Gondolják a nők. A szép a pasit ezért üldözőbe veszik, a lába elé fekszenek. A modellszépségű pasi olyan, mint egy Dior retikül. Vágyakozva nézegetjük, éjjel róla álmodozunk. S amikor a miénk lesz, büszkén mutogatjuk, hogy mindenki lássa: ő a mi büszkeségünk.

Másoknak is tetszik. Csakhogy! „Ági, Heni, Emőke, el a kezekkel!” Nehogy valaki elhalássza őt előlem! Kincsünket csomagoljuk selyempapírba, és rejtsük el a szekrény mélyére. Csak akkor húzzuk elő, ha biztonságban tudhatjuk magunkat. Bár a szép pasi nem retikül, nem lehet dobozba zárni. Ez azt jelenti, hogy szüntelen retteghetünk, hogy valaki más, valaki mások is megkaparintják. 

a-szep-ferfi-gyonyoruseg-kezdo.jpg
(© Eli Rezkallah)

Mert megkaparintják. 

Van olyan nő, aki tagadja, hogy tetszenek neki a szép pasik. Ne higgyünk a szavának. Minden nő bedől a szexi macsónak, aki kihasználja, azután otthagyja – egyszóval „bejön a papírforma”. (S a szépfiú nem azért lesz hűtlen, mert olyan a fajtája. Csak éppen a többi vágyakózó macskanő nem engedi, hogy hűséges legyen, szüntelenül ott nyivákolnak a nadrágja körül.) Emlékszünk, hogy már iskolás-, sőt óvodáskorunkban is voltak bálványozott kedvenceink?

Péternek gyönyörű fekete haja volt, és sejtelmesen sápadt arca. Pisti ragyogó fehér fogakkal nevetett, és Tibor a teljes Rolling Stones-gyűjteményével varázsolt el bennünket. Az a lány volt a sztár, akit letapizott a parkban a bokrok között… Azt a lányt irigyelte mindenki. Titkon azt kívántuk, hogy a hajsütő égesse el a haját, arcát csúfítsa el egy méhcsípés, hízzon meg, és ne tudjon lefogyni: egyszóval minden gonoszat kívántunk neki. Mert nem sejtettük, féltékenységében micsoda kínokat áll ki minden egyes percben.

Amikor az ember tíz-tizenöt éves, nem tud semmit az ármánykodásról, árulásról, hűtlenségről. A szép srác barátnője csak addig lehet boldog, amíg egy másik lány szemet nem vet a szerelmére. A másik lány, a másik lányok pedig szemet vetnek a szépfiúra, főleg a mai nyomulós világban, mikor a lányok kiváltképp üldözősek lettek. Üldözik a jó pasit, az autója elé fekszenek, telefonon felajánlkoznak neki, az ablaktörlőjére ragasztják a mobilszámukat

. Annak pedig, hogy egy szépfiú ellenálljon a másik lány (lányok) csábításának, olyan kicsi a valószínűsége, mint hogy fényes nappal ufóval találkozunk a város közepén. Álljon itt Evelin története.

Tizenhat éves korában Evelin beleszeretett egy hírhedt szoknyavadászba, aki olyan szép volt, mint Heath Ledger. A fiú nem volt szerelmes, de tetszett neki a nevetős lány. Találkozgatni kezdtek. Evelin a fellegekben járt, süket és vak volt, bolondulásig szerelmes. A kismacska szeme két hét után kinyílik – az övé csak két hónap múlva nyílt ki a vadászbálon, ahová a szépfiú mint hivatalos barátnőjét elvitte. Rajta kívül azonban ott volt még további négy hivatalos barátnő, és jó pár nem hivatalos. Evelin ekkor döbbent rá, hogy pasijának nem erős oldala a hűség. Örökre megtanulta: minél szebb egy fiú, annál több lány fut utána. De nem tanult belőle. Továbbra is a gyengéi voltak a nála szebb pasik. És a mobiljában még mindig a szépfiúk vannak többségben… Úgy látszik, Evelin javíthatatlan. Annyit azonban már elért, hogy az alábbiak szerint rangsorolni tudja őket.

A szépfiú

Nagyon veszélyes típus, főleg akkor, ha maga is tudja, hogy szép. Gyakran válik belőle metroszexuális macsó, aki csak magát nézegeti a tükörben, a kirakatüvegben, éjjel-nappal mosakodik, kenegeti magát, minden reggel szőrtelenít. Addig jár velünk, míg rá nem hajt egy másik rámenős lány, illetve addig a szent pillanatig, amíg facér nők közé nem kerül nélkülünk. 

A vezér

Nem kifejezetten szépfiú, bár megvan benne a szexi pasasok egy-két vonása. Nyers modorú, de szellemes, a társaságban van tekintélye. Első percben nem látszik veszélyesnek, de mivel a gondolkodása patriarchális (a nő csak a második nem, tartja apja után szabadon), macsóságából eredően tudja, hogy értéke a meghódított „jó nők” számával emelkedik. A vele kialakított ágybeli kapcsolat hosszabb ideig is működhet: soros barátnőjét nem cseréli le minden útjába kerülő telt ajkú és vihogó lányra, hanem kivárja a nagyobb mellű, érdekesebb arcú, feszesebb fenekű lányt (mint mi vagyunk). Akinek ráadásul egyese van kémiából és fizikából, esetleg két diplomája is van, tehát csupa olyasmivel rendelkezik, ami neki magának (de nekünk) sincsen meg. Javára szól viszont, hogy mint erős hím tudat alatt olyan, jó génekkel rendelkező nőstényre vár, akivel szép, erős és egészséges utódokat hozhat világra.

minden_reggel_ujno.sk.png

A sportoló

Kitűnő alakja van. Nem iszik, nem dohányzik, és amikor versenyre készül, nem is szexel. De abban a percben, amikor lezajlik a verseny, és egy másik sem lesz belátható időn belül, ritkán látott mohósággal mindent pótol. Iszik és dorbézol, mint egy orosz cári tiszt, és megszakítás nélkül szeretkezik, mindegy, hogy kivel. Az edzőtáborban megismert tornászlányokat és úszónőket kedveli. Ha barátnője nem diszkoszvetőbajnok vagy érmes gerelyhajító, akkor fennáll a veszély, hogy lecseréli olyanra, aki minden érmet megnyer. A nyerőlista tanulmányozása során lehet a legjobban összemelegedni vele…

A művész

Ő a gimi hivatásos költője, színésze, festője, a rockegyüttes vezetője vagy ilyesmi. Az ő kenyere az elkápráztatás. Minél több lány csodálja, annál jobban tud alkotni. A meghódított női szíveken lépdel a siker felé... Nem kifejezetten donjuan, de a szerelem úgy kell neki, mint szakácsnak a fakanál, mint földművelőnek a traktor… A (mindennapra egy) nő olyan neki, mint nekünk a levegő…

A szürke egér

Hihetetlen, de a veszélyes férfiak kategóriájába tartoznak a hétköznapi pasasok is, akiknek nem jegyezzük meg az arcát, akik nem tűnnek ki az izmaikkal, mégis sorra törik össze a női szíveket. Hogy lehet ez? Ők azok, akik tudják, hogy az ember semmit sem kap ingyen. Ők azok, akiket a szépfiúk, a vezérek, a sportolók és a művészek mindig odébb löknek, háttérbe szorítanak, akiket a folyosón felügyelő tanár se vesz észre, nemhogy a lányok… A szürke egerek tudják, ők csak úgy győzhetnek, ha ügyesen forog a nyelvük: lyukat beszélnek hát a csajok hasába. Hízelegnek, udvariaskodnak, udvarolnak, rajonganak. Hamar megtapasztalják, hogy a sima beszéd többet ér a csinos arcnál és az izmos vállnál. És szép lassan olyan veszélyessé válnak, mint a szépfiúk...

Hogyan növelhetjük az önbizalmunkat? Kezdjünk foglalkozni olyan valamivel, amihez értünk, amiben sikeresek vagyunk. Ez lehet tenisz, kivarrás, írás, fazekasság, jóga, kertészkedés vagy bármi, amit érdeklődéssel és kedvvel végzünk. Nemcsak sikerélményünk lehet, hanem időnk sem marad arra, hogy azt figyeljük, ki kacsingat a pasinkra

Csakhogy

Az életben azért minden másképpen van, mint ebben az újságcikkben. A szép és érdekes férfiakat csak azok a nők tartják veszélyesnek, akiknek kevés az önbizalmuk. És ezt a gyöngécske önbizalmukat egy náluk szebb pasival akarják megizmosítani… Azok a nők, akiknek van önbizalmuk, nem törik a fejüket azon, milyen veszélyekkel jár az, ha más csajok is gyönyörködnek az ő jó pasijukban. Hiszen a pasijuk csak őket látja, senki mást. Nem idegeskednek azon, hogy egy másik nő ráhajt a szép szerelmükre, mert tudják, hogy a pasinak nincs oka rá, hogy elhagyja őt, az Igazi Nőt. Nem bizonytalanodnak el, ha a kedves az elbűvölő, 90-60-90-es méretekkel büszkélkedő szomszéd lánnyal cseveg, hiszen tudják, hogy a szex velük (és csak velük) felér a nirvánával. 

Továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy a szépfiúk ugyanúgy félnek tőlünk, mint mi a szépfiúktól. A férfiak ugyanúgy kételkednek magukban, mint mi, ugyanúgy töprengenek, vajon megfelelnek-e az elvárásainknak. Vajon izmos karjuk, szép arcuk, bankszámlájuk és végső soron a férfiasságuk elég-e selymes fürtjeinknek, darázsderekunknak, szépen ívelt ajkunknak. Ugyanis az az igazság, hogy a férfiak is, nők is kölcsönösen figyelik egymást. És mindig az a sikeresebb, aki bízik magában, aki szereti és szépnek tartja magát. Aki hisz magában! Függetlenül attól, hogy konkrétan hogy néz ki, olyan szép-e, mint egy Miss vagy Mister Universe, vagy csupán olyan, mint a szomszéd lány vagy fiú: egy a sorból…

 

Varga Klára
Cookies