Feketére festett hajból szőkét varázsolni: ehhez háromféle technikát lehet alkalmazni.

Ne féljünk a szőkítéstől! A szőke haj elragadó, a szőke haj megbabonáz.

sotetbol-szoke-kezdo.jpg

Az első a pigmenteltávolítás reduktív módszerrel. Roppant időigényes, de megéri. Addig kell végezni, míg a pigmenteket nem távolítottuk el teljesen a hajból. A lányomnak háromszor csinálták, három hónap alatt változott át feketéből szőkésbe. Ilyenkor a jó fodrász két komponensű, krém állagú, peroxid- és ammóniamentes terméket használ. Száraz hajra viszi fel, a hatóideje 20 perc. A lenövésre nem kell használni az anyagot. A vendég sokáig ül a székben – akár három órát is –, s három-négy alkalom szükséges, hogy megkapjuk a kívánt végeredményt.

Blanche (blansolás)

Igazából ezt hívják szívatásnak. Egy felvilágosítás alatt a fodrász maximum kétszer ismétli meg az eljárást, s itt már peroxidot használ: szőkítő port hidrogén-peroxidos emulzióval összekeverve. Öt hónapba is beletelik, mire hajroncsolás nélkül sötétszőkék leszünk. Első alkalommal kb. 3 színmélységet tudnak világosítani a hajon.

Érvényes, hogy minél régebb óta van sötétre festve a haj, annál hosszabb időbe telik megszabadulni a festett színtől. S tudni kell, hogy minden vegyi kezelés hat a haj szerkezetére – emiatt érdemes kezelés utáni hajápolókat és a  professzionális pakolásokat használni, melyek szépen tudnak hidratálni.

Melírozás

Az szokta kérni, aki még nem teljesen biztos a dolgában... A vendég még nem kötelezte el magát teljesen a szőkeség mellett. Alkalmas a napszítta hatás kialakítására is, ezért sokan kedvelik. De csalni is lehet vele: ha sok hajat válogat ki a fodrász a melírozáshoz – például a haj nyolcvan százalékát –, akkor akár 4 színmélységgel világosabb hajjal távozhat a vendég.

minden_reggel_ujno.sk.png

Jennifer Aniston és a ,,bronde"

Fodrásza, Chris McMillan a bronde hajszínt keverte ki neki, ami se nem szőke, se nem barna. A természetes balayage szőkítés és kontúrozás egyben, ilyenkor a frizurával fiatalítunk, az arcot lágyan kimeljük. Nagy előnye, hogy gyakori törődést nem igényel. Nagyon fontos viszont a megfelelő tónusok összeválogatása.

sotetbol-szoke-jennifer-aniston.jpg

–nagyvendégi–
Cookies