A legnépszerűbb és széles körben a leginkább elfogadott szexuális játékszer a vibrátor. Általában a férfi az, aki színesíteni szeretné vele az együttlétet, s ő hozza be a kapcsolatba ezt a segédeszközt. Az eredmény persze megosztó is lehet, hiszen nem biztos, hogy mindenkinek beválnak az újdonságok – ugyanakkor az is könnyen megeshet, hogy a nő akár többszöri orgazmust is elér egy-egy aktus alatt.

Talán meglepő, hogy többségben miért éppen a férfiak ajánlják fel a nőknek a vibrátor használatát. Nem tartanak-e attól esetleg, hogy a nő hozzászokik a biztos, kiszámítható orgazmushoz, s a természetes út már nem lesz olyan izgalmas? Alapvetően a férfiak sokkal nagyobb szexuális fantáziával és persze merészséggel rendelkeznek. Akár az interneten kell kutakodni, akár bemenni egy szexshopba – ők a bátrabbak, s persze szinte mindent hajlandóak megtenni azért, hogy a nőnek is élvezetes legyen a szex.

szexualis-jatekszerek-kezdo.jpg

A férfi az újító!

Éppen ezért kétségtelen, hogy ők az újítók. Egy idő után természetesen előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor „féltékenyek” lesznek a vibrátorra: hiszen az minden alkalommal stabilan és kiszámíthatóan működik. Azonban általában a játékszerek és a természetes út nem zavarják egymást, sőt! Sokkal izgalmasabbá, érdekesebbé teszik az együttléteket!

A nők sok esetben először idegenkednek a szexuális segédeszközök használatától. Hiszen nem a szeretett férfihoz tartozik, tulajdonképpen egy idegen anyag, csupán egy tárgy. Be lehet kapcsolni, működtetni lehet – s ennyi. Hogy lenne képes olyan érzéseket kiváltani belőlük, mint a partnerük teste? Egy-két próbálkozás után azonban kellemes meglepetés érheti az aggodalmaskodó nőket – s később akár már maguktól is igényelhetik.

Léteznek-e veszélyes játékszerek?

A különböző erotikus segédeszközökből hatalmas felhozatal van. Azok, amelyeket a szexshopokban árusítanak, kikísérletezett, biztonságos eszközök, melyekkel nem nagyon lehet kárt okozni a másikban, ha rendeltetésszerűen használják őket. Probléma akkor fordulhat elő, ha a pár otthoni tárgyakkal kísérletezik. Ezek ugyanis olyan sérüléseket okozhatnak, melyek nemcsak a segédeszközöktől, hanem akár a szexuális együttléttől is elveszik a felek kedvét.

Napról napra jelennek meg újabb és újabb eszközök: így lehetetlenség lenne mindet felsorolni. A leggyakoribb eszköz talán a vibrátor, melyeket a legkülönfélébb méretekben, formákban kínálnak a shopok.

A síkosítók is hihetetlen felhozatallal rendelkeznek: különbőző ízek, illatok és állagok állnak a párok rendelkezésére. Léteznek az ajkakat, nyelvet, nemi szerveket stimuláló szerkezetek, melyek rezgésükkel képesek olyan érzékenységet kiváltani, ami nagyobb izgalomhoz vezet. Árulnak hintákat, melyek fallikus formákra vannak kiképezve, léteznek gépek, melyeket behatolásra vagy éppen orális szexre terveztek, de egyszerű csikló- vagy mellbimbó-stimuláló eszközökre is bukkanhatunk.

Mit akarunk?

Érdemes tehát ellátogatni egy-egy ilyen üzletbe. Mielőtt azonban fejest ugrunk a szexuális segédeszközök tengerébe, mindenképpen tisztázzuk, mi mit akarunk. Egy jól működő szerelmes együttlétet szeretnénk, melyben a vágyak és a szenvedélyek dominálnak? Vagy csupán egy tárgyat, amely biztosan a csúcsra juttat minket és a párunkat? 

szexualis-jatekszerek-belso.jpg

Természetesen nem szabad, hogy ezek az eszközök elsődlegesek legyenek akkor, ha a kapcsolatunkon szeretnénk javítani. Hiszen ha így lenne – nem is lenne szükségünk párra. Mindenki megkeresné a számára megfelelő eszközt, s máris kész a tökéletes kielégülés. Ha egy együttlét jól működik önmagában is, lehet kísérletezni mindenféle játékszerrel, azonban nem szabad, hogy ezek vegyék át az uralmat.

Szerepjátékok

A különböző szerepjátékok is feldobhatják az együttléteket, azonban mi a helyzet akkor, ha az egyik fél egyáltalán nem fogékony erre? Mint mindent, ezt is meg lehet valósítani játékos formában. Természetesen nem valószínű, hogy egy ilyen helyzet működőképes akkor, ha a partnerek előre mindent részletesen megbeszélnek – sokkal inkább érdemes elgondolkodni azon, hogy egy jelenetet, ami megragadta a fantáziánkat, hogyan lehet kissé váratlanul, spontán módon beépíteni az együttlétbe.

S persze a határok is fontosak. Érdemes előre megegyezni olyan szabályokban, amelyek mindkét fél számára egyértelműen jelzik, ha valami túl sok a másiknak. Mivel sok esetben a kisebb fájdalom olyan tényező, mely erősíti az izgalmi állapotot, így az általában használt kifejezések (ne, ne, ez fáj!, nem akarom!, stb.) nem elég egyértelműek a partner számára. Hiszen honnan tudná, hogy ezek a szavak még a szerep részei, vagy már valóban fájdalmat jeleznek? Muszáj, hogy legyen egy előre egyeztetett biztonsági szó, amely semmiképp nem kapcsolódik a szituációhoz, s ezzel jelezhetjük, ha partnerünk átlép egy bizonyos határt.

Mindenféle szexuális helyzet bizalmat követel – pláne akkor, ha szexuális segédeszközökkel is élünk. Arra azonban figyelni kell, hogy csak olyan személlyel menjünk bele különböző játékokba, akiben bízunk. Hiszen honnan tudhatnánk, hogy egy idegen, akit most ismertünk meg, valóban megáll akkor, amikor szeretnénk, vagy a saját élvezetét hajszolva teljesen kihasznál bennünket egy kiszolgáltatott helyzetben?

A szerepjátékhoz tartozik, hogy a férfiak egy része szereti, ha párja néha igazi vadmacska. De mi a helyzet akkor, ha a nő teljességgel képtelen pornószínésznőt játszani? Egy kapcsolatba alapvetően belefér, hogy a nő a férfi kedvére tegyen. És fordítva. Ehhez nem is kell sok – egy kivágottabb ruha, harisnya, egy szexi fehérnemű. Ha a nő látja, mennyire felkorbácsolja vele a férfit, az általában neki is hatalmas önbizalomlöketet ad. (Egyébként ennek ellenkezője – a szende, ártatlan kislány eljátszása is gyakori szexuális fantázia.) Az ilyesmik nem sok kárt okoznak egy kapcsolatban.

Sok helyről hallottuk már, hogy a nőnek ezer arca van: ha kell, a szerető, anya, feleség, gyermek vagy a legjobb barát arcát veszi fel. Sok múlik azon, hogy a nő tudja-e, a férfi éppen mire vágyik az adott helyzetben.

hirlevel_web_banner_1_435.jpg

Ez azonban a visszájára is fordulhat, ha nincs meg a felek között az egyenlőség. A férfi sok esetben kevésbé hajlamos aktívan részt venni egy-egy szerepben – s inkább a nőtől várja, hogy alakítson. Pedig egy olyan szerepjátékban, amikor a nő dominál (és legyenek ilyenek!), neki is kompromisszumokat kell kötnie.

Természetesen mindenféle segédeszköz és szerepjáték akkor a legjobb s akkor éri el a célját, ha a felek meg tudják valósítani azokat a vágyaikat, amelyeket eddig nem mertek kimondani. Ha erre megadják egymásnak a lehetőséget, akkor a kapcsolat biztosan épülni fog. S az sem tragédia, ha egy próbálkozás kacagásba fullad – egy jó párkapcsolatba a vibrátor mellett ez is belefér!

Slávik-Varga Virág
Cookies