… nem bánt az, csak megkóstol. Koronavírus ide vagy oda, így nézett ki a húsvét előtti hétvége egy kisvárosban, amelyik a karantén jármát nyögi.

A nagy boltok nyitva, és nyitva vannak a kis boltok is, a vásárlók egymás nyakában pakolnak a kasszáknál, a parkolók és az utak tele kis és nagy kocsikkal, a nagy bútormarketbe árut hoz egy hosszú kamion, az építőmunkások maszk nélkül dolgoznak a "gazdagréti" lakótelepeken… 

nem-felunk-a-farkastol-8.jpg

Na és a temető! A temetőben idős hölgyek sírt mosnak, gyertyát gyújtanak, trécselnek, mellettük sírkövet állítanak a sírkövesek… Egyedül a szabadidős biciklisek vannak tetőtől talpig befedve, fekete védőruhában bicikliznek, mindenki másnak könnyű a lég.

A levegőben a tavasz lejt táncot, és szemét terem az árkokban. Fogadjunk, hogy a karantén végére szemétvirág nő majd az út mellett…

Kitaláltuk a „maradj otthont” úgy, hogy kint is vagyunk, és bent is vagyunk. Húsvét előtti hétvégén ebben a kisvároskában sokan nem hitték el, hogy eljön majd a farkas. (A dunaszerdahelyi körképet Dömötör Ede fotózta.)

hirlevel_web_banner_2_398.jpg

–nagyvendégi–
Kapcsolódó írásunk 
Cookies