Egy toszkán hangulatú kertben, olajfák és cserepek között mutatjuk be a hálószobai viseletet: a titkos, csakis avatott szemek számára látható „fehérneművilágot”.

Főszerepben a nő teste, amely minden megjelenésében szép lehet, karcsún és teltkarcsún is, a hangsúly az ápoltságon van.

olajfak-kozott-kezdo.jpg

A neglizsé furcsamód a francia negligée (elhanyagolt) szóból ered – és az 1800-as évekből. Mikor is a nők szűkített derekú gálaviseletén kívül minden más – az utcai, az utazó és az otthoni – ruházat bővebb szabású volt, egybeszabott felsővel és szoknyarésszel.

Később már inkább csak az otthoni öltözéket illették ezzel a szóval, századunkra pedig csak a hálóruhát, valamint az arra felvett házi köntöst.

Napjainkra eme kifejezés a szexi, rövid állású, sokat sejtető, hálóingszerű cukiságokat jelenti, melyek sokkal inkább csábításra, mintsem alvásra készültek.

olajfak-kozott-7.jpg

Fehér pamutban a kényelemé a főszerep. Használhatjuk otthoni viseletnek vagy alvóruhának nyárra. (Fehérnemű: LARA.)

olajfak-kozott-1.jpg

Kislányosan cuki, apró virágos fehérnemű is legyen a fiókban! Bordázott pamut alapanyaga szépen simul a testre, és nem nyúlik ki, mert a bordák visszaugrasztják.

olajfak-kozott-2.jpg

Otthoni teszek-veszek műveletekhez éppúgy alkalmas a nadrág-köpeny együttes, mint alvóruhának az alsó része. Barackos-púderes árnyalata örök érvényű, a 30-as évek nagyasszonyai, filmcsillagai által ihletett darabok.

olajfak-kozott-9.jpg

Szivaccsal formázott, csipkés virágapplikációkkal díszített, háromszögmelltartós – francia bugyis szett. Ha fehérneműnk rokokósan díszes, úgy pongyolánk legyen kevésbé az! Egy fehér, sima felületű szaténköpenyke szebben keretezi és emeli ki az alatta látható részletgazdagságot.

olajfak-kozott-5.jpg

Tollboa az ujjakon, szatén hullámzás a bőrön. Ez a neglizsé félreérthetetlenül provokatív. Pettymintás rátétes fehérneműszettet rejt, vagy még inkább keretez.

olajfak-kozott-4.jpg

Miben szeretünk leginkább ágyban hempergőzni? Bő, lenge, spagettipántos topocskában, hozzá boxeralsóhoz hasonlatos rövidnaciban. Csipkeszegélyes, selyemszatén hálóruhánk csábos és kényelmes egyszerre.

olajfak-kozott-8.jpg

Olajfák árnyékában csupa sejtelemben és neglizsében.

olajfak-kozott-3.jpg

olajfak-kozott-6.jpg

olajfak-kozott-10.jpg

• Helyszín: Nagybudafa 12. • Modell: Takács Rebecca (Somorja), Sabrina Bouri (Libanon) • Fehérnemű: LARA • Fotó: Dömötör Ede

minden_reggel_ujno.sk.png

Kapcsolódó írásunk 
Cookies