Ezek vagyunk mi! Különböző karakterek, akik a visszavonulás alatt is csak magunkat adjuk.

indito_4.jpg

A notórius kutyasétáltatók

A bezártsággal ki-ki a maga módján birkózott meg: volt, aki beletörődött a sorsába, más új hobbi után nézett, megint más – „én úgysem kapom el” alapon – minden létező szabályt megszegett. Figyelem: a sztereotípiák álneveket rejtenek, nem árt őket félig komolyan venni! Szegény Pudli mostanra csont és bőr lett, s a póráz színtiszta látványa is pánikrohamot idéz elő nála. Kovácsék azonban az eb panaszaira fittyet hányva napjában tízszer megsétáltatják. Kálmán úr és felesége, Márta a parkba is büszkén, csinosan járnak – így próbálják helyettesíteni az elmaradt színház- és operalátogatásokat. Azt viszont még maguknak sem merik bevallani, hogy Pudli reform életmódja csak alibi (kutyasétáltatás nélkül ugyanis nehezen magyaráznák, hogy egész nap a várost járják).

1_2_0.jpg

A Föld gyermeke

Szinte biztos, hogy a Csí és a Zen Grétából indul ki: már-már bosszantó az a harmónia, ami a lényét körbelengi. Napjában legalább nyolcszor meditál, jógázik, hangdobon játszik, s még csak hírből sem tudja, mi az a stresszevés. Nem kanalaz titokban Nutellát a sarokban, helyette beéri néhány gumóval és citrusfélével. A koronakrízist csak szükséges rossznak érzi – ami akár 2022-ig is eltarthat –, de Gréta akár holnaptól is kész kétéves száműzetésbe vonulni. (Őt elsősorban egyébként is a bolygó megtisztulása érdekli.)

2_2.jpg

Falanszter család

Falanszterék karantén alatti élete torz leképezése a korábbinak. Falanszter papa – aki valaha komoly üzletember volt! –, most naphosszat nyulakat rajzol Falanszter babának. Falanszter mama a nagyobbik gyerkőc digitális háziját írja. Este aztán mindkét szülő úgy érzi, megérdemelnek egy kis „házit”: így hát öntenek maguknak a tavalyi párlatból.

3_2.jpg

Lecsúszott rocksztár

Egyslágeres előadóként Ferinek még a kilencvenes években leáldozott a csillaga, de ő azóta is minden lehetőséget megragad, hogy felfigyeljen rá a zeneipar. A karantén alatt a kitörés lehetőségét a Facebook-élőzésben látta, de mindhiába. Kanapékoncertjét anyukáján kívül csak ketten nézték. Bánatában lelökött pár pofa sört húzóra, s beszundikált, ám másnap újból tele volt reménnyel. Megálmodta ugyanis, hogy a falunapi bulit ősszel megtartották, s ő a gitárjával ott állt a színpadon. A közönség meg egy emberként ordította, hogy: Feri a király!

4_2_0.jpg

Veszedelmes kertészek

Miután Fazekasék elégedetten konstatálták, hogy az ő gyepjük a legszebb a vidéken, s lepipálták a szomszédból az undok Horváthékat, önjelölt kertészekké avanzsálták magukat. Azóta ültetnek, öntöznek, gereblyéznek naphosszat, hisz udvaruk átalakítás alatt áll: reggel nyolc és este hét között gőzerővel készül a csallóközi Versailles. Ám lesz itt még nagy haddelhadd, ha megtudják, hogy Horváth fizetett kertépítő csapata csak a rendeletek feloldására vár!

5_2_0.jpg

A Tik-Tok sztár

Atti garzonlakását és perzsamacskáját immár a fél világ megcsodálhatta, hiszen a TikTok telepítésével rálépett a világot jelentő deszkákra. Karanténvideóit főként nyolc- és tizenkét évesek nézik, de most az idősebb korosztály kedvéért macskás tartalmak gyártásába kíván belefogni. Korábbi állását a vírus után „természetesen” feladja, hisz új életcélja a százezer feliratkozót számláló TikTok-kupa!

6_2_0.jpg

Olláry Ildikó

 

Kapcsolódó írásunk: Hogyan bírjuk idegekkel?

web-bannerek-instagram.jpg

Új Nő csapata