Teljesen normálisnak mondható, ha egy harminc-egynéhány éves nő 12 kilóval nehezebb, mint tizennyolc éves korában volt (természetesen, ha akkor megfelelő volt a súlya, például 168 cm-es magassága mellett 56 kg-ot nyomott). Túlsúlyról akkor beszélünk, ha a 168 cm-es nő testsúlya 70 kg, a 173 cm-esé pedig 75 kg. Vigyázzunk a túlsúllyal jelentkező egészségügyi komplikációkra, amelyek akkor jelentkeznek, ha a derékbőség meghaladja a 80 cm-t. Egy nő akkor kövér, ha súlya az átlagos magasság mellett több mint 90 kg. 

A soványság nem minden
Mit gondolnak az emberek, amikor egy sovány nő lép be a helyiségbe? Hogy bajok lesznek vele. Egy közvélemény-kutatás során, amikor több száz embert megkérdeztek, mit gondolnak a sovány nőkről, kiderült, hogy a sovány nők az első pillanatban bizalmatlanságot keltenek, felelőtlennek tartják őket. Mind a nőknek, mind a férfiaknak ez volt a véleményük. A nők szerint konfliktusos, hideg emberek, a férfiak könnyű zsákmányt látnak bennük, mert odaadóak és védtelenek.

Egy kis súlyfölösleg
Sose mérgelődjön, ha pár kilóval többet mutat a mérleg! A telt hölgyek előtt nemcsak a főnökök irodája nyílik meg, hanem az emberek szíve is. Az emberek a telt nőket lelkiismeretesnek, megbízhatónak, szavahihetőnek tartják. Mivel a gömbölyded nők társasága kellemes, sok a barátjuk, kedvelik őket. Talán azért van ez, mert pár pluszkilótól jó az ember közérzete. A legutóbbi tudományos kutatások azt is kiderítették, miért. A zsírszövet sok hormont termel, s ez nemcsak az anyagcserére, hanem a kedélyre is hatással van. Némelyik hormont már ismerjük, némelyik pontos hatása még felfedezésre vár. Azt már mindenesetre tudjuk a kutatások alapján, hogy a zsírszövet hiánya több és súlyosabb kellemetlen hatással jár, mint a kövérség.

 

„Aki sovány, az boldog, aki kövér, az egyszersmind ostoba is. Ezt tartja a közvélemény. A látszat azonban csal"

 

A normális testsúly a nyerő?
Az ideális testsúly határozottan előny az ambiciózus emberek számára. Gyakran sikert aratnak a konkurenciaharcban. A kollégák magabiztosnak, küzdőképesnek tartják őket. Csodálják bennük az energiát, a kiegyensúlyozott jókedvet. A normális testsúlyú nőket mindenki egészségesnek és vonzónak látja. Csak a kövér nők tartják őket kevéssé szerénynek, kevéssé alkalmazkodónak és érzékenynek. Másrészt viszont a normális testsúlyú nőknek sokszor nincs közeli barátjuk, mert határozottságuk sokakat elriaszt.

web-bannerek-instagram.jpg

Mi a boldogság? 
Az, amikor elégedettek vagyunk azzal, amink van. Mindenféle termet kivált valamilyen reakciót a környezetéből: vagy jót, vagy rosszat. Az értékrenden múlik, hogy melyik tulajdonságot tartjuk jónak vagy rossznak. A karcsú nők sokat szenvednek attól, hogy bár szépek, a környezetük megbízhatatlannak és felelőtlennek tartja őket. A normális testsúlyú nőkkel szemben is bizalmatlan a környezetük harciasságuk és magabiztosságuk okán. A telt nők úgy érezhetik, hogy megbízhatóságuk miatt kihasználják őket. A kövérek pedig azon szomorkodnak, hogy őket egy kicsit butának tartják. 

Mi következik ebből?
Az, hogy ne a termetünkön akarjunk változtatni! Inkább azt akarjuk elérni, hogy a környezetünk elfogadjon bennünket olyannak, amilyenek vagyunk. Ha pár kilóval súlyosabbak vagyunk a kelleténél, fordítsuk javunkra, hogy kollégáink megbízhatónak tartanak bennünket. Csak arra ügyeljünk, hogy jó szívünkkel senki se éljen vissza. Ha normális a testsúlyunk, igyekezzünk meggyőzni a többieket, hogy adunk a véleményükre, és szeretjük őket. A kövérek pedig ne csak arra költsenek, hogy a ruháikkal valamiképpen ellensúlyozzák kedvezőtlen proporcióikat. A kilókat úgysem lehet elfedni, kár a gőzért. Inkább azzal törődjenek, hogy megelőzzék a túlsúlyuk miatt őket fenyegető betegségeket.
–varga–

web-bannerek-hirlevel-01_6.jpg

Új Nő csapata
Cookies