Egy húszéves lányra még legalább öt plasztikai műtét vár, ha ragaszkodik a műmelléhez...

A csendes szivárgás a legveszélyesebb! A szilikongéllel töltött implantátumnál a szakadás nem mindig jár azonnali tünettel. A szilikon sűrűbb, mint a sóoldat, a mellben marad, míg ki nem műtik onnan. Testidegen anyag, ezért nem szívódik fel. Ritkán a testbe is elszivároghat, a gélből csomók alakulhatnak ki, majd hegszövet – tok – keletkezik körülöttük. A szervezet így próbál védekezni ellenük...

melltartos-indito_0.jpg

COVID-mellek

A plasztikai sebészek ma csúcsra járnak. Járvány van, a lányok ráérnek, és bejelentkeznek plasztikára. Születésnapra, évfordulóra is trendi ajándék a mellimplantátum. A pletykalapok arról cikkeznek, hogy „szelfibetegség“ miatt fekszik kés alá olyan sok lány. A plasztikai sebészek naptára fél évre előre tele van. Pedig az implantátum nem örökös, ezt a szlogent örökre felejtsük el! 

Tegnap az osztálytársam lánya arról panaszkodott, hogy olcsóbb fajta sóoldatos implantátuma van. Három hete kiszakadt és szivárog. Jár leszívatni, de nincs pénze cserére...

Veszélyek

Az implantátum lecsúszhat a mellkas falán, ez a gyakoribb rendellenes helyzet, valamint oldalra, a hónalj irányába vagy a dekoltázsba. Ez a hiba főként a sima felületű implantátum esetében történhet meg.

Hullámosodás
A mellimplantátum körüli redők, ráncok láthatók, tapintással érezhetők. A rippling jelenség egyik leggyakoribb oka, ha a páciens nagyon sovány, ezáltal csak nagyon vékony szövetek fedik az implantátumot.

hirlevel_web_banner_1_216.jpg

A mellbimbó érzékenységének az elvesztése
A mellszövet feszülése, az érző idegek megnyújtása károsíthatja a mellbimbó beidegzését. Általában a műtétet követő hónapokban a beidegzés spontán rendeződik.

Tudni illik!
A könnycsepp alakú szilikonzacskók a természetesebbek, a plasztikai sebészek mégsem ezeket ajánlják. Általában a rekonstrukciós műtéteknél alkalmazzák csak a könnycsepp alakú implantátumot, esztétikai okból végzett műtéteknél a kerek a „menő“. Amennyiben a páciens rendelkezik némi mellel, a cseppforma megnyújthatja, eltúlozhatja a természetes hatást.

KIFAKADVA

Két tábor van: a vakmerőké és az óvatosaké. Aki vakmerő, ötös implantátumot is beoperáltat magának. Alig túllépve a 18-at! A másik tábor óvja a fiatal lányokat: „Ejnye, nem féltek?! Hiszen nem fogtok tudni szoptatni.” Egyiknek sincs igaza, vagyis mint általában, az igazságot valahol a két véglet között kereshetjük, az arany középúton.

keses.jpg

Az ijedősöknek nincs igazuk: implantátummal is gyönyörűen lehet szoptatni. A gondok utána kezdődnek. Hisz a mellmirigy a szoptatás alatt begyulladhat, az anyuka fej, közben manipulál a mellével, masszírozza – a sokat nyomorgatott implantátum már nem lesz olyan, mint előtte volt. Ezért sok orvos szülés után cserét ajánl.

Mára kiderült, hogy szoptatás után harminc százalékkal megnőhet a tokzsugor veszélye. A másik probléma: az implantátum néha kifakad, és sok nő testében szilikoncsomók vándorolnak ide-oda. Az orvostudomány ezzel nem foglalkozik, vagyis nemigen tudják, hogy később mi történik ezekkel a csomókkal... Talán túl kevés idő telt el még az első beültetések óta, hogy ilyen kevés a tapasztalat? (Vagy nem is kutatják?) A plasztikai műtétek száma mára nagyon megnőtt. Egyre több lány növeli a kebelméretét mellnagyobbító műtéttel, s ezzel arányosan nő a problémás esetek száma.

Olvasd tovább Kés alatt, kés után című cikkünket! 

–ando, nagyvendégi–