2023.aug.14.
Barbie és a rózsaszín feminizmus
A Barbie mozifilm már azelőtt óriási sikernek örvendett, hogy egyáltalán bemutatták volna. A film megtekintése nem csupán egy egyszerű mozizás, hanem olyan alkalom, amelyen bizony ahhoz méltón illik megjelenni: rózsaszínben!
Barbie és a rózsaszín feminizmus
2023.máj.30.
Mert Svájcban a nők...
Hinnénk-e, hogy Svájcban csak 1971-től rendelkeznek a nők szavazati joggal, s az óvodából a gyerekek délben hazamennek, hogy az anyuka adjon nekik ebédet? A mai svájci feministáknak is van miért harcolniuk. Munkatársunk, Jády Mónika Svájcban él, s összeállításában a svájci feminizmust vette górcső alá.
Mert Svájcban a nők...
2021.már.11.
A nő és a képe
Nőnek születtem. Aztán sokáig tanultam, hogyan hozzam ki magamból az Igazi Nőt. Egy feminista ismerősöm most biztos lecsapna rám, hogy ugye, ugye: a nők fokozatosan megtanulják, hogy nem egyenrangúak a férfiakkal, a társadalom belekényszeríti őket az alárendelt szerepbe.
A nő és a képe
2015.nov.4.
Mona
Az utóbbi hónapok eseményeiről számos férfit hallottunk beszélni: angolul jól beszélő menekülteket – migránsokat, számos szakértőt és többgenerációs muszlimot. A muszlim nők véleményét viszont egyáltalán nem hallottuk.
Mona
Cookies