Utánajártunk, kinek a kezében szépülhetünk biztonságosan, kik végezhetnek ma jogszerűen szájfeltöltést, szúrhatnak botoxot.

A kozmetikus a felhámig dolgozhat ...az orvos a felhám alá tölt.

olcso-botox-hig-leve-kezdo.jpg

1

Túl fiatalon kezdjük az agresszív kezeléseket, a botoxot, a hi-aluronsavas arcformázást – vagy épp túl későn. A túl későn elkezdett kezelések sem hoznak eredményt, ilyenkor aztán már csak sebészeti műtétek jöhetnek szóba. Sokan azt mondják: Majd ha elmúlok ötven, majd akkor botoxoltatok... Ellenben bizonyos kor fölött megváltozik a csontszerkezet, átrendeződnek az arcban a zsírpárnák, megereszkedik a bőr, az izmok, s a szövődmények száma is emelkedik. (Csontritkulás esetében például a csont alá kerülhet a botox, s ebből is származhat a szemhéj megereszkedése.)

2

Az esztétikai beavatkozások nem egyszeri beruházások – az öregedéssel veszik fel a harcot, s mivel az öregedés folyamatos, ezeknek is folyamatosaknak kell lenniük. A legfontosabbak mindig a bőrminőség-megtartó kezelések. (S ez nem a botox vagy a hialuronsavas töltés.)

olcso-botox-hig-leve-ill.jpg

3

Mindig fontos egyeztetni a szakemberrel – nem hasznosak a hozott fotók, mert minden arc egyedi. Emellett: a formázásnál nem kell szigorú szimmetriára törekedni, mert az életben semmi sem szimmetrikus, így az arcunk sem az. Gyakori, hogy magas, világos típusú nő behozza Penelope Cruz képét vagy a nagy divatdiktátorok, Kardashianék fotóit: nos, rájuk sohasem fog hasonlítani.

4

Soha semmi nem elég! Mikor a ránc már végre eltűnt, de ez a lógó bőr meg micsoda...?! Ez az elégedetlenség oda fog vezetni, hogy egy idő után egy szörnyre fogunk hasonlítani.

Igen, a sebészeti és az esztétikai formázás remekül sikerült, csak épp az összhatás borzasztó. Ezért fogadjuk el a korunkat!

5

Muszáj azt is elfogadni, hogy vannak hibáink, mert emberből vagyunk, s nem vagyunk már húszévesek. Ne a laikusok, az önsegítő közösségi csoportok megmondóembereinek a tanácsaira hallgassunk (hisz náluk nincs szakmai kontroll). Konzultáljunk helyettük akár három-négy orvossal, a végén csak megtaláljuk az emberünket.

6

Nem tudjuk elfogadni a nemet! A nemnek ugyanis sok oka lehet. Az is hiba, ha egyfajta kezeléshez ragaszkodunk: volt egyszeri szájfeltöltésünk, jól néztünk ki, s azontúl csak a szájfeltöltéshez ragaszkodunk. Pedig az idő telik, arcunk változik, s egyféle beavatkozás nyilván nem elegendő az arcfiatalításhoz. Mindig az egész arccal kell foglalkozni!

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

MENNYIRE LESZ TARTÓS A TÖLTÉS?

Ez függ az anyag minőségétől, mivel különböző minőségű és árfekvésű anyagok vannak a piacon. Plusz függ az anyagcserétől, az életmódtól és sok mástól is (a párás levegő például csökkenti a tartósságot).

mennyire-lesz-tartos-a-toltes-kezdo.jpg

Léteznek könnyebb és nehezebb hialuronsavak: a tartósak értelemszerűen nehezebben oldódnak. Ráncfeltöltésnél a ráncok alá fecskendezve térfogatot pótolnak; a szájba vagy a szem alá viszont nem applikálhatnak kemény, tömör hialuronsavat, mert ott vékony a bőr.

A hatás is nagyjából fél évig tart. A kontúrok kiemeléséhez tartósabb készítményeket használnak, ezek akár egy évig is bírják

Kizáró okok

A botoxnál kezelést kizáró oknak minősülnek az izom- és idegbetegségek, az epilepszia és a szoptatás. Ha valaki például allergiás a méhcsípésre, nagyobb eséllyel produkál allergiás reakciókat kezelés közben vagy után.

Olvass tovább: Mennyire lesz tartós a töltés?

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

EBÉDSZÜNETBEN BOTOX

Utánajártunk, kinek a kezében szépülhetünk biztonságosan, kik végezhetnek ma jogszerűen szájfeltöltést, szúrhatnak botoxot.

A múltkor a benzinkúton a pénztárosnő bizalmasan a kezembe szúrt egy reklámcédulát. Sógornője, aki négy éve elvégzett egy kozmetikusi gyorstalpalót, hialuronsavas beavatkozásokat végez. Több mint sikeres, nézzem csak meg az arcát! (Mármint a pénztárosnő arcát.) Az anyag pedig nála, mármint a sógornőnél a legolcsóbb a városban – a fillereket az internetről szerzi be. A vendégek egymásnak adják a címét. Esete nem egyedüli.

ebedszunetben-botox_kezdo.jpg

Eső után a gomba

Egyre több a rosszul elvégzett arcesztétikai beavatkozás. Vidéken szakképesítés nélküli „szakemberek“ dolgoznak, értsd: a kozmetikus a szalonjában szájat tölt vagy botoxot szúr. Sok esetben orvosról van szó, aki ily módon egészíti ki a keresetét, de mivel nem bőrgyógyász, nem ez a fő praxisa. És a végeredmény förtelmes lesz. Gond esetén a biztosító sem fizet, mert doktorunknak nincs működési engedélye... Ezért nem egy esetben sokkal drágább lesz ez az olcsóbbnak hitt megoldás.

A szakképesítés nélküli „specialisták“ ugyanis sokszor a feketepiacról beszerzett anyaggal dolgoznak, s a végeredmény: becsomósodott száj, lefittyedő ajak vagy szemhéj. Jó esetben. Rossz esetben akár szövetelhalás is bekövetkezhet az arcon.

A barátnőmnek egyszerre szúrtak botoxot a szem körüli ráncaiba, és adagoltak hialuronsavat. Bedagadt a szeme, azonnal fel kellett oszlatni a hialuronsavat. Tűvel dolgozni ugyanis felelősség! A hialuronsavas injekciónál eret érhet a tömény gél: és ez mindenkinél, még a legprofibb orvosnál is előfordulhat.

Ha nem veszik észre időben, hogy megszűnt a vérellátás, szövetelhalásra is sor kerülhet. A szakorvos ezért mindig tart magánál egy speciális enzimet, amelynek savoszlató hatása van: ilyen esetben is ezt kell alkalmazni.

Olvass tovább: Ebédszünetben botox

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

MINDENT TUDSZ A BOTOXRÓL?

Mindannyian emlékszünk Sylvester Stallone „szétbotoxolt” fejére, amitől pontosan úgy nézett ki, mint egy viaszbaba. Ő az elrettentő példa – ezzel szemben azonban a botox gyönyörű megoldást is jelenthet! Milyen anyagról van szó, ki alkalmazhatja, és hogyan érdemes belevágnunk egy kezelésbe? Cikkünkből megtudhatják!

botox-kezdo.jpg
(© Sven Barucha)

Mi az a botox?

Az első és legfontosabb tisztázandó dolog a botoxkezeléssel kapcsolatban: hivatalosan botulinum toxinnak nevezzük, ugyanis maga a botox valójában egy márkanevet takar. Az első piacra dobott készítményt nevezték Botoxnak, s ennek köszönhetően a mai napig így ismeri a világ.

Magát az anyagot, vagyis a toxint egy Clostridium botulinum anaerob nevű baktérium termeli, mely a botulizmus nevű betegségért is felel. (Ez egyfajta ételmérgezés, melyet leggyakrabban a nem megfelelően tartósított élelmiszerek okoznak, s a mai napig dokumentálnak előfordulási eseteket.)

Az orvoslással kapcsolatban a botulinum toxin először a neurológia területén jelent meg: itt valamilyen agyi sérülés, trauma kezelésére használták a tartós görcsös állapot megszüntetésére. Hamarosan azonban észrevették, hogy azon az oldalon, ahol a pácienseket ezzel kezelték, kevésbé váltak láthatóvá az öregedés jelei, így kísérletezni kezdtek a botulinum toxin szépészeti felhasználásával is.

Maga az anyag már 1989 óta forgalomban van, 2002-től pedig szépségipari felhasználását is engedélyezték, így kijelenthető, hogy a lehetséges, ritkán felmerülő mellékhatásokat is sikerült kiszűrni.

Hogy működik a botox?

Maga a botulinum toxin valójában egyetlen dolgot akadályoz meg a testben. Az információ nekik köszönhetően nem jut el a mozgatóidegtől az izmokig, így azok relaxált állapotba kerülnek, s nem érzékelik, hogy bármiféle dolguk lenne.

Olvass tovább: Mindent tudsz a botoxról?

elofizetes_uj_no.png

–nagyvendégi–
Cookies