Miért írunk ilyesmiről? – merülhet fel a kérdés az olvasóban. Elsődleges célunk, hogy megmutassunk: az OnlyFans egyetlen fiatalnak sem lehet karrier! Másrészt nem tehetjük meg, hogy elfordítjuk a fejünket.

Az OnlyFans annak a világnak a terméke, amelyik azt hirdeti, hogy a szex és a beleegyezés megvásárolható. A Covid alatt futott fel, s rengeteg embert vitt el odáig, hogy szexuális szolgáltatásokat kezdjen értékesíteni...

onlyfans-a-csallokozben-belso.jpg

Van, akinek azért is fizetnek, ha kimondja a megrendelője nevét, más pedig csak hobbiból rakja fel a képeit. A paletta színes. Barátnőm lánya egy szoláriumban kezdett el dolgozni, egy kis faluból jött fel a városba (Szerdahelyre). A klienseik között olyan lányok is voltak, akik az OnlyFansen keresték a pénzüket – és nem keveset. A tartalmakat nem ők gyártották. Vannak már fiúk, akik legyártják a videóikat, kapcsolatba lépnek a megrendelőikkel (mesélték). Ezek a fiúk hajtják az új lányokat, a piac már magát szervezi. Kérdés lehet még, miért keresik például az amatőr, rosszabb minőségű pornókat az emberek: úgy látszik, egy nem tökéletes testű ismerős több izgalmat jelent. Azt pedig, hogy rejtve mit kínál még egy amatőr tartalomszolgáltató, senki nem tudja...

A vágy kéjt kér...

...és kap az OnlyFansen, mindenképp. Az oldal a szexipar és a közösségi média hibridje – ahol nemcsak a celebek adják el a bájaikat, hanem a szomszéd lány és fiú is. S mindezt hatalmas átéléssel és természetességgel teszik. Az OnlyFans lett a Covid utáni éra műfaja. Azt állítják sokan, hogy a jelenséget nem lehet csak fekete-fehéren megítélni. Pedig csak így lehet. Az ember teste nem bocsátható áruba (mint ahogy a szerveinket sem adhatjuk el). Hogy miért? Csak azért, mert a lélek nem leválasztható a testről. Ha az ember a testét elkezdi üzletszerű kéjelgésre használni, abba egy idő után a lelke is tönkremegy. Valóban minden könnyebb volna, ha az a volna ott nem volna. De így van. Sem a lélek, sem a test nem felejt.

minden_reggel_ujno.sk.png

TE HALLOTTÁL MÁR AZ ONLYFANSRŐL?

Mit kell tudnunk az OnlyFansről? Sok fiatalkorú arra használja a platformot, hogy az aktképeit árulja rajta pénzért vagy ajándékokért... Fénykorát éli az OnlyFans. Rengeteg hírességgel, influenszerrel, de akár közeli és távoli ismerőssel összefuthatunk az oldalon – sőt, az sem megy ritkaságszámba, hogy az apa talál rá a saját gyermekére a platformon böngészve!

az-onlyfansrol-kezdo.jpg

Miképp működik a platform?

Az OnlyFans egy tartalomkészítők számára készült weboldal, amelyet pénzkeresésre használhatnak. A felállás klasszikus: követőik különféle előfizetői csomagokat vásárolhatnak meg tőlük – fotók, videók vagy „live stream” (élő internetes közvetítés) formájában. A témának csupán a képzelet szab határt: az ártalmatlan főzőcskézős, fitnesz- vagy zenés videók mellett nem gyermekeknek való tartalmakba futhatunk. Az OnlyFans növekedésének „kulcsmotorjai” ugyanis a felnőtt-tartalomgyártók voltak. (Magyarán ez annyit jelent, hogy a magukat vagy akár a piszkos bugyijukat áruló nők és a kukkoló férfiak.) Az oldal pedig tovább növekedett, amikor a rapper Cardi B, valamint Bella Thorneszínésznő is csatlakozott a platformhoz. Thorne ráadásul új OnlyFans-rekordot állított fel: 2020 augusztusában több mint 1 millió dollárt keresett a csatlakozását követő 24 órán belül.

Az OnlyFans és a reflektorfény

A brit gyökerekkel rendelkező oldal 2016-ban indult útnak, fénykorát azonban a karanténidőszak hozta el igazán. A platform az állástalan vagy otthonról dolgozó emberek Kánaánja lett, és felkapták az otthon ülő diákok is. A regisztrációs alsó korhatár hiába 18 év, az OnlyFanst nem elenyésző számú kiskorú veszi igénybe (s keres vele pénzt, hisz – durván mondva – egyre nagyobb a kereslet tinédzserekre).

Olvass tovább: Te hallottál már az OnlyFansről?

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

OLCSÓ LETT A SZEX... ÉS ITT AZ ONLYFANS IS

Ma már sokkal könnyebben lehet szexhez jutni, mint korábban. Nem csupán a szakemberek mondják, a férfiak is tudják, hogy a női test soha nem volt még ilyen olcsó, mert soha nem volt ennyire könnyen hozzáférhető. Szabadon lehet szexelni kapcsolaton kívül is, és senki nem szól meg érte.

Aki úgy gondolja, hogy nem helyes magunkat tárgyiasítani, az ezen a mai húspiacon nehezen boldogul. Ma már nincs udvarlás, már a harmadik randin elvárás a szex, néha extrákkal. S ez a harmincon túliakra is igaz, a negyvenes pasik pedig a huszonévesek közül válogatnak. Sok harmincas lány, aki eddig az iskoláival, karrierjével volt elfoglalva, kétségbeesve kérdi: hát hogy lesz így neki családja?

olcso-lett-a-szex-kezdo.jpg

Az olcsó szex egyértelmű tény – ma már tanulmányokat és könyveket írnak erről. A nőt nem kell többé eltartani, hisz már a nő is dolgozik, és az aktus következményeitől (a teherbeeséstől) sem kell félni. Azt majd a nő megoldja! Az a helyzet, hogy ami könnyen hozzáférhetővé válik, az veszít az értékéből. A női test is ilyen lett, leértékelődött. És a szakemberek szerint nem is a férfiak hozzáállása változott meg alapvetően – hisz ők mindig is azt szerették volna, ha szabadon hozzáférnek a még több szexhez, a még több nőhöz –, hanem a lányok és a nők változtak meg.

Azelőtt a női szexualitás kontroll alatt volt, a szemérmetlen lányokat kivetette magából a társadalom, a férfinak pedig gondoskodnia kellett asszonyáról, máskülönben a jó társaság kinézte. A nőt védelmezte a házasság intézménye, nem volt válás, a házasságon kívüli szex pedig tilos volt – a női szexualitás el volt fojtva, a hűtlenkedő nőre egyszerűen rásütötték, hogy „nimfomániás”.

Ma a nők is szabadon szexelhetnek, de nem alakítottak ki hozzá új játékszabályokat: mindenben a férfiakhoz idomulnak. A szexben ma úgy viselkednek, mint a férfiak. 

Ők is kezdeményeznek, lehetnek egyéjszakás kalandjaik – ők is rájátszanak arra, hogy a szex fizikai szükségszerűség, egyszerű élvezet, vagyis nincs benne semmi emelkedettség. Csak éppen a nőknek hosszú távon nemigen kedvez ez a felfogás, több szempontból sem. Az egyik oldalon ma mindent szabad, mégis nők százezrei maradnak fiatalon szex nélkül, mert elváltak. S ha újra szeretnék kezdeni a randizást, és komoly partnert akarnak, falakba ütköznek. A férfiak ugyanis rájöttek, hogy ezek a nők ki vannak szolgáltatva, a húspiacon pedig abszolút hátrányban vannak, de kell nekik a szex – így nem bajmolódnak virágcsokorral, vacsorameghívással. A nő úgyis siet, várja a gyereke, s mivel rájött, hogy többet nem várhat, egy idő után megelégszik a puszta szexszel is.

Olvass tovább: Olcsó lett a szex... és itt az OnlyFans is

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

SZEXKÉPEKBŐL KARRIER

„Könnyen jött pénz: ha őszinte akarok lenni, ennyit láttam az OnlyFansben!” – meséli a Csallóközben élő Peti (27), aki alkalmilag fitneszedző, emellett modellkedik. Peti egy ideig fontolgatta, hogy tartalomkészítőként regisztrál a platformra. Végül nem a jó erkölcse, hanem a társadalmi előítéletek miatt lépett vissza. Vajon miért érzi szükségét egy fiatal, hogy a meztelen képeit pénzzé tegye?

szexkepekbol-karrier-belso2.jpg

– Azt mondod, elgondolkodtál azon, hogy tartalmat készíts az OnlyFansre. Adja magát a kérdés: miért? 

– Őszintén? A könnyen jött pénz motivált. Hobbiból amúgy is modellkedem, az Instagramon több ezren követnek. Arra gondoltam, ha csak 100 előfizetőm lesz, az havonta akár egy ezrest is hozhat pluszban a  konyhára. Pornóvideókban nem gondolkodtam – maximum a boxerig vagy az aktig mentem volna el. De mivel félmeztelen képek amúgy is vannak fent az Instámon, a dilemmát inkább az okozta: „Kérjek-e értük pénzt?” Végül arra jutottam: hiába csábító a dupla vagy tripla kereset, mindent összevetve nem éri meg. Valahol nagyon nem mindegy, hogy egy divatmárkának vagy az OnlyFansnek áll-e aktot az ember...

– Felmérted a kockázatokat? 

– Amit az internetre feltöltesz, az ott is marad, és az OnlyFans-es múlt azért nagy stigma az ember homlokán. Ha kitudódik, automatikusan betesznek egy skatulyába, amiből – lehet belőled tíz év múlva a legkiválóbb orvos – akkor sem szabadulsz. Mondjuk, én ezzel nem értek egyet: szerintem nem ez alapján kellene megítélni az embereket, de attól még a társadalmi berendezkedés ilyen. Másrészt hiszek magamban és a  képességeimben annyira, hogy azt a pénzt rendes munkával is meg tudom keresni.

Az OnlyFans elsősorban azokra a fiatalokra veszélyes, akiknek nincs jövőképük, és ebben látják az egyetlen kiugrási lehetőséget.

– Feltételezem, ha valaki erre adja a fejét, onnantól kezdve nincs megállás. Az előfizetőknek egyre több és több kell... 

– A könnyű kereset be tudja szippantani az embert. A tartalomkészítő pedig ilyenkor mindent megtesz, hogy kiszolgálja a közönségét. Kezdi egy-két fotóval, aztán a videók is bejönnek a képbe, végül azon kapja magát, hogy pornóvideót forgat egy másik OnlyFans-essel. Hiszen a dupla követőbázis dupla pénzt jelent... Sőt: még csak pornóvideónak sem nevezném ezeket a felvételeket, mert a pornó legalább megrendezett. Ott egy egész stáb felügyeli, komponálja meg a jeleneteket, itt viszont a saját operatőröd vagy: kvázi a bőrödet viszed a vásárra. És persze nem állhatsz le, hiszen ha abbahagyod, pénzed sem lesz... Illetve a legtöbb ember el sem jut addig, hogy ebből sok pénze legyen. Aki nem celeb vagy nincs több ezer követője, nehezen fut be OnlyFansen.

Olvass tovább: Szexképekből karrier

Új Nő csapata
Cookies