Néha nem is olyan egyszerű mindenféle szépségrutint betartani. Legyen a jelszó: stresszmentesség!

Kezdjük a napot tornával: nyissuk ki az ablakot, lélegezzünk mélyeket, végezzünk tíz térdhajlítást, és ismét helyreáll a vérkeringés. A szem körüli duzzanat felszámolására vattakorongot mártunk kamillateába, a hűtőszekrénybe tesszük, majd 3 percre a szemünkre helyezzük.

szepsegtippek-stresszmentesen.jpg
(© Sven Barucha)

A szépség legfőbb ellenségei: az alkohol, az éjszakázás és a nikotin. Előfordul, hogy mind a háromban részünk volt az elmúlt napokban, ezért leverten és későn ébredünk. Hamar magunkhoz térünk a jéghideg paradicsomlétől, amelyet ízesítsünk sóval és borssal!

A masszírozással egybekötött zuhanyozás életet lehel a testbe. Ragadjuk meg a testkefét, melyet vizes bőrön használjunk! A kefe hosszú nyele könnyebbé teszi a hát, a has és a csípő bőrének megdolgozását.

♦ Mielőtt délben megtöltenénk a gyomrunkat, szakítsunk tizenöt percet légzésgyakorlatra. Kinyitjuk az ablakot, hanyatt fekszünk, háromszor normálisan ki- és belélegzünk. Az állkapocs laza, a száj csukva. A levegőt lassan az orron, a légcsövön, a tüdőn át az alhasig hagyjuk beáramlani. A rekeszizom kitágul, a hasfal automatikusan felemelkedik. Majd lassan kilélegezzük, és a levegő visszaáramlik. Kis légzőszüneteket iktassunk be, és ismételjük öt-tízszer egymás után!

Délután hagyjuk, hogy más dolgozzon helyettünk! Például a parányi, aktív hatóanyagok, amelyek a testkrémekben vannak. Késlapnyi vastagságban vigyük fel a gazdag testkrémet, tekerjük be magunkat fóliával, frottírtörülközővel, és adjunk a krémnek fél órát, amíg beszívódik! Ami a bőrön marad, azt egyszerűen masszírozzuk be.

A fáradt és fakó bőr azonnal életre kel az algákat, cukrokat és egyéb növényi kivonatokat tartalmazó hidroszérumtól. A készítmény különlegessége, hogy egyenletessé teszi a bőrben a vízelosztást, megerősödnek a sejtek, és a bőrt láthatatlan filmréteg védi, teszi simává.

♦ Ha csúszik a hajunk, és nem akarunk hajat mosni, akkor kevéske hajformázó habot dolgozzunk el a tincsekben!

minden_reggel_ujno.sk_0.png

Japán karcsúsítás

♥ Délelőtt kanalazgassunk el egy pohár joghurtot, így erősíthetjük a bélflórát.

Délután merüljünk el egy kád, tengeri sóval megszórt vízben, amely néhány perc alatt ellazít, erősíti a kötőszövetet, ugyanis kivonja a bőr alsóbb rétegeiből a fölöslegesen elraktározott folyadékot. Tíz-tizenöt percnyi lubickolás után itassuk fel a vizet a bőrről!

♥ Kövessük a japánok szokásait, és 16 óra után egyetlen falatot se együnk! Ez a leghatékonyabb módja annak, hogy nyugodt legyen az éjszakánk, és ne hízzunk.

Lefekvés előtt vigyünk fel az arcunkra és a dekoltázsunkra vastagabb rétegben tápláló, regeneráló krémet! Az elalvás előtt az egyik ujjunk hegyével masszírozzuk körkörösen a talpunk közepét, aztán a tenyerünk belső felét nyomkodjuk meg, ami ellazít, és gyorsabban jön álom a szemünkre.

Bioritmus-nap

  • 8 óra: A bioritmus szerint elérkezett a kiadós reggeli ideje. A kalóriák ilyenkor nem zsírrá, hanem a test számára fontos üzemanyaggá válnak.
  • 11 óra: A faggyúmirigyek ilyenkor az ötödik sebességbe kapcsolnak, ezért most vigyük fel a tisztító maszkokat, amelyeket megakadályozzák gyulladás kialakulását, és kiürítik a pórusokban megülő felesleges faggyút.
  • 13 óra: Megérkezik az ismerős délutáni hullámvölgy, csökken a hormonszint és a vérnyomás is. Sétáljunk húsz percet, ez felfrissít.
  • 17 óra: A keringés és az anyagcsere tökéletesen működik, az izmok jól formálhatók. Ragadjuk meg a kézi súlyzót vagy a gumikötelet, és végezzünk néhány gyakorlatot, hogy a báli ruhában jól mutassunk!
  • 22 óra: Fontos, hogy a hálószobában ne legyen tizennyolc foknál melegebb, és egy zöld növénynél többet ne helyezzünk itt el.
–varga–
Cookies