23 év tapasztalat, 7 főből álló szakértői csapat és egy impozáns, 200 négyzetméteres üzlet Somorja szívében. A helyi Optika Oros vásárlói több mint 2500 szemüvegkeret közül válogathatnak, s a legkorszerűbb technológiák mentén készíttethetik el a számukra ideális lencsét.

„A megfelelő szemüvegek nem csak az ügyfél látását javítják. Kényelmes a viseletük, nem nyomnak, nem esnek le, illetve teljesebb életet biztosítanak. Ez a mi munkánk legnagyobb jutalma” – vallja Oros Zsolt optometrista, a somorjai Optika Oros tulajdonosa.

szemvedelem-mesterfokon-kezdo.jpg

A somorjai bolt 2014 márciusában nyitotta meg kapuit Oros Zsolt és felesége, Oros Mónika vezetésével, akiknek nem titkolt szándékuk, hogy később gyerekeik vigyék tovább a vállalkozást. Fiuk, Benjamin jelenleg optikusként dolgozik az üzletben, idősebbik lányuk, Rebeka pedig optometristának tanul a budapesti Semmelweis Egyetemen.

„Boltunkban képzett szakemberek: optikusok és optometristák dolgoznak” – kezdi a beszélgetést Zsolt. „Az emberek ritkán tudják, mi a különbség a kettő között, de ha betérnek hozzánk, egy kávé mellett ezt is szívesen elmagyarázzuk. Optikus az, aki elkészíti számukra a megfelelő lencsét, s tanácsokkal látja el őket a hozzájuk passzoló keret kiválasztásában.

Nálunk a lencsék 99 százalékát a fiam csiszolja a jelenleg létező legmodernebb – Mr. Blue 2.0–technológiával. Az optometrista ezzel szemben egészségügyi végzettségének köszönhetően meg is vizsgálhatja az ügyfelek látását, s szemüveget, illetve – 14 éves kor felett – kontaktlencsét írhat fel nekik.

Ha azonban a vizsgálat során bármilyen rendellenességgel, elváltozással találkozunk, a mi feladatunk, hogy a klienst továbbküldjük egy szemészhez!” – magyarázza Zsolt.

„A somorjai Optika Oros legfőbb filozófiája, hogy mi személyre szabott megközelítés mentén dolgozunk. A kezdeti konzultációtól az új szemüvegek dioptriáinak végső, alapos tisztításáig vagy akár a szervizig mindenről gondoskodunk. S bár széles választékban találhatók meg az üzletünkben világmárkák luxustermékei, mindenkinek tudunk ideális szemüveget biztosítani életkortól és pénztárcavastagságtól függetlenül. Kiemelten foglalkozunk továbbá a gyerekek és az idősek szemvizsgálatával: ez a két korcsoport van ugyanis a legtöbb rizikófaktornak kitéve” – hívja fel a figyelmet a tulajdonos.

minden_reggel_ujno.sk.png

Ön tudta, hogy...?

  • Az idősek okozta autóbalesetek jelentős hányada elkerülhető lenne, ha a 70 év felettiek a számukra megfelelő dioptriát és lencsét hordanák. A rossz szemüveg ugyanis rontja a reakcióképességet, ezáltal nő a reakcióidő.
  • A gyerekek látását fél évente, de minimum évente ellenőriztetni kellene. Ha a gyermek nem hordja a számára ideális dioptriát, a szem ideghártyája nem kap megfelelő ingereket. (Így később sem fogja tudni a fényt megfelelően elnyelni.) A gyermek ezáltal tompalátóvá válhat – ami megfelelő szemüveg viselésével megelőzhető lenne.
  • A szemüvegesek aránya az elektronikai eszközök kékfény-kibocsátása miatt évente 10-15 százalékkal nő. Ennek kiküszöbölésére ma már léteznek korszerű, akár dioptria nélküli szemüvegek, amelyek száz százalékban képesek szűrni a kék, illetve piros fényt.
Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk 
Cookies