Irodakisasszonynak lenni 100 éve még igencsak ritka és elegáns szerepkörnek számított. Sok hölgyike áhítozott az önálló jövedelmet biztosító munkakör iránt abban az időben, amikor a nők még javában a férfiaktól függtek. Ma az irodista a nőcis karakterek markáns vonalát viszi, ám ma már jóval több, mint kávét főző, leveleket gyorsíró naiva. Esze van és felelőssége. Korunk irodakisasszonyai szakterületükön magasan képzett, több nyelven tudó, az informatikában jártas szakemberek. Öltözetükkel is igazodnak az ezerféle céges arculat kívánalmaihoz, legyen az konzervatívabb vagy bohém.

02_117.jpg
A bájos fodroknak igenis helyük van a munkahelyi öltözködésben (Mango).
Retrós, kötött miniruha: geometrikus mintával, díszgombokkal egyenesen a 60-as évekből (Orsay)

01_109.jpg
A kivágott, mellbedobós ruhák nem kívánatosak a vegyes összetételű munkahelyeken (minek a szegény kandúrok bajszát húzogatni), de azért igenis lehetünk nőiesek. Pulóver: Max Mara, táska: Salvatore Ferragamo

03_105.jpg
Erre a deréktól rakott darabra mondták nagyanyáink, hogy hátasszoknya. Önmagában is romantikus, hát még a nagy, pink masnival! Ruha: Burberry

04_82.jpg
Mindig mutatós piros-fehér, fekete- fehér együttesek nőcis rafinériákkal: masnis blúznyak, fodros derékvonal a nadrágon (Max Mara)

05_69.jpg
Újoncokon a szertelenebb kombináció is elviselhető. A sziluett szabálykövető, a bukléblézer és a kockás, fodros miniszoknya együttes fiatalos megoldás (Luisa Spagnoli)

06_50.jpg
Halványszürke, gumitalpú lábbeli, a tornacipő és a papucscipő ötvözetéből. Felejtsük el a szigorú és unalmas munkakosztümöket és magas sarkú cipőket – ma már munkahelyen is a sportos a menő (Cipő: Tod‘s)

07_39.jpg
A monokróm mindig nyerő! Választhatunk egyszínűt vagy mintásat. Fekete póló – fehér tubusruha, ocelotmintás csőnadrág, foltmintás blúz (Ruha: Dorothy Perkins)

08_26.jpg
Mennyire látványos tud lenni egy minimalista, kantáros szoknya egy egyszerű fehér pólóval. A szürke-fehér kontraszt és a felületek geometrikus elválasztása a titok nyitja. Figyelemreméltó még az új trendnek megfelelő hajcsathalmozás (Ruha: Fisherfield)

09_10.jpg
Az overall jolly joker darab. Ez a pettyes szatén most esti esemény helyett a munkahelyen is jól teljesít (Weekend Max Mara)

Helyszín: MOL Akadémia (Dunaszerdahely). Modellek: Baranyai Szilvia (Pered) és Gráfel Bogi (Alistál). Fotó: Dömötör Ede.

web-bannerek-hirlevel-01_4.jpg