Itt a nyár, ami a fesztiválok és a hajnalig elnyúló bulizások kezdetét is jelenti. Ilyenkor pedig minden megengedett, ami extravagáns, trendi, feltűnő és polgárpukkasztó.

Ha elég bátor vagy, és bevállalós, valamint nem félsz a rácsodálkozó tekintetektől, inspirálódj az idei év legőrültebb szépségtrendjeiből! 

orult-trendek-szivarvanyos-szemoldok.jpg
(© Haley Rivera)

Szivárványos szemöldök

Ha azt gondolnád, hogy a szivárványszín csupán a hajfestésben hódít, ki kell hogy ábrándítsunk, ugyanis az idei nyár legújabb őrülete a szivárványszínű szemöldök! Az interneten már több oktató videó is kering, amelyben elleshetjük a tökéletes szivárványszínű szemöldök elkészítésének fortélyait.

Egy ilyen színpompás szemöldök előállításához különböző színes rúzsokra és szemhéjpúderre lenne szükség, viszont erre a sminktechnikára azóta külön piac is épült! Kat von D, a híres amerikai tetoválóművész sminktermékei között szerepelnek a ragyogó színárnyalatú, magas pigmenttartalmú, tartós és vízálló szemöldökgélek (Kat Von D 24-Hour Super Brow Long-Wear Pomade), amelyekből válogathatunk kedvünk és hangulatunk szerint!

Habár nálunk még teljesen elképzelhetetlen, külföldön már a férfiak is rabjaivá váltak a szivárványos szemöldökőrületnek. 

Királyi csók

Ez az év Harry herceg és Meghan Markle esküvőjétől volt hangos. Portréik azóta is ott virítanak a tányérokon, poharakon, pólókon, bevásárlótáskákon, sőt még a fürdőruhákon is. Nem kellet sokáig várni, és a királyi esküvő lázba hozta a beauty bloggereket is. Jazmina Daniel sminkművész egyenesen a száján örökítette meg a szerelmes pár hitvesi csókját, mi pedig ámulva nézzük az esküvői kép tökéletes precizitással kidolgozott apró kis részleteit. Wau! 

orult-trendek-szaj.jpg
(© Jazmina Daniel)

A kobaltkék az új fekete!

Kim Kardashiant lehet utálni, azonban egy dolgot el kell ismerni: sminkje minden alkalomkor tökéletes, megújuló és trendi. Ezen nem is csodálkozunk, hiszen a szelfikirálynőt már hosszú ideje a tehetséges fiatal sminkmester, Mario Dedivanovic sminkeli. Ez év áprilisában mutatták be legújabb közös sminkkollekciójukat, amelynek szemfestékpalettáján – a KKW X MARIO 10 Pan Eyeshadow Palette-n - szerepel ez az erősen pigmentált kobaltkék, avagy pávakék árnyalat, ami pedig egy újabb divathullámot indított el a lányok/asszonyok körében.

A kobaltkék vékony, finom tusvonalként is felvihető, de a felső szemhéjra alkalmazva is dögös hatást érhetünk el. Ha akarjuk, akár teljesen mellőzhetjük is a fekete szempillaspirál és szemhéjtus használatát. Sminkelés közben azonban ügyeljünk a kék szín árnyalatára, illetve olyan változatot használjunk, ami a legjobban illik a szemszínünkhöz, hogy ezzel szépen kihangsúlyozzuk azt.

orult-trendek-kobaltkek.jpg
(© Mario Dedivanovic / Kim Kardashian)

Szivárványos vs. holografikus haj

Az idén még mindig hódítanak a látványos színes frizurák. A 2017-ben berobbant szivárványos hajtrend azonban már a múlté, helyette az éven már csak részletekben bukkannak elő a hajban a friss tavaszi hangulatú pasztellszínek. Egyeseknek a hajtöveken jelenik meg a szivárványos csíkozás, de a szivárványos frufru is divatos és menő külsőt kölcsönözhet.

orult-trendek-szivarvanyos-haj.jpg
(© sparkonus.com)

Ha valaki még ennél is extrémebbet szeretne kipróbálni, az az idei fesztiválszezonra bevállalhatja a holografikus frizurát! Ez az egyedi hajtrend leginkább a platina- és fehérszőke alapon mutat jól, mivel a rózsaszín, lila, kék, avagy sárga szín pasztellárnyalatai keverésével és rétegezésével érhető el.

Mivel egy elég bonyolult hajfestési technikáról van szó, melyben fontos a színátmenetek tökéletes kidolgozása, így semmiképp sem ajánlatos vele otthon experimentálni, inkább bízzuk magunkat szakemberre, aki egészen biztosan csodálatos pasztellszínű hajkoronát varázsol majd a fejünkre.

orult-trendek-holografikus-haj.jpg
(© Guy Tang)

Ha pedig nem szeretnél efféle színes változások mellett tartósan elköteleződni, próbáld ki a L'Oréal Professionnel Colorful Flash „haj-smink” termékeit, amelyekkel exkluzív színárnyalatokra festheted be a hajadat, a festék pedig egyetlen hajmosás után el is tűnik.

Fogalakú műköröm

Talán ki lehet mondani, hogy az év legborzalmasabb trendjei közé sorolható a fogalakú műköröm, amely vírusként terjed az Instagramon. Egy orosz műkörmös hálózat (Nail Sunny) volt a hófehér fogalakú körmök megalkotója. Habár a videót tényleg fénysebességgel osztották meg, azt azonban már nem tudjuk, hogy ennek hatására mennyien igényelték az ilyesféle műkörömépítést. A cég Instagram-oldalán egyébként több más műköröm-különlegesség között is szemezgethetünk.

orult-trendek-fog-korom.jpg
(© Nail Sunny/Instagram)

Halfarok szemöldök

Hogy mi volt ennek a galaktikus szemöldökformának a célja, máig nem világos, de valahogy nem lepődtünk meg azon, hogy a már-már sci-fibe illő szépségtrend rajongóinak száma azóta is rohamosan növekszik. Elkészítéséhez nincs szükségünk másra, mint szemöldökformázó zselére, kis korrektorra és egy jó adag merészségre!

A halfarok szemöldök lényege, hogy a szemöldök egy részét elrejtjük, miközben külső végét kétfelé nyitjuk. A másik vonal formája legyen hegyes, esetenként picit ívelt, és egy hal farkához hasonló.

Habár ezt a fajta sminktechnikát biztosan ne állásinterjú során vessük be, azonban egy forró nyári buli alkalmával garantáltan a társaság koronázatlan királynői lehetünk. A Huda Beauty kozmetikai márka alapítója, a szépséges Huda Kattan már behódolt ennek a trendnek, így úgy tűnik, hogy ez az őrület még egy jó ideig borzolja a kedélyeket. 

orult-trendek-halfarok.jpg
(© Instagram/hayley_bui/skyzeditz)

Ombre szempillák

A francia “ombré” szó jelentése „árnyalt”, ami olyan hajfestési technikát takar, melynek segítségével többárnyalatnyi különbséget érnek el a haj tövének színe és a hajvégek között. Ez a színátmenet azonban már nemcsak a hajra, de a szempillák területére is átterjedt, így a legutolsó divathóbortok közé sorolhatóak az úgynevezett ombre szempillák. Ez a sminkelési technika tökéletes döntésnek bizonyul a nyári fesztiválok során.

A színátmenetes pillák megfestéséhez néhány különböző színű szempillaspirálra van szükség. Hatásosabb műszempillákra alkalmazni, mivel azok jóval hosszabbak. A technika lényege, hogy a pillák szálai feketéből induljanak majd színesbe menyjenek át. Ha elég merész vagy, pilláid árnyalatához igazíthatod a szemöldököd színét is!

orult-trendek-ombre-szempilla.jpg
(© Kelseyanna Fitzpatrick)

Nude szempillák

Akinek nem jött be az ombre, annak a beauty bloggerek egy másik sminktechnikával szolgának, ez pedig a nude, avagy meztelen szempilla hatása. Akármennyire is furcsa, ez a trend is víruskén terjedt el a szépségbloggerek között. Lényege, hogy a szempillákra szándékosan nem viszünk fel fekete szempillaspirált, ellenben rózsaszínes, nude árnyalatú folyékony ajakrúzzsal fedjük be őket, amely illeszkedik a bőrszín tónusához (a fotón a Jeffree Star Cosmetics Velour Liquid Lipstick folyékony ajakrúzs Christmas Cookie-árnyalatot használták).

A látvány tényleg nem hétköznapi, azonban mielőtt belevetnénk magunkat a kísérletezésbe, tartsuk szem előtt azt a tényt is, hogy az ajakrúzst mégsem a szempillák befestésére találták ki, így óvakodjunk bármilyen olyan rúzs felvitelétől, amelyet már előtte többször is használtunk, hogy elkerüljük a szem bakteriális fertőzését.

orult-trendek-nude-szempilla.jpg
(© Emilia Nummelin)

Korona-szemöldök

A szelfikirálynők talán szívesen viselnék, mi inkább elborzadtunk ezen a tekinteten, ennek ellenére a még múlt éven berobbant koronaszemöldök ma is hódít. Elkészítése mindenképpen időt igényel. A szemöldök szőrszálait felfésüljük, majd átlátszó szemöldökgéllel kis csomókba rögzítsük. Ügyeljünk arra, hogy egy korona alakját formázzunk ki a szemöldökünkből. Ha ezzel megvagyunk, a kis szőrcsomók végeire fénylő strasszokat helyezünk fel, és máris kész a királyi megjelenés! A kérdés már csak az, férfijaink mennyire díjazzák majd ezeket a divathóbortokat.

orult-trendek-korona-szemoldok.jpg
(© Sofie Petersen / Instagram)

Virágos tusvonal

A virágokat mindenki szereti. Egy csodaszép virágcsokor pozitív energiával tölt fel már csupán a kinézetével is. Tudják ezt a híres ruhatervezők is, akik ezen az éven újra divatba hozták a gyönyörű színes virágmintánkat. Viselhetjük őket ruháinkon, cipőinket, táskáinkon, és legújabban akár szemhéjunkon is! Az interneten már több beauty blogger is megosztotta a szépséges virágkompozíciókat és a festői tájakat, amelyeket a szemhéjukon jelenítettek meg. Egyesek egy teljes tusvonalat kreáltak a csodás színekben pompázó virágokból. Nyári fesztiválokra tökéletes választás!

orult-trendek-viragos-tusvonal.jpg
(© youthincmag.com)

hirlevel_web_banner_2.jpg

Radi Anita
Kapcsolódó írásunk 
Cookies