ha eljutnánk, az azt jelentené, hogy végre szabadok vagyunk. A mi kis szettjeink és ruháink a nonchalance-t fejezik ki, a franciás könnyedséget: kis kendő a fejre, a kézbe francia bagett, és indulás. Hódítunk! Nem, messze nem vagyunk még szabadok. Ám azért elhoztunk egy picike Párizst!

Nem kell fádnak lenni, jöhetnek az erős színek és az izgalmas minták. Keverjük az elegánsat a hétköznapi, munkás darabokkal! A buklé blézer szintúgy alapdarab.

niki-divat-pereces-kezdo.jpg

A kislányos, Lolita-vonal is megjelenhet, az ifjú hölgyeken jól mutat. Apróvirágos, empír szabású ruhácska képében lezseren sikkes. (Mango)

piros-ruhas_0.jpg

Bézs, jersey tubusruha. Pusztán testre simulása is szexivé teszi, a lyukacsos, masnisoros oldalak csak hab a tortán. A kígyóbőr utánzatú cipellő fokozza a kacér megjelenést. (Mnauky Botique)

bezs-jersey.jpg

Derékban vágott loknis aljú, fehér ruha. Fókuszpontja a blézerekre emlékeztető rever. Fekete tűsarkúval izgalmas igazán. (Massimo Dutti)

divat-feher-ruha.jpg

Galambszürke, kötött együttes a mindennapokra. Bordázott felülete a simával váltakozva szépen kiemeli a nőies vonalakat. (COS)

galambszurke.jpg

Az elegancia simán vegyülhet lazasággal. Tűsarkúhoz, pink tubusszoknyához pamutpóló a bohém vivőanyag, kiváltképp, ha ilyen karakteres. (Szoknya: Mnauky Botique, póló: Gucci)

rozsaszin-szoknya-feher-polo.jpg

A francia divatfőváros hallatára minden nőnek a mesterfokon űzött megjelenés ugrik be. Sokan, sokszor leírták már a francia nők titkát. Mitől olyan magától értetődően elegánsak s egyben bohókásak, meg persze nőiesek? A sallangmentes stílusosság valószínűleg Gabrielle, vagyis Coco Chanel jótékony hatása a hölgylakosságra. (Krokodilbőr utánzatú retikül: New Yorker, NARS paletta)

taska-kiegeszitok.jpg

Törtfehér, testkövető tubusruha az új „kisfekete“. (H&M)

tortfeher-tubusruha.jpg

Ha minta, akkor a francia hölgyek a kis lépték mellett döntenek. Ez az átcsapós, fodros cukiság a francia vidék báját hivatott megmutatni. (Michael Kors)

francias-ruha.jpg

Coco egyik kedvelt mintázata a tyúkláb. A pink kontrasztja a fehérrel kiváltképp nőcis, időtálló. (Reserved)

tyuklabminta-zako.jpg

A fejkendő bevállalása pedig kivételes, francia bohóság. Merjük követni? (Kendő: H&M, buklé blézer: Reserved)

tyuklab-fejkendovel.jpg

Fotó: Dömötör Ede • Modell: Dubničková Nikoletta (Vága) • Szöveg: Mórocz Szilvia

Kapcsolódó írásunk 
Cookies