Rosszul hangzik, és általában már attól is mérgesek vagyunk, ha valaki mellettünk konstatálja, hogy már nincs sok hátra a nyári napokból. Lecsitítjuk, és sóhajtunk. Tudjuk, hogy igaza van, de nem akarjuk elfogadni. A nyár az mégiscsak nyár! Szabadabb, boldogabb, fényesebb. Nyáron teleszívjuk magunkat energiával. Ezek a hónapok a nyaralás hónapjai, amikor úgy érezzük, hogy igen, mi is megérdemeljük a kikapcsolódást!

Ekkor bekövetkezik a nagy bumm, és rájövünk, hogy tényleg hidegebbek lesznek az éjszakák, és rövidülnek a nappalok. Itt van a mumus szeptember, a gyerekek újra iskolába mennek, az utak zsúfoltabbak, az emberek pedig komorabbak. Éljen! Mégis mit tehetnénk ez ellen? Hiszen ez az őszi melankólia valószínűleg minket is utol fog érni. Íme, néhány tipp, mielőtt teljesen eluralkodna rajtunk a lehangoltság!

nyaruto-kezdo.jpg

Figyelemelterelés

Az első helyen kell említenünk a figyelemelterelést. Ha a gyerek iskolába vagy oviba megy, van mire koncentrálni. Füzetek, könyvek, busz- és vonatmenetrendek, mindent át kell nézni, be kell szerezni. Mivel mindez az élet velejárója, igyekezzünk örömmel készülődni, így a gyermek sem fog csüggedni, hogy újra az iskolapadban találja magát.

Ha nincs gyermekünk, tervezzünk a hétvégére vagy a közeljövőbe egy kis kiruccanást, családi összejövetelt vagy egy baráti vacsorát.

Hangulat

Nyáron sokkal szabadabbak és engedékenyebbek vagyunk. Ezt a jó szokásunkat később se hanyagoljuk! Legyünk lazábbak és ugyanolyan türelmesek egymáshoz, mint a napsütötte és mosolygós napokon. A humor a komor hétköznapokon sem kerül ki bennünket, csak sokszor nem vesszük észre, vagy épp nem tudunk magunkon nevetni. Fel a fejjel!

Apró figyelmességek

Fáradékonyabbak, morgósabbak és kedvtelenebbek leszünk a hideg időjárástól. Éppen ezért próbáljunk meg jobban odafigyelni a másikra. Családtagjainkkal, rokonainkkal, barátainkkal és kollégáinkkal is próbáljunk kedvesek maradni. Süssünk egy jó süteményt, és vigyünk belőle kóstolót a munkahelyünkre!

web-bannerek-instagram.jpg

Egynapos programok

Ha nagyon nehezen rázódunk vissza a szeptemberi őszi hideg napokba, akkor hétvégére tervezzünk egynapos programokat. Várak, arborétumok, múzeumok, egy jó mozi, és máris könnyebb az őszi világ szürke súlyát cipelni.

Derzsi Bernadett
Cookies