Ünneplős divatkörkép! Lépjünk be ezennel a dél-komáromi Csillagerőd mesterien felújított termeibe!

Aki kíváncsi a milói Vénuszra, de nem jutott el a párizsi Louvre-ba, most Komáromban megnézheti. A múlt századokban ugyanis nagy divat volt a világhíres műalkotásokról gipszöntvényeket készíteni, hogy azok is megtekinthessék, akik az eredeti kiállítási helyszínre nem tudnak eljutni. A budapesti Szépművészeti Múzeum több mint háromszáz híres alkotásról rendelkezett másolattal, ezek ez idáig több évtizedes hányattatásban, lakat alatt várakoztak. Hét éve kezdték el a restaurálásukat, idén pedig a nemrég felújított Csillagerődben leltek otthonra.

szepmuveszet-divat-kezdo.jpg

Íme, egy gorgófej! A gorgók három szép leánytestvér voltak, akik megsértették Pallasz Athénét, a bölcsesség istennőjét, aki rúttá változtatta őket, a hajuk helyén kígyók tekeregtek, a nyelvüket nyújtogatták...

szepmuveszet-divat-7.jpg

Két romantikusan elegáns szett a fehér árnyalatok jegyében. A méhsejtmintákból felépülő, horgolt kabátka igazán egyedivé varázsolja a trikós, forrónadrágos múzeumi túraruhát.

Olyan szobrok másolataival találkozhatunk itt, mint például a híres római Laokoón-csoport, Michelangelo Dávidja, de Donatello szobrainak replikáit is megcsodálhatjuk.

A lépcsőzetes, A-vonalú szoknyarész, a mellkasi fodordísz, a puffos ujj a romantikus nőiesség védjegye. Mindez míves hímzésekkel, horgolt díszzsinórral megspékelve: barokkosan nagyvonalú harmónia!

szepmuveszet-divat-3.jpg

szepmuveszet-divat-4.jpg

A nőiesség vadabb oldalát hivatott előcsalogatni ez a minden porcikájában merész, olívazöld miniruha. Testre feszülő, gumis kelme, melltartó jellegű felső, steppelt pántok, aranyozott ékszergombok és a dekoltázst láttató „ablakok” jellemzik... Az összes ruha az MV Luxus Beautyüzletből érkezett (Nagymegyer).

szepmuveszet-divat-5.jpg

A milói Vénusz az ókori szépségideált testesítette meg. Redő itt, redő ott... Mellette a menyasszonyi ruhaként is bevethető ekrü szépség a régi Rómát idézi. Empire szabás, redőzött mellkasi rész, gazdag gyöngyrátét, valamint egy elképesztő hátdekoltázs jellemzi, előkelő stólás uszállyal.

szepmuveszet-divat-8.jpg

szepmuveszet-divat-9.jpg

Szokatlan, de hatásos különlegesség ez a hibrid ruhanemű, mely a modern kor overallját keresztezi a régi korok csipkés neglizséivel. Minden részletében míves kidolgozású, a testarányokat a legjobb formájukban mutató bézs és törtfehér alkalmi darab.

szepmuveszet-divat-10.jpg

Lágy esésű selymek, bőséges kelmehasználat, ráncolt ujjak jelzik a környezethez illő, előkelő megjelenést. A szoknyák geometrikus, illetve virágos mintái a színbeli kontraszthatást használják látványelemként.

szepmuveszet-divat-2.jpg

Az ókorban is ugyanúgy játszottak a gyermekek, mint most – csak akkor állati bokacsontokkal. A szobor egy valódi kislány portréja.

szepmuveszet-divat-11.jpg

A „mindenkinek jól áll” jellegű ingruha mell alatt vágott, empire szabásvonallal, barna- törtfehér kontraszttal és a minden irányba futó vonaljátékkal hódít. Modellünk kezében Magyarország tortája, mely a múzeum büféjében várja az édesszájúakat.

szepmuveszet-divat-6.jpg

• Ruhák: MV Luxus Beauty (Nagymegyer) • Modellek: Bögi Alexandra (Bélvata) és Tabi Zoé Eszter (Komárom) • Helyszín: Csillagerőd, Dél-Komárom • Fotó: Dömötör Ede

minden_reggel_ujno.sk_317.png

Új Nő csapata
Cookies