A magyar népművészet korunk öltözködési szokásait is megihleti. Összeállításunkban a kabátdivatot mutatjuk be egy különleges helyszínen – egy vályogtéglás, paticsfalú, nádfedeles, háromosztatú tájházban.

Ha nem is járunk tetőtől-talpig viseletben, a gyönyörű darabokegyesével is becsempészhetők a mai kor ruhatárába. Garantáltan különleges és tiszteletet parancsoló látványt nyújtunk. 

cimlap_vn.png

Viseletben nem lehet akárhogyan lazáskodni, csakis méltósággal vonulni, ahogy a főutcán, vagy templomba menet művelték a lányok. Aki megteheti, vegyítse ruházatát ilyen becses, régi elemekkel, tisztelegve az ősök előtt.

_d4a7441_0.jpg

Hölgykörökben is kedvelt, férfias sportkabátfazon ez a hosszú szarugombokkal záródó piros szépség. Gyapjúszövete prémgallérral kiegészítve méltó társa a brokát szoknyának. (Weekend MaxMara)

_d4a7360.jpg

_d4a7382.jpg

A királyfikarcsai tájház előtt: ilyenek voltak a csallóközi parasztcsaládok lakóhelyei is évszázadokon át, egészen a negyvenes évekig. Sajnos, mára alig maradt megmenthető állapotú belőlük. Gumírozott szárú csizmánk a csodásan selymes fényű, antracit pufikabáttal olyan sziluettet képez, mint a karcsú derekú, bő szoknyás régi parasztmenyecskék árnyéka. A sárga svájcisapka meleg fénye teszi az egész szettet bájosan vagánnyá (Kabát: Pietro Filipi, Csizma: Baťa).

_d4a7579.jpg

Pepita, oldalt megkötős zakóruha. Amolyan Yves Saint Laurent-os utánérzés (Reserved).

_d4a7670.jpg

Nem igaz, hogy a fejkendő idejét múlta. A fenti egy Hermēs tisztaselyem darab, téli mintákkal.

_d4a7695.jpg

A kiscipellők és a virágszirom gyűjtésére szolgáló kosárka kislányok játékszerei lehettek.

_d4a7678.jpg

Tájházi attribútumok szorgos kezű asszonykák használatára. 

_d4a7649.jpg

A törtfehér, buklészövetből készült kabát önmagában is szemrevaló. Rávarrott óriás zsebe trendi (Orsay). A nagyi rókaprém kucsmájával igazán vagány. (A fekete szoknya széki viselet.)

hirlevel_web_banner_1_142.jpg

Fotó: Dömötör Ede • Modell: Mészáros Viki • Helyszín: Királyfiakarcsa

Mórocz Szilvia
Kapcsolódó írásunk 
Cookies