Tán kedvünkre való lesz az olyan divatanyag, mely pasztelles cukorkaszíneivel ellensúlyozni kívánja a nyár olykor harsogó, túl élénk arcát. Mert a napsütötte, kellemes meleg bizony váltakozik a forró, perzselő, sivatagival. Ilyenkor jót tesz a léleknek egy kis mályva, fukszia vagy púderrózsaszín! Ezenfelül előkelőség, báj és elegancia is fémjelzi ezt a divatot. 

Ilyen a maszkulin vonal puncsrózsaszínbe ültetve! A 60-as évek formavilágát visszaadó kosztüm enyhén trapéz nadrággal, gallér nélküli blézerrel, bonbonszerű gombokkal, rávarrt zsebekkel hozakodik elő.  

a_roszaszin_szentimentalis_arca00008.jpg

Púderfelhőbe öltözött szett! Csípőig nyúló, átlósan átcsapós rever az aligrózsaszínű kabátkán, míg csipetnyit sötétebbre árnyalt púderszínek a nadrágon, cipellőn, retikülön. A látvány eleganciáját még megtámogatja, finomítgatja az itt-ott felsejlő arany applikációja.

a_roszaszin_szentimentalis_arca00006.jpg

A merész fukszia is helyet követel a sorban! A zsakett hosszúságú átmeneti kabát tőle kapja karakteres színét, pedig formanyelve minimális: a sima felület osztozkodik rajta a bolyhos bukléval.

a_roszaszin_szentimentalis_arca00007.jpg

A retrós köntösszabás újra feltűnik a kabátvariánsok közt. Még az 50-es évekből maradt ránk. Ujja denevéresen egybeszabott az elejével-hátuljával. Csőnadrággal a legsikkesebb.

a_roszaszin_szentimentalis_arca00005.jpg

Jól nevelt kislányos báj jellemzi a nude színű, minimál szabású, miniszoknyás kosztüm viselőjét, ha a látszatra adunk. Érdekessége, hogy mind a kabátka, mind a szoknya A vonalban tárulkozik. Az egész szett ettől kissé fenyőfaszerű jelenség.

a_roszaszin_szentimentalis_arca00004.jpg

Remek páros a barack és a pink, amint ezt szemlélteti a combközépig érő, lenge kabátka meg az azt kiegészítő szalmakalap. 

a_roszaszin_szentimentalis_arca00003.jpg

A homokóraforma igazi gyöngyszeme ez a babarózsaszínű kabátruha. Merev szövete ellenére remekül kiemeli a nőies formákat, ami jól tagolt szabásának köszönhető.

a_roszaszin_szentimentalis_arca00002.jpg

A T vonalú délutáni ruha pink buklészövetből készült. Érdekessége a sima felületét látványosan tagoló, flitterekből kirakott, zsebtakarót, gombolódást imitáló díszítősávok.

a_roszaszin_szentimentalis_arca00001.jpg

minden_reggel_ujno.sk.png

Mórocz Szilvia
Kapcsolódó írásunk 
Cookies