Ma már egész iparág épül a szexuális segédeszközök gyártására. Kiderült, hogy segíthetnek a blokkok feloldásában, viszont növelik a nők felé is a teljesítménykényszert. Mit tartsunk róluk?

Kezdjük először a férfivággyal: a felmérések azt mutatják, hogy a fiatalabb korcsoportok között nagyobb azoknak az aránya, akik nem élnek nemi életet (a 35-44 korosztály aktívabb). Persze, ezek nem hazai, hanem amerikai adatok, de mára megtanulhattuk: Amerika már itt van, csorog be a filmeken és a sorozatokon keresztül. Vagy vegyük csak a szexuális forradalmat, mert az is ideért hozzánk.

erotikus-kutyuk-es-a-no-kezdo.jpg

Ledőlt a női élvezetet körülölelő tabu – bár „hivatalosan” nem sokat tudunk róla. A férfiakéról is közel annyit, amennyit a pornófilmek mutatnak, hogy nekik mindenhogyan könnyebb. Viszont mióta forgalomba hozták a női erotikus kütyüket, kiderült, hogy technikailag sokkal könnyebb előidézni a női orgazmust. Persze, kevésbé jó oldala is van ennek, lassan a nő felé is elvárássá válik a minél fényesebb teljesítmény az ágyban.

Mindenhol szex!

Egyre kevesebb a valódi szex, pedig régebben nehezebb volt a lányt „táncba vinni”. A lány nem feküdt le a fiúval az első éjszakán, mint most, a férfiak csak akkor jutottak rendszeres szexhez, ha feleségül vették a lányt (nem lehetett papír nélkül összeköltözni). Érdekesmód azóta lett kevesebb a valódi együttlét, mióta sokkal könnyebben ismerkedhetünk. Pedig leomlottak a gátak, gondoljunk csak a Tinderre. Az Instán és a Facebookon lányok tömegei feszítenek pornószínésznős pózokban, félmeztelenül kitekeredve, banánt nyalogatva... Vagyis olyan pózokban, ami a pornófilmek szerint a férfiaknak tetszik. (Hogy a nőknek mi tetszik, arról ezek a lányok valószínűleg semmit sem tudnak.) Pedig éppen a metoo korát élnénk...

Szóval, a szex eláraszt bennünket, bejön ablakon, ajtón. Akkor nekem miért mondanak nemet a lányok? – kérdezi fiúriportalanyunk. A mai férfi sokszor elveszíti a fogódzóit, mikor hagyományos módon akar viszonyt kezdeményezni: én vagyok az erős férfi, én vagyok felül. A gyönge nőt védelmezem.

Először a lányok talán még el is játsszák, hogy gyöngék, így a férfi erős lehet mellettük. Azonban a nő ma már annyi mindent jobban tud, vagy azt gondolja, hogy jobban tud – hogy később már nem tud felnézni a férfira. S ebből aztán gubanc lesz. A gubancokból meg válás, nő a pornókattintások száma – és a férfi és a nő egyre távolabb kerül egymástól. Legalábbis a valóságban, mert online mindent lehet, csak ott nincs meg a másik bőre, teste, illata. (Vagy anélkül is teljes lehet az élmény?) Tabuk ide vagy oda, a nők aktív szexuális lények lettek – legalábbis egy részük. A nő tudja, hogy neki mi a jó, mert ezek az új szexuális kütyük megtanítják vele. S többé nincs szükségük olyan módon a férfira, mint eddig, nem kell eljátszani a befogadót, a passzívat, ha az nekik macera. Ebben a felállásban a nő nem a vágy tárgya, hanem az alanya.

Osztálytalálkozó kütyükkel

Ami miatt megíródott ez a cikk! Zsuzsával néha leülünk egy kávéra, valamikor együtt dolgoztunk. Most nagyon zaklatott. Osztálytalálkozója volt, ahol kiderült, hogy a „lányok” – a végén négyen leültek a sarokba még borocskázni – a gyönyörök korát élik. Zsuzsa nem tudja hova tenni, hogy Kati gésagolyókat rak be a hüvelyébe, mielőtt munkába indul, Lillának a férje vette az első vibrátorát, Lola pedig egy Womanizerről ábrándozik. Zsuzsa megzavarodott, mert eddig azt hitte, hogy ilyen eszközöket csak az amerikai filmekben használnak. Lemaradt valamiről? Nem halad a korral?

minden_reggel_ujno.sk_15.png

Közben persze kiderült, hogy a lányok közül csak Lilla nem vált el. De ő sem arról mesélt, hogy milyen jó a szex Palival, hanem a fémes csodákkal benépesített gyönyörök kertjéről. Három hétig betegállományban volt, alig várta, hogy a férje és az anyós elhúzzanak hazulról, s már vette elő is a „kedvest”. Katinak van egy alkalmi fiúja, aki itt-ott benéz hozzá. De inkább csak nézi, mit csinál Kati az ágyban – igazság szerint még az exétől kapta a vibrátorát. Zsuzsa teljesen megzavarodva kérdezte: Most akkor ez rendben van? Jobb a gépi, mint az igazi orgazmus? Igaz, hogy évek után lankad a vágy, de mégiscsak kell a férfi – vagy nem is... A lányok szerint jól meg lehet lenni nélküle.

„Jó kislányok” nyíltan

A járvány óta a Sexuálna výchova című podcast borzolja Szlovákiában a kedélyeket: a pandémia alatt indult a sikeres felvilágosító műsor. A nők és férfiak isszák a két lány, Miska és Vala szavait, akik nyíltan beszélnek akár a saját szexuális tapasztalataikról. Rengeteg friss anyukának segítettek visszatalálni az örömteli szexhez, mert az erotikus női kütyük ebben is segíthetnek.

A gésagolyók például nem új keletű játékszerek, régen nem is arra készültek, hogy szeretkezés közben használják őket. Valódi funkciójuk a hüvely izmainak erősítése, ami gyógyíthatja vagy megelőzheti az inkontinenciát, a vizeletcsepegést. A hüvely alsó részébe kell felhelyezni őket, s állandó izomfeszítést igényel, hogy ne guruljanak ki (miáltal erősödik az izom).

Miska és Vala részletekbe menően ismerteti a szexuális segédeszközök használatát, amivel népük szexuális öntudatát és örömszerző képességét szeretnék növelni. Semmi rossz nincs abban, ha valaki a legtöbbet szeretné kihozni az orgazmus élményéből – állítják. A gyártók azokra is gondolnak, akik nem akarják a szexualitás durva pornós mélységeit megtapasztalni. (Természetesen a segédeszközgyártók támogatják a lányokat.) A kütyük a női egészséget szolgálják, mert segítik megismerni a saját testünket, az erogén zónáinkat, azt, hogy „mi a jó nekünk”.

Az együttlét során ugyanis sokszor ezzel van baj: a nő nem tudja lekommunikálni, hogy neki mi a jó. Az sem városi legenda, hogy a vibrátort használó nőknek nagyobb a szexuális vágya. A közös használat növeli a kötődést a partnerhez – az egyszerű vibratojásból például létezik távirányítós változat, amit kívülről a férfi is navigálhat. Az évek után monotonná váló szex rutinját remekül meg tudja törni egy-egy ilyen segédeszköz, bizonygatják a lányok.

sexualna-vychova-szexshopos.jpg
Miska és Vala, akik az iskolákból hiányzó szexuális felvilágosítást szeretnék pótolni a Sexuálna výchova című podcastjukkal, szégyen és tabuk nélkül akarnak beszélni a szexről. Mindketten egy reklámügynökségben dolgoznak, egyikük egy kis faluból származik, Nagyszombat mellől, katolikus családból. Hasonló műsor még nem készült nálunk. A képen Miska és Vala, azaz Michaela Chrkavá és Valéria Frázová.

Mustra egy szexshopban

Hogy tisztában legyünk a kínálattal, bekopogtunk a dunaszerdahelyi Enite Erotic Shopba. Itt dolgozik már több mint három éve Csörgő Szabina. Mi más lenne az első kérdésünk egy kisgyermekes anyukához, mint az: Hogy kerültél ide?

– Lejárt az anyasági szabadságom – mondja egyszerűen. – A párom külföldön dolgozik, ezért fontos volt, hogy kedvező munkaidőben dolgozzak, mert a gyerekért kell menni az oviba. Eladói tapasztalattal már az előző munkahelyemről rendelkeztem.

– Az eladóknak tanítanak anyagismeretet. Itt azonban nem krumplit árulsz...

– Nyilván sok mindennek utána kellett olvasni, hogy naprakész információim legyenek. A kliensek igénylik az edukálást.

– Melyik korosztály fordul meg gyakran az üzletben?

– Elsősorban férfiak jönnek, és főleg a 45 pluszosok. Sok mindenre van kereslet, főleg hogy lány- és legénybúcsús kiegészítőket is árusítunk. A női kuncsaftok az erotikus fehérneműt keresik. A női kuncsaft fellélegzik, mikor meglát: Jaj, de jó, hogy nő szolgálja ki.

A férfi is könnyebben megnyílik egy nő előtt, és gátlások nélkül tud beszélni a problémájáról. Páran pedig a „barátjuknak“ keresnek ajándékot. Ha így könnyebben megy a kérés, ám legyen.

– Térjünk rá a portékára! Mi mindent talál itt a vásárló?

– Vannak női alsóneműk, szexi tangák, nyitott bugyik, de férfi alsónadrágok is. Nagyon népszerűek a beöltözős ruháink: a nővérke jelmez, a cselédlány ruha. Tartunk erotikus fehérneműszetteket, harisnyákat, combfixet, erotikus és miniruhákat. Az erősebb testalkatú hölgyekre is van méret. Kedveltek a magyar nyelvű szexis társasjátékok is – és örök kedvenc a Kámaszútra dobókocka. A szexuális játékok körébe utalható az ajtóra függeszthető szexhinta, alkalmas változatos erotikus pozitúrák kipróbálására. Kínálunk masszírozó gépeket: a rezgő masszázsfej a nők számára lett kifejlesztve, de egész testre is alkalmazható. Nagyon népszerűek a vibrációs tojások: ezek diszkrét kis készülékek, van belőle elemes és töltős változat is. Ezeket legfőképp pároknak szoktam ajánlani, jó szolgálatot tehet mozizás vagy romantikus vacsora közben. A titkos orgazmustojáshoz egy vezeték nélküli távirányító párosul. A tojás különböző fokozatokban, bizsergető ritmusban vibrál. A nőknek is meg kell tanulni, hogy a fantáziának csak erkölcsi tartásuk szabhat határt. S akkor is, egy szolid kinézetű segédeszköz csak felpezsdíti a hangulatot. A vibrációs bugyik szintén a szolidabb hölgyeknek ajánlhatók: a tojáshoz hasonló elven működnek, nagyon populárisak. A legnagyobb élvezetet az adja – legalábbis én ebben hiszek –, ha a távirányító a férfinál van.

– Mi tartozik még a felkapott eszközök közé?

– Egyértelműen a Satisfyer, ami egy léghullámos csiklóizgató. Nem vibrációval, hanem léghullámokkal juttat a csúcsra (ebben kivételes), akár a csiklóhoz való érintés nélkül is. Hasonlóan működik, mint a Womanizer, amelyik csak szív, de nem rebegtet, viszont jóval kedvezőbb az ára! Ám minden lehet még kicsivel jobb: így a gyártók kifejlesztettek egy másik modellt, amelyik már G-pont-vibrátort is tartalmaz, léghullámos klitoriszizgatóval. S a végén, de nem utolsósorban: egyre többen keresik a gésagolyót, sokan kimondottan nőgyógyászati javallatra. Főleg szülés után, illetve az idősebb korral az izmok meglazulnak. A gésagolyók kimondottan segítenek.

csorgo-szabina-szexshop.jpg
Csörgő Szabina: A gésagolyók olyan uralmat biztosítanak a hüvely felett, ami az együttlét során csak jól jön... Tág a világ, ma már nem mondhatjuk, hogy nekem elég volt! Egyszer volt egy 70 pluszos kuncsaftom is, egy bácsi.

– A nők nagy része nálunk egyetlen női kütyüt ismer: a vibrátort. Abból is van több változat?

– Hogyne! Ezekből a legszélesebb a palettánk. Tényleg mindenféle méret, szín és forma kapható. Olyan nincs, hogy melyik a legkedveltebb, mert ez individuális. Mielőtt a vevő választ, felteszek pár kérdést: Muszáj pénisz formájúnak lennie? Az elemeset vagy a töltőset preferálja? A vékony vagy a vastagabb darabot? Tartunk mini vibrátorokat, csiklóvibrátorokat, realisztikus vibrátorokat, G-pont-vibrátorokat, gyöngyös vibrátorokat (a készülékben lévő gyöngyök a tengely körüli forgással megegyező irányban mozognak, így a hüvelyben lévő idegvégződéseket stimulálják – a szerk. megjegy.). Lehetnek szilikonosak, zselések, üvegből, fémből készültek és így tovább. Kínálunk vízbázisú, ízesített, szilikonos és anális síkosítót. A különféle erekciótartók és -késleltetők segítségével megnyújtható az intim percek száma. Vannak női vágyfokozóink, masszázsolajaink is.

– A nők a címzettjei a dildóknak és a műpéniszek tucatjainak. Ezek is keresettek?

– Vannak realisztikus darabjaink: erezett kivitelben, akár herékkel együtt is. A tapadókorongos dildók a fürdőszobában, csempére rögzítve használhatók. A szilikonos műpénisz a természetesség érzetét adja – üveg és fém dildókat nem tartunk, ezek szerintem is testidegenek.

– Eddig a nőkről beszéltünk. A férfiak mit keresnek?

– A prosztataizgató nagyon népszerű. Van hagyományos és vibrációs izgatónk: ezek aktus közben is biztonságosan használhatók. A 40 pluszos férfiak körében rendkívül keresettek. A guminőknek, úgy gondolom, leáldozott, utánuk nincs kereslet. Nem úgy a péniszpumpa! Nálunk a művagina és a péniszpumpa a legkeresettebb játékszerek, s még a péniszgyűrű, ami meghosszabbítja az együttlétet. A többiről inkább nem beszélek, mert már annyira speciálisak.

Nagyon fontos a játészerek állandó fertőtlenítése! Használat előtt, illetve után is le kell fertőtleníteni a segédeszközt. Meleg szappanos víz is megteszi.

Mértékletesség!

A végén térjünk vissza az eredeti kérdéshez, ami miatt ez a cikk megszületett. Melyik kielégülés a jobb, a gépi vagy a természetes? Hogy találjuk meg az arany középutat? Nézzük a szexuálpszichológus, Hevesi Kriszta véleményét: „A vibrátor örömszerző kütyü, dolog, olykor-olykor alkalmazva feldobhatja a párkapcsolatot, és segíthet megérteni akár önmagunk működését is. Azonban ügyelni kell a mértékletességre, ugyanis az előnye egyben a hátránya: túlságosan megkönnyíti az orgazmust. Sokkal gyorsabban képes a csúcspontot kiváltani, és intenzívebb ingereket idéz elő, mint a páros együttlét. Ám a későbbiekben ez a folyamatosan magas szinten tartott izgalom nem mindig eredményez orgazmust. Még több kell belőle! Valójában erre épül az egész iparág, mert a nő utána már olyan segédeszközök után nyúl, amelyek esetleg még plusz a csiklót, a nők gyönyörgócát is izgatják.”

Újabban a léghullámos és vákuumos csiklóizgatók reklámszlogenje az, hogy a nők 95%-át képesek a csúcsra juttatni. A Womanizer névre hallgató termékcsalád olyan fantasztikus élményt garantál, amit rezgésszámban egyetlen férfi sem tud túlszárnyalni. S valóban olyan katarzisélményről számolnak be a nők, ami semmihez sem hasonlítható. És ami a lényeg: jó párkapcsolatban sem elérhető! Itt jutunk el ahhoz a kérdéshez, hogy valóban le akarjuk cserélni a párkapcsolati kielégülésünket egy gépek által kiváltott orgazmusra?

satisfyer.jpg
Az egyik legfelkapottabb eszköz a Satisfyer, ami egy léghullámos csiklóizgató.

Nem a függés, hanem az arany középút!

Óvás! Ha a gépek a párkapcsolati élményt is elveszik tőlünk, nagy bajban leszünk. A vibrátorral és minden kiegészítő eszközzel (ide tartoznak a felnőttfilmek is) vigyázni kell, nehogy függővé váljon tőlük az ember. Ez viszont nagyon nehéz. Hiszen olyan örömélményt tudnak nyújtani, amire az ember nem képes. Egymás izgatására előkaphatjuk kedvenc vibrátorunkat, ám ne helyettesítsük vele a szerelmünket!

Ne az legyen, hogy egy hús-vér férfi vagy nő már ne tudjon nekünk katarzisszerű örömöt szerezni. S míg a nőket a vibrátor, a férfiakat a maszturbátor, a művagina hozza izgalomba. Az említett eszköz is erős függőséget okozhat. Mert egy maszturbátor csavar, facsar, légkever, cuppog és olyan örömélményt ad, amit egy csapat nő sem lenne képes produkálni...

Sallay Erika, Nagyvendégi Éva
Cookies