Ma már szó sincs erotikus fantáziákról! A kemény pornó a kelendő, az édeshármas vagy a „gruppen”, esetleg oldalról még egy kecske is befigyel...

Azt hihetnénk, hogy a pornónézés csak a férfiak sportága: 2017-ben azonban a nőknek készített pornófilmekre kerestek rá a legtöbben. Ez feltételezi, hogy sok nő néz szexvideókat (gondoljuk, tanulás céljából)!

kepernyo-virag-kezdo.jpg

Rossz nyelvek szerint mióta csak ember él a Földön, azóta léteznek pornográfiával kapcsolatos játékszerek. Franciaországban például olyan barlangrajzot istaláltak, ami egy hatalmas női nemi szervet ábrázol. Ezzel kapcsolatban persze még vitáznak a tudósok: szerintük az ősember inkább a félelmeit pingálta a falra. A tudósok azt is feltételezik, hogy az ősember nem volt képes összekötni a szexualitást a gyermekáldással – csak miután háziállatokat kezdett tartani. Azután már megfigyelte az állatok viselkedését és párzását, sőt, utánozta is.

Ám szerintük ijesztő lehetett számára, amikor az eddig csak élvezetet nyújtó női testrészből hirtelen egy gyermek feje bukkant elő! A mai világban a szex gyökeres változáson ment keresztül.

A pornóvideókról a tartalmuk miatt érdemes beszélni: bármikor és bárhol elérhetőek az egyre extrémebb és durvább szexuális tartalmak. És egyre több ember néz pornót éjjel és nappal, valódi hús-vér kapcsolatai rovására.

Ki világosítja fel a tiniket?

A pornó életünk minden szegletébe beszivárgott. A fiatalok utcai divatjává vált a felnőttfilmek teljes ruhatára: ma már meg sem lepődünk azon, ha valaki bőrnadrágban, szegecses nyakörvvel a nyakán vagy lakkcsizmában megy le a sarki boltba vásárolni. Pedig ezek a szettek mind a pornófilmekből csordogáltak át a valódi életbe. A különböző trendi sztárok videoklipjeit nézve pedig a szemérmesebb felnőttet szinte elkapja a pirulás: tényleg ezért vannak oda a serdülő fiúk? A válasz pedig: igen.

A tinik számára a pornófilmek számítanak elsődleges információforrásnak. Csak úgy ömlik rájuk a szex – amit nem tudnak hova tenni, és nem bírnak feldolgozni. A videóklipekben és az Instagramon (mióta csak jelen vannak az online térben) teljesen normális, ha valakin csak egy falatnyi bugyi és egy mellbimbótapasz van.

hirlevel_web_banner_2_42.jpg

A lányok lapozható katalógust készítenek a kitárulkozó és majdnem mindent megmutató szexis fotóikból. És mivel a mai fiatalok és kamaszok már ebbe nőnek bele, ezt tartják normálisnak. S máris egyenes út vezet odáig, hogy egy 12-13 éves lány kizárólag úgy képes felkelteni a fiúk figyelmét, ha a szombat esti buliban a barátnőjével csókolózik. A tinédzser fiúknak, akik éjjel-nappal a latexruhába öltözött, feltöltött szájú pornószínésznőket nézik (akiknek általában többen „látják el a baját”), leírhatatlan módon megemelkedik az ingerküszöbe. Ennek eredményeképp az osztályukba járó kislányok már egyszerűen nem számítanak izgalmasnak – akármennyire is valóságosak.

Hogy is lehetnének, mikor a fiúk egymást is belehajszolják a pornónézésbe? Minél extrémebb tartalmat talál valaki, annál férfiasabbnak gondolják az osztálytársai... Hihetetlenül gyorsan kialakul a versenyhelyzet: ki talál extrémebb pornóvideót a neten? A fiúk az erőszakos jeleneteket sokszor érdeklődéssel figyelik, míg a velük egykorú lányokra megrázó hatással van az első alkalom, amikor ilyen videóba botlanak.

Viszont a fiúk emiatt sokkal, de sokkal hamarabb ,,kisülnek” érzelmileg – hisz ezek a szexjelenetek teljesen érzelemmentesek. Ezt a mentalitást semmi más nem képes ellensúlyozni, csakis a megfelelő családmodell!

A tinik számára ma a pornófilmek számítanak az elsődleges szexedukációs tartalmaknak. Ma egy tini a pornóból (képzeli) hogy felvilágosul! A durva pornó éppen attól fosztja meg az emberi szexualitást, ami annak lényege lenne: a valódi, hús-vér szextechnikáktól. Nem a hangos sikolyoktól, hanem az érzéki élménytől, a tényleges kötődéstől és attól, ahogyan izgalmában megremeg az ember teste, amikor a párja hozzáér.

Slávik-Varga Virág
Cookies