Megjelent az Új Nő novemberi száma!

Keresse kedvenc magazinját az újságárusoknál és a Slovnaft-benzinkutakon!

novemberi-lapajanlo-ujsagarus-2.jpg

LÁNYOK A FARMON

Gömbölyű mosolyú lányok mutatják be, mit is ildomos viselni, mikor vidékre ruccanunk ki, egy „munkás” helyszínre. Itt a korlát patinás, a késő ősznek sármja van, s nem csupán a kíváncsi bikák, de a házőrző kutyus is fekete-fehér. Csak semmi bő leplekbe burkolódzás: ezt ajánljuk a nőies idomokkal büszkélkedő hölgyeknek!

novemberi-lapajanlo-divat-farm.jpg

Divatanyagunk a magazin 10. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

LEBONTÓK

A gombák saját birodalmat alkotnak. Lebontók az anyagkörforgásban: nélkülük ellepné a földet a lebontatlan szerves anyag. Malacka mellett gombásztunk a szentistvánkúti erdőben. A végén nem tudtuk, hogy most gombászunk vagy meditálunk: lassan haladtunk a nagy erdő csöndjében, szinte harapni lehetett a levegőt.

novemberi-lapajanlo-lebontok.jpg

Ugróczky István fotóriportja a magazin 56. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

VAN-E ÉLET A FACEBOOK UTÁN?

Napjaink egyik közismert szólása, hogy ha nem fizetünk egy áruért, akkor mi vagyunk az áru. Cikkünk apropója, hogy nemrég hekkerek feltörték és törölték magazinunk Facebook-oldalát. Egyértelmű jelzés ez mindenkinek, mennyire ki vagyunk szolgáltatva a csalóknak vagy az elérhetetlen ügyfélszolgálatoknak. Beszélnünk kell Mark Zuckerbergbirodalmáról, amely mára jóval több, mint közösségek hálózata.

novemberi-lapajanlo-facebook.jpg

Ollé Tamás írása a magazin 16. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

MI A BAJ AZ ERŐS NŐKKEL?

Ma a nő azt gondolja, hogy csak egyféleképpen lehet erős: úgy, ahogy a férfi. (Csakhogy ő ám nem férfiból van.) Nem véletlen, hogy a kiégés ma több nőt érint, mint férfit. Hogyan legyünk hát erősek? Mit tehetünk azért, hogy erőnk áldás legyen, ne pedig átok? Lelkes Éva (Dunaszerdahely) női mentor és coach válaszol a kérdéseinkre.

novemberi-lapajanlo-eros-no.jpg(© Gemmy Woud-Binnendijk)

Riportunk a magazin 18. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

IDŐMENEDZSEMENT ÉS ÉLETEGYENSÚLY

Ülünk a mítingen, a felettesünk magyaráz. Eladások, elégedettség, hozam...Vajon hogy érzi magát Sári az oviban? – tépelődünk. Egyáltalán jó döntés volt közösségbe vinni? Azt a fél évet talán még kibírhattuk volna otthon... Tegyük a szívünkre a kezünket: hányunknak ismerős a szituáció? Hányan lavírozunk nap mint nap a szerepeink közt, s próbálunk meg társként, anyaként, dolgozó nőként versenyt futni az idővel? „Én nem a munka-magánélet egyensúlyban, hanem az életegyensúlyban hiszek!” – mondja dr. Zolnay Judit üzleti coach (Budapest), aki 25 éven át dolgozott nagyvállalatoknál és nemzetközi cégeknél.

novemberi-lapajanlo-idomenedzsment.jpg
(© Tanaka Tatsuya)

Cikkünk a magazin 23. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

FERGETEG – AZ EXPERIDANCE ELŐADÁSA SISIRŐL

Ritka tánccsemegét láthatott nemrégiben a dunaszerdahelyi közönség Sisi magyar királynéról az ExperiDance Tánctársulat előadásában.

novemberi-lapajanlo-experidance.jpg

Képeink a magazin 26. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

MIÉRT ÉPPEN SISI?

Sisi a Habsburg-ház Dianája volt. A nők imádják, rengetegen indulnak el a nyomában, s járják be életének állomásait. Miért szeretjük Sisit?

novemberi-lapajanlo-sisi.jpg

Írásaink a lap 28. oldalán kezdődnek.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

HOGYAN KÉSZÍTETT FEL AZ ANYUKÁM ARRA, HOGY MAJD NŐ LESZEK?

Életem meghatározó traumája volt, amikor 13 éves koromban megjött. A bajom. Így mondtuk mi még akkor, ilyen negatív felhanggal. Így, ebben a megközelítésben vettük át az előttünk levő generációtól azt, hogy a menstruáció valami rossz dolog. Engem eleve szorongással töltöttek el a kamaszkori testi változások, és a rossz érzést még tetézte, hogy nem tudtam, mi történik velem. Egyszóval „nem voltam rá felkészítve”.

novemberi-lapajanlo-felkeszites.jpg

Cikkünk a magazin 34. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

MIÉRT BAJ, HA A PORNÓ VILÁGOSÍTJA FEL A GYEREKEKET?

Előbb a szex, aztán a szerelem. A pornó felállít egy szabványt: mi az, amit csinálni kell. Hatása óriási, mert a mai fiatalok online szerzik ismereteiket a szexről. És nincs határ és mérték. Ami azért is veszélyes, mert az emberi agy és test nem így van „behuzalozva”: például ha sokat eszünk, elcsapjuk a gyomrunkat, meghízunk és belebetegszünk a dőzsölésbe. Hasonló a helyzet a pornóval is.

novemberi-lapajanlo-porno.jpg

Cikkünket a magazin 36. oldalán olvashatják.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

PETESEJT CSAK EGY VAN...

Bizony ám! Minden lánygyermek meghatározott számú petesejttel születik – életünk során nem lesz belőle több, nem termelődnek újabb petesejtek. Ezért a számuk az életkorral csökken.

novemberi-lapajanlo-petesejt.jpg

Összeállításunk a magazin 38. oldalán található.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

A HORMONOK BŰVÖLETÉBEN

Miért lenne fontos, hogy minél többet tudjunk a hormonjaink működéséről? Miként befolyásolják a női hormonok az agyunk tevékenységét és fordítva? Többek közt erről kérdeztük dr. Katona Renáta szülész-nőgyógyászt (Budapest), a FEME alapítóját. A Felelősen Magadért mozgalom célja, hogy a nőket hiteles szakmai információkkal lássa el.

novemberi-lapajanlo-homronok.jpg

Riportunk a lap 41. oldalán olvasható.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

A CIPŐTERVEZŐ

– Hű! – szalad ki a számon, ahogy belépek a kis műhely előcsarnokába. Az utcafrontra néző, hangulatos kirakat és a benne helyet kapó cipellők előrevetítik, hogy odabent különleges élmény vár ránk. Mintha a legmenőbb dizájnboltban lennénk! Pedig Dunaszerdahelyen vagyunk, Németh Serbák Zsuzsanna (37) cipőtervező birodalmában.

novemberi-lapajanlo-cipotervezo.jpg

Interjúnk és csizmás összeállításunk a magazin 43. oldalán kezdődik.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

FŐZŐISKOLA A FARMON

,,Jól megkínzott ez a hagyma!” – jegyzem meg a körülöttem állóknak, miközben pontosan tudom: szipogásomnak semmi köze a hagymához. Hisz ugyanezekkel a könnyekkel küzdöttem, amikor életemben először jártam tengernél, vagy amikor lefutottam az első tíz kilométeremet. Álmomban sem gondoltam volna, hogy legközelebb egy főzőtanfolyamon élek majd át hasonló eufóriát. Tanító séfjeink Czucz Peti és Bindics Imre voltak.

novemberi-lapajanlo-fozoiskola.jpg

Olláry Ildikó riportja a magazin 50. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

NŐ, MINT ESŐBEN A GOMBA

Gyerekként az egyik kedvenc mesém a Hupikék Törpikék volt. Igazi csapásként ért, mikor a felnőttek közölték: az aranyos, pöttyös, piros kalapos gomba, melyben a törpök laknak, a valóságban mérgező, ráadásul a rettenetes légyölő galóca nevet viseli. Lelkesedésem szertefoszlott, majd közel három évtizedet éltem le úgy, hogy gombákkal csak a tányéromra tévedő csiperke képében találkoztam. Mígnem anya olyan gombakrémlevest tálalt elénk az egyik vasárnap, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána. „Mitől ilyen finom?” – álmélkodtunk, mire kiderült, hogy egy gombaőrleménytől. Így jutottam el a csodafűszer készítőjéhez, Németh Simonához (29), aki gyermekkora óta elkötelezett hobbigombász. 

novemberi-lapajanlo-nemeth-simona.jpg

Riportunk a magazin 58. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

ESIK AZ ESŐ, HAJLIK A VESSZŐ... MI PEDIG KILOVAGOLTUNK

Szőgyén szélén vagyunk, ezt a részt egyébként Németszőgyénnek is nevezik. Tánya Szász Šuchaňová a férjével együtt vezeti itt a lovasiskolájukat, amely rendszeresen hirdet lovas túrákat.

novemberi-lapajanlo-lovastura.jpg

Cikkünk a magazin 60. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

BAKTERHÁZ AZ UTOLSÓ

Beborult az ég, szürkévé vált a kékje. Vállunkra vettük a batyut, és elutaztunk egy Ipoly menti faluba. Vonattal. Az ipolygalsai átkelőnél még mindig bakter vigyáz a közlekedőkre. Olyan, mintha a sínek mentén megállt volna az idő... Fő vasútvonalon ez az egyetlen kézzel működtetett bakterház Szlovákiában! A mai napig úgy néz ki, mint 100 évvel ezelőtt. Befütyül a vonat az ipolygalsai bakternak...

novemberi-lapajanlo-bakterhaz.jpg

Riportunk a magazin 64. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

MIT TUD A MEYKE DIVATMÁRKA?

Rúzsozással indult, és örömködő pezsgőzéssel ért véget Meyke bemutatója Rimaszombatban, ahol a divatérzékeny közönség megismerkedhetett új kollekciójával. Az est üdítő újdonsággal szolgált azoknak, akik már rég láttak gömöri kézi csomóshímzést: Meyke ruháit ugyanis Gömör motívumai ihlették.

novemberi-lapajanlo-meyke.jpg

Képeink a magazin 68. oldalán.

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

WLF FASHION SHOW ­– A FEKETE DIVAT

Aki manapság elmegy egy divatfővárosba, például Párizsba, azonnal kiszúrja, hogy a színeknek pár hónapra leáldozott, mert az utcákon és a népszerű helyeken a fekete a menő. Ugyanezt láttuk viszont Dunaszerdahelyen, az immár sokadik alkalommal megrendezett WLF divatbemutatón, melynek ismét a MOL Aréna adott otthont.

novemberi-lapajanlo-wlf.jpg

Képeink a magazin 70. oldalán.

elofizetes_uj_no_0.png

Új Nő csapata
Cookies