A gyorsan múló idő magával hozta a nosztalgiát, az érték és a mérték divatját. Vagyis az old money stílust, a születési arisztokrácia utánzását. Történetünkkel ebbe a világba kalauzoljuk el olvasóinkat.

Az old money stílussal csipetnyi nagypolgári luxust csempészhetünk az életünkbe.

old_money_style00002.jpg
Ha csak szimplán beugornánk egy kávé-sütire. Ez esetben a hétköznapi, kényelmesen elegáns szett bőven elégséges. Csavart mintás, törtfehér pulóver bő szárú, felül becsipentett, élre vasalt bokavillantó nadrággal. (Pulóver: Brunello Cucinelli, nadrág: Chloé.)

Az old money stílus jellemzői

A trendet a tartós darabok jellemzik, illem, kellem és báj. Nem elég csak belebújni a logómentes vászonkosztümbe, a nemes belső  is fontos kiegészítő! Ugyanígy kötelező az ápoltság, a finom smink, az arany  ékszerek vagy a gyöngysor. A semleges színek állnak előtérben – a teveszín, a bézs, a fehér, a fekete, a tengerészkék, a szürke – és a monokróm öltözködés. Két-három színnél többet semmiképpen nem ajánlott viselni.

Nagy feliratok, óriási márkajelek itt nincsenek. (Kivételek az old money emblematikus képviselői, a Chanel- és Dior-stílusú ruhák, Amerikában a Ralph Lauren.) A blézer egyébként alapdarab, ahogy a díszített gombok is védjegynek számítanak. A magasított derekú nadrágok és a bő szárú palazzo is ide sorolhatók– na  és persze a kosztüm. Tipikus mai viselete még a kötött pulcsi nyakba kötve.

Szeretjük a nívós éttermeket. Nem csak a trendi étkek, italok miatt – azért is, mert komplex társasági és kultúrélményt kapunk, ha szép helyre ülünk be, szépen öltözött emberek közé. És mi is ezt a nívót képviseljük megjelenésünkkel.

Egy végtelenül egyszerű és ötletes szett. Magas derekú, fekete nadrágunkhoz viseljünk egy minőségi, tehát vastagabb pamutból készült fehér „basic” pólót, melyen a dísz a nyakkivágás köré gyöngyözött álnyaklánc. Szinte minden napszakban bevethető. (Póló és nadrág: Zara.)

old_money_style00011.jpg

Törtfehér vászonkosztüm, zsabós blúz, huncut, horgolt kalap és négyzetrácsosan megfont dizájnertáska. A barátnőink le lesznek nyűgözve! (Kosztüm: Max Mara, blúz: DKNY, kalap: Zara.)

old_money_style00006.jpg

Bevetésen a kis fekete. Váll nélkül, izgalmas, de klasszikus kiegészítőkkel. 

old_money_style00010.jpg

Pöttyös sál a csuklón viselve. A kagylónyakék a nyakív szépségére hívja fel a figyelmet. (Ruha: H&M, gyöngy: Schoffel.)

old_money_style00009.jpg

Az ördög megint a részletekben rejlik... A teniszmellény ívelt alja karcsúsító, a kis pöttyös sál a csuklón franciásan kokettáló, a masnis cipő romantikusan nőcis.

old_money_style00008.jpg

A maszkulin nadrág ily társaságban minimalista háttérmunkás. A kis, fekete orrú, masnis körömcipő adja az öltözék nőcis voltát. (Mellény: H&M, nadrág: Bershka, cipő: Shein.)

old_money_style00007.jpg

Kötött kardigán, zsabós selyemblúz, eredeti halszálkás tweednadrág. Jól nevelt klasszikusok! (Kardigán és nadrág: Brunello Cucinelli, blúz: DKNY, táska: Kenzo.) 

old_money_style00005.jpg

Sötétkék zakó fehér szegéllyel. Szigorúbb, formális öltözet munkaebédhez. (Zakó: Lacoste.)

old_money_style00003.jpg

Szexi, törtfehér kordbársony ruha vadóc Violinda táskával és hajba kötött selyemsállal. Randiképes és lehengerlő éttermi belépő. (Ruha: Shein.)

old_money_style00004.jpg

A klasszikus és a fenntartható párosítása: a táskák újrahasznosított molinóból és papírból készültek, a párkányi Violinda jóvoltából.

old_money_style00001.jpg

• Helyszín: Hotel DAC BonBon • Modellek: Fülöp Kika (Gúta) • Fotó: Dömötör Ede

elofizetes_uj_no_0.png

Új Nő csapata
Cookies